Chyba czas najwyższy abym wypowiedział się jako proponowany przez Hawkeyeda koordynator czy jak kto woli szef wszystkich szefów ;)
Po pierwsze chciałbym powiedzieć, że po 4 sezonach pracy z NT chciałem odpocząć nieco od spraw związanych z reprezentacją, co nie znaczy nie interesować się NT w ogóle. Miałem wcześniej dwie propozycje działania przy obu naszych kadrach ale poprosiłem o sezon "urlopu" ;)
Kiedy zgłosił się do mnie Hawkeyed powiedziałem mu, że jeśli nie znajdzie innego ( lepszego ) kandydata, to zgodzę się. Ale poprosiłem go o to, by na forum przedstawiając moją kandydaturę zapytał jak inni managerowie to widzą....czy nie są przeciwni mojej osobie?
Starałem się nie ingerować w tą dyskusje aby nie wpływać na opinie poszczególnych managerów. Z tego co widzę, to nie było w tej dyskusji głosu sprzeciwu przeciw mojej kandydaturze więc chyba mogę potraktować to jako wotum zaufania ;)
Dlatego chyba czas najwyższy rozpocząć działanie.
Nie powiem już teraz jak to wszystko będzie "działało", bo chciałbym jeszcze kilka spraw przemyśleć... Świetnie współdziałało mi się z Vinniem w zeszłym sezonie i myślę, że i teraz dojdziemy do porozumienia, które nie będzie godziło w żadną reprezentację. Z selekcjonerem NT ( niezależnie kto nim będzie ) chyba również dojdę do porozumienia. Postaram się przekonać każdego kogo trzeba, że ja nie będę "działał" przeciw komuś tylko dla polskiej reprezentacji, której ewentualne sukcesy na pewno każdego ucieszą:)
Będę potrzebował kilku osób do pomocy więc jakby ktoś był chętny, to byłbym zobowiązany.
Czekam na wszystkie propozycje i sugestie z waszej strony. Na pewno na te rozsądne nie pozostanę głuchy ;)