BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Καφενείο η Ωραία Αίγα IX

Καφενείο η Ωραία Αίγα IX (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
219683.238 in reply to 219683.237
Date: 8/2/2012 10:22:49 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Επειδή έχουν ακουστεί διάφορα πάνω στον σημερινό αγώνα κυπέλλου θα ήθελα να καταθέσω και εγώ την ταπεινή μου άποψη...!

Θα ήθελα να θέσω τον εξής προβληματισμό στους χρήστες κυρίως που δεν συμφωνούν με την τακτική όπως ειπώθηκε του πυροτεχνήματος-αγοράς του κυπέλου κλπ (ένας εκ των οποίων είμαι και εγώ)...
Με τα όσα έχουν ειπωθεί οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη ομάδα που έκανε το rush ουσιστικά αγοράζει το κύπελλο και έχει πρακτικά καταστραφεί οικονομικά...

Προσωπικά δεν θα ασχοληθώ με το 2ο σκέλος της οικονομικής καταστροφής αλλά το πρώτο σκέλος της αγοράς του κυπέλλου...Και έρχομαι να ρωτήσω το εξής: Να συμφωνήσουμε ότι όντως αγοράζει το κύπελλο και να συμφωνήσουμε επίσης ότι δεν φαίνονται οι ικανότητες του σαν μάνατζερ (πέρα από το γεγονός ότι για να φτάσεις να το κάνεις αυτό σημαίνει ότι κάποιες σεζον μάζευες το χρήμα...)...

Θα πώ λοιπον ότι τα όρια του πότε ένα μάνατζερ αγοράζει κάτι και πότε το κερδίζει δεν είναι εντελώς ξεκάθαρα...Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν 2 ομάδες με σύνολο μισθών 1μύριο και η 1) έχει δαπανήσει 3 μύρια και η 2) 15μύρια για να αγοράσουν το ρόστερ τους..(Προφανώς η δεύτερη έχει πληρώσει και πολλά δευτερεύοντα σκιλ...) Στο παραπάνω παράδειγμα (πείτε ότι ήταν τελικός κυπέλλου) δεν θα έβγαινε κανείς να πει ότι η 2) ομάδα αγοράζει το κύπελλο όμως ως ένα βαθμό αυτό γίνεται...Αν κερδίσει η 1) ομάδα τότε αυτή δικαιούμαστε να λέμε ότι το κέρδισε...Αν όμως κερδίσει η 2) ,δεν μπορούμε με βεβαιότητα να λέμε ότι το κέρδισε αλλά μπορούμε σίγουρα να λέμε ότι είναι καλύτερος μάνατζερ στα οικονομικά και μάζεψε τα 15 μύρια ώστε να έχει καλύτερο ρόστερ στο ίδο σύνολο μισθών...

Δεν έχω δεί ποτέ για παράδειγμα στα φόρουμ να λέει μια ομάδα της Α1 ότι ο τάδε αγοράζει τα παιχνίδια αφού έχει ξοδέψει για παράδειγμα 15μύρια και εμένα οι δικοί μου κάνουν 5 (μιλάω για το ίδιο σύνολο μισθών )...Το ερώτημα λοιπόν είναι ξεκάθαρο...Αν 2 ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο μισθών και η μία ομάδα έχει δαπανήσει 5μ και η 2η 15μύρια τότε η 2η αγοράζει ή δεν αγοράζει τον αγώνα....?? Και αν τον αγοράζει γιατι δεν βγαίνει καμία ομάδα να "παραπονεθεί-δηλώσει " ότι η τάδε ομάδα αγοράζει τα παιχνίδια...?? Πιο είναι λοιπον το σημείο που μιλάμε για μανατζερικές ικανότητες και πιο το σημείο που λέμε "α,αυτός αγόρασε τα παιχνίδια)...???

Νομίζω ο προβληματισμός είναι εμφανής...Δεν πιστεύω δηλαδή ότι η περίπρτωση του να αγοράζει κάποιος τα παιχνίδια γίνεται μονο με την αγορά των 300κ+ μαμούθ αλλά σ'αυτές τις περιπτώσεις δεν έχω δεί να αναφέρεται κανείς...!!

Αν θέλαμε να τεστάρουμε 2 μάνατζερ θα μπορούσαμε να τους δώσουμε για παράδειγμα 5μύρια και να τους λέγαμε φτιάξτε ομάδα...Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί...Επίσης δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα μάνατζερ που παίζει 15 σεζόν με ένα μάνατζερ που παίζει 5 σεζόν...Επιπλέον αν έχουμε 2 μάνατζερ που παίζουν το παιχνίδι 10 σεζόν και ο πρώτος παίζει Α1 και ο 2ος παίζει 4η κατηγορία δεν είναι παραίτητο ότι αυτός της Α1 είναι καλύτερος μάνατζερ αν για παράδειγμα ο ένας έχει 10μ διαθέσιμα και ο άλλος 40μύρια...Είναι λίγο σχετικά όλα σε ένα τόσο μακροπρόθεσμο οικονομικά παιχνίδι και δεν είναι τοσό ξεκάθαρο πολλές φορές να μιλάμε για μανατζερ-ικανότητες κλπ...

Υγ: Τα είπα λίγο χύμα στο κύμα και δεν ξερω τι νόημα βγάζει όλο το ποστ...!

This Post:
00
219683.239 in reply to 219683.238
Date: 8/2/2012 1:03:02 PM
Overall Posts Rated:
9696
Αντε φαγωθηκατε πια!!! :p

Ο ροτοντο το σηκωσε το τιμημενο! ;)

Ουτε εκλεψε κανεις την πορεια κανενος ουτε τπτ!!! Ολα κομπλε!

Συγχαρητηρια στο ροτοντο, και μπραβο στον συμ! ;)

This Post:
00
219683.240 in reply to 219683.239
Date: 8/2/2012 1:19:26 PM
Overall Posts Rated:
2727
Ουσιαστικα ο Δον αγορασε το κυπελλο με τις τεχνικες του γνωσεις...:)

This Post:
11
219683.242 in reply to 219683.238
Date: 8/2/2012 7:26:40 PM
Overall Posts Rated:
231231
Φίλε μου η αγορά ενός τροπαίου, ανόδου, πορείας ή οποιασδήποτε άλλης προσπάθειας διάκρισης που είναι δικαίωμα του καθενός να επιδιώξει, συνίσταται όταν τα έξοδά του είναι περισσότερα από τα έσοδά του.

Αν εγώ έχω έσοδα από θέαση, εμπορικά και τηλεοπτικά 500 χιλιάρικα την εβδομάδα και αφαιρώντας προσωπικό και scouting μου μένουν 450 χιλιάρικα, τότε η δυναμικότητά μου είναι για ρόστερ 400 χιλιάδων.

Τα +50 χιλιάρικα εβδομαδιαίο κέρδος είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να θέσει ένας χρήστης ως κατώτατο όριο, για να εξασφαλίσει πως η ομάδα του θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

50*14 βδομάδες που διαρκεί η σεζόν είναι 700 χιλιάρικα, αρκετά για επέκταση γηπέδου και με την πώληση ενός παίκτη να προσθέσεις και τα ρέστα για να πάρεις έναν καλύτερο κλπ.

Αντίστοιχα αν ένας τύπος της Α1 μας έχει εβδομαδιαία συνολικά έσοδα 900 χιλιάρικα, τότε μπορεί να συντηρήσει ρόστερ 800 χιλιάδων και παράλληλα να αναπτύσσεται κ.ο.κ.

Ο συγκεκριμένος δεν θα κάνει rush ή "αγορά" κάποιας επιδίωξής του, αλλά απλά σωστή διαχείριση των κεκτημένων του.

Αν όμως ένας χρήστης είχε ρόστερ 800 χιλιάδων και έσοδα 500 τότε εκείνος κάνει προσπάθεια για αγορά της επιδίωξής του μιας και θα μπαίνει μέσα πάνω από 3 κατοστάρικα την εβδομάδα.

Το παραπάνω συμβαίνει πολλές σεζόν τώρα στο Β3 και ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει σε ξένα φόρουμ με διαφορετικές απόψεις να γράφονται, καλή ώρα σαν εδώ.

Το αποτέλεσμα όμως πάντα το ίδιο. Είτε το κατέκτησε το Β3 η ομάδα που rushαρε, έιτε όχι, χάθηκε από το προσκήνιο αμέσως μετά.

Μια ματία στο ρόστερ του περσινού πρωταθλητή του Β3 (70271) και θα δείτε πως μία οποιαδήποτε ομάδα ΙΙ κατηγορίας μας θα τον νίκαγε σήμερα άνετα.
Ο φοβερός και τρομερός (56709) τανκάρει για να ξαναλάμψει ξανά σε 5 σεζόν και βάλε...
Και τόσοι άλλοι...

Είναι λίγο σχετικά όλα σε ένα τόσο μακροπρόθεσμο οικονομικά παιχνίδι

Αυτή είναι όλη η ουσία από όσα έγραψες. Το παιχνίδι είναι καθαρά οικονομικό και μάλιστα σε μακροπρόθεσμη βάση.

Κάνεις τανκινγκ 4 αεζόν πχ, δηλαδή έναν ημερολογιακό χρόνο και αντί να καταθέσεις τα κέρδη σε κλειστό λογαριασμό και να εισπράτεις τόκους, δηλαδή να φτιάξεις γήπεδο, πας και τα παίζεις στο χρηματιστήριο, δηλαδή στην αγορά παικτών.

Δικαίωμα του καθενός, ξαναγράφω, να τα ρίξει όπου προτιμάει, αλλά προσωπικά εγώ ξέρω που θα είναι ο πρώτος σε 3 σεζόν και που ο δεύτερος.

Τέλος κακώς κάθομαι και τα γράφω όλα αυτά όχι μόνο στο καφενείο, αλλά και στα φόρουμ των κατηγοριών που συμμετέχω.

Στην τελική όσοι περισσότεροι μάνατζερ του χρηματιστηρίου υπάρχουν, τόσο πιο εύκολη θεωρώ την επάνοδό μου σε υψηλότερες κατηγορίες.

From: Thor
This Post:
00
219683.243 in reply to 219683.242
Date: 8/3/2012 2:00:02 AM
Overall Posts Rated:
291291
ά ρε Don...

συγχαρητήρια για το κύπελλο...σου αφιερώνω το τραγουδάκι....

http://www.youtube.com/watch?v=ZI2Tg8Ryct8

From: bolzano

This Post:
00
219683.244 in reply to 219683.241
Date: 8/3/2012 5:01:13 AM
Overall Posts Rated:
2727
Τα πρωτα σου λογια συνοψιζουν απολυτα τις σκεψεις μου.Ολα φανηκαν στο γηπεδο.

From: Kung Flu

This Post:
00
219683.246 in reply to 219683.241
Date: 8/4/2012 1:26:44 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Φιλε Kung Flu αν ειναι καποιος καλος μανατζερ φαινεται, δε χρειαζεται να κανεις κατι παραπανω. Επισης δε μπορεις να διαχωρισεις το ενα σκελος απο το αλλο. Ειναι αλληλενδετα. Τελος , αυτος που εχει ομαδα 1μυριου και την εχει χτισει σημαινει οτι αυτη η ομαδα θα εξακολουθησει να υπαρχει και να ειναι ανταγωνιστικη για πολλες σεζον. Ο "κλεφτης" απλα θα παει σε μια και μονο σεζον να κερδισει κατι και μετα θα εξαφανιστει απο εκει που ηρθε. Μαγκια δεν ειναι να μαζεψεις λιγα "ψωροεκατομμυρια". Μαγκια ειναι να εχεις πολυ χρημα , πολυ δυνατο ροστερ και να βγαζεις και κερδος καθε εβδομαδα.

Γενικά συμφωνούμε...!

Ούτε εμένα μου αρέσει η ιδέα του μαζεύω το χρήμα για να πάω να κερδίσω ένα κύπελο και μετά γειά σας...Αυτό όμως είναι θέμα γούστου..!
Το προηγούμενο μου ποστ και εκεί που υπάρχει υποψία διαφωνίας είναι ότι υπάρχει μια τάση να απαξιώνεται ένας μάνατζερ όταν επιλέγει τέτοιου είδους κινήσεις...

αν ειναι καποιος καλος μανατζερ φαινεται, δε χρειαζεται να κανεις κατι παραπανω

Ανέφερα ένα παράδειγμα στο οποίο υποθετικά κάποιος χρήστης της Α1 έχει ομάδα+10μ και ένας χρήστης της 4ης δεν έχει ομάδας+έχει 40μ (τα νούμερα είναι ενδεικτικά)...για τον 2ο μάνατζερ θεωρείς ότι μπορείς να καταλάβεις αν είναι καλός ή όχι...??

Νομίζω είναι δύσκολο δεδομένου ότι υπάρχουν τα εξής σενάρια:
1)o μάνατζερ παραμένει στην 4η και συνεχίζει να μαζεύει χρήμα...
2)Ανεβαίνει μέχρι την 3η κατηγορία και κολλάει εκεί κάποιες σεζόν
3)Μέσα σε 4-5 σεζόν ανεβαίνει και σταθεροποιείτε στην Α1

Στο 1 μπορούμε να υποθέσουμε ότι απλά παίζει το παιχνίδι για να αγοράσει το buzzerbeater-->όχι καλός μάνατζερ
Στο 2 --> όχι καλός μάνατζερ
Στο 3 όμως προφανώς και είναι καλός μάνατζερ που έχει διαλέξει άλλο μονοπάτι...!!

This Post:
00
219683.247 in reply to 219683.242
Date: 8/4/2012 1:53:40 AM
Supernova Elites
A1
Overall Posts Rated:
662662
Γενικά thanxs που απάντησες τόσο αναλυτικά....!! Νομίζω τα πράγματα έχουν ακριβώς όπως τα γράφεις...

Το οικονομικό κομμάτι του θέματος το γνωρίζω αλλά είμαι σίγουρος ότι αρκετοί χρήστες μπορούν να βοηθηθούν από τα όσα γράφεις...

Για τους νικητές του Β3 δεν ήξερα που ακριβώς κατέληξαν (αν και το υπέθετα) αλλά μετά από τα λινκς είδα την κατάσταση τους...!

Τέλος κακώς κάθομαι και τα γράφω όλα αυτά όχι μόνο στο καφενείο, αλλά και στα φόρουμ των κατηγοριών που συμμετέχω.

Γιατί το γράφεις αυτό...? Σίγουρα υπάρχουν χρήστες που έχουν βοηθηθεί από τα πόστς σου...Φοβάσαι μην σου κόψουν την ανοδική πορεία...?? :-)

ps: Έχω και μια ερώτηση προς τον Μάτσα που ξέχασα να την κάνω...:

Έχεις λοιπόν την ομάδα και το χρήμα και το θετικό ισοζύγιο...Φτάνεις στους 8 στο Β3...Αν μπεις μέσα 1 μυριο τη βδομάδα για 3 -4 βδομάδες και έχεις σοβαρές πιθανότητες να το κερδίσεις γιατί δεν το κάνεις...? Θα σε ενδιέφερε δηλαδή να το κερδίσεις μόνο αν είσαι + στα εβδομαδιαία έσοδα...Αν χάσεις 3-4 μ θα είναι τόσο σημαντικό για την ομάδα που θα χρειαστεί να πέσεις κατηγορία...???

From: asimako
This Post:
00
219683.248 in reply to 219683.247
Date: 8/6/2012 2:24:20 AM
Overall Posts Rated:
00
paides mia erotisi . ego pou den tha paikso play off tha pliroso ti deutera misthous ???

Advertisement