cd
Karlinski (15,5) -
moja ocena: 9 - 3pkt, 4as, 5zb... ehhh... ja ciągle jakoś nie mogę się doczekać takiego błysku Karlinskiego, na jaki pozwalają jego skille;) Zaczął podawać dopiero pod koniec meczu... i to też jakoś tak... moim zdaniem powinien w każdym meczu notować po 10 asyst;)
Trzyna (18,5) -
moja ocena: 9 - długo się zastanawiałem, czy taki zawodnik nadaje się do kadry... zdradzę dwa sekrety... góra i kondycja najczarniejsza z możliwych... aż sam się boję, jak na to patrzę;) A dziś? Zrobił ŚWIETNĄ robotę! 10 minut, 3pkt (1/2), 4zb... typ obrońcy - dziś wywiązał się z tego zadania znakomicie! Dobry debiut kolejnego zawodnika, po którym w życiu bym nie pomyślał, że nam się przyda;)
Dominiak (15,0) -
moja ocena: 9,99 - kurczę... nie wierzę... zrobił się z niego już etatowy pierwszy rozgrywający Kadry! W życiu bym nie pomyślał;) Ale bunga chyba wie co robi... szybko już miał na koncie 8 asyst... skończył mecz z 9... do tego 4 zbiórki. I teraz śmieszna sprawa - nawiązanie do pewnej teorii, że dla U21 ma sens wyłącznie ciśnięcie głównych skillów... Pan Dominiak w solidnej formie zagrał lepiej i dłużej niż Karlinski w sprawnej... nie byłoby w tym może nic dziwnego, gdyby nie fakt, że Pan Dominiak ma PS niższe o 3 poziomy, a OD o jeden poziom od Karlinskiego;) Dziwne dziwności... ale chyba bunga wie lepiej... No i Pan Dominiak 9 asyst:)
Ościłowski (14,5) -
moja ocena: 9,5 - ehhh... sprawna forma, a bunga dała mu zagrać tylko 14 minut... dziwne... bo skille na poziomie Karlinskiego... w tym czasie zanotował jednak 6 asyst - świetny wynik:)
A w innych meczach:- nie wiem co tam Włosi z Węgrami ustalili...
(27705)... obstawiałbym podwójnego normala, ale... W każdym razie niestety nie było już dziś awansu dla nas - w przypadku wygranej Węgrów i drugiej porażki Włochów to przy takim bilansie małych punktów jaki mamy, to właściwie już dziś moglibyśmy świętować półfinał. No niestety...
- Izrael jeszcze się nie poddał:
(27706) ... trochę szkoda, że nie mają teraz za tydzień Węgrów - jakieś CT by nam mocno pomogło;)
- w drugiej grupie dwa zespoły próbowały "odwrotek" z pacjentem w roli głównej. Lepiej wyszło to chyba Finom, którzy stawiali mocny opór Estonii (
(27719) ). "Odwrotka" Hiszpanów zakończyła się klęską (
(27721) )... ale tu decydował też "normal" Rosji ... Francja odstawia totalną manianę (
(27720) ) - nie da się jednak osiągać dobrych wyników bez wsparcia środowiska w danym kraju!!! Poparcie rzędu 25% to tragedia... u mnie co prawda też za wiele nie ma - 75% - ale czuję w takich sytuacjach jak ankieta w tym tygodniu, że wszystkim zależy na wygranej:)
No to na czym stoimy?
Włosi i Węgrzy mają po dwa mecze do rozegrania... jeśli którykolwiek z tych czterech meczy przegrają, mamy pewny awans!:) Nawet jeśli oba pozostałe spotkania - właśnie z tymi dwoma zespołami - przegramy. W małych punktach mamy póki co +105 ... powoduje to, że Łotwa (minus 25) już nam raczej nie zagrozi... Za tydzień mamy Włochów...
A w drugiej grupie za tydzień mecz o pierwsze miejsce - Rosja kontra Estonia. Myślę, że dogadają się na TIE... nie widzę innej opcji. Hiszpania pewnie wygra z Francją i o awans powalczy w ostatnim meczu z Estonią - wtedy już nawet CT należy się spodziewać.
Jak pisałem za tydzień Włochy - nie muszę mówić jak silny to zespół... legenda... naprawdę możemy nie dać rady bez sprawnej formy:( BARDZO, BARDZO PROSZĘ o ładne minutki;)))
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)