Φίλε μου η αγορά ενός τροπαίου, ανόδου, πορείας ή οποιασδήποτε άλλης προσπάθειας διάκρισης που είναι δικαίωμα του καθενός να επιδιώξει, συνίσταται όταν τα έξοδά του είναι περισσότερα από τα έσοδά του.
Αν εγώ έχω έσοδα από θέαση, εμπορικά και τηλεοπτικά 500 χιλιάρικα την εβδομάδα και αφαιρώντας προσωπικό και scouting μου μένουν 450 χιλιάρικα, τότε η δυναμικότητά μου είναι για ρόστερ 400 χιλιάδων.
Τα +50 χιλιάρικα εβδομαδιαίο κέρδος είναι το ελάχιστο που θα πρέπει να θέσει ένας χρήστης ως κατώτατο όριο, για να εξασφαλίσει πως η ομάδα του θα συνεχίσει να εξελίσσεται.
50*14 βδομάδες που διαρκεί η σεζόν είναι 700 χιλιάρικα, αρκετά για επέκταση γηπέδου και με την πώληση ενός παίκτη να προσθέσεις και τα ρέστα για να πάρεις έναν καλύτερο κλπ.
Αντίστοιχα αν ένας τύπος της Α1 μας έχει εβδομαδιαία συνολικά έσοδα 900 χιλιάρικα, τότε μπορεί να συντηρήσει ρόστερ 800 χιλιάδων και παράλληλα να αναπτύσσεται κ.ο.κ.
Ο συγκεκριμένος δεν θα κάνει rush ή "αγορά" κάποιας επιδίωξής του, αλλά απλά σωστή διαχείριση των κεκτημένων του.
Αν όμως ένας χρήστης είχε ρόστερ 800 χιλιάδων και έσοδα 500 τότε εκείνος κάνει προσπάθεια για αγορά της επιδίωξής του μιας και θα μπαίνει μέσα πάνω από 3 κατοστάρικα την εβδομάδα.
Το παραπάνω συμβαίνει πολλές σεζόν τώρα στο Β3 και ανάλογες συζητήσεις έχουν γίνει σε ξένα φόρουμ με διαφορετικές απόψεις να γράφονται, καλή ώρα σαν εδώ.
Το αποτέλεσμα όμως πάντα το ίδιο. Είτε το κατέκτησε το Β3 η ομάδα που rushαρε, έιτε όχι, χάθηκε από το προσκήνιο αμέσως μετά.
Μια ματία στο ρόστερ του περσινού πρωταθλητή του Β3
(70271) και θα δείτε πως μία οποιαδήποτε ομάδα ΙΙ κατηγορίας μας θα τον νίκαγε σήμερα άνετα.
Ο φοβερός και τρομερός
(56709) τανκάρει για να ξαναλάμψει ξανά σε 5 σεζόν και βάλε...
Και τόσοι άλλοι...
Είναι λίγο σχετικά όλα σε ένα τόσο μακροπρόθεσμο οικονομικά παιχνίδι
Αυτή είναι όλη η ουσία από όσα έγραψες. Το παιχνίδι είναι καθαρά οικονομικό και μάλιστα σε μακροπρόθεσμη βάση.
Κάνεις τανκινγκ 4 αεζόν πχ, δηλαδή έναν ημερολογιακό χρόνο και αντί να καταθέσεις τα κέρδη σε κλειστό λογαριασμό και να εισπράτεις τόκους, δηλαδή να φτιάξεις γήπεδο, πας και τα παίζεις στο χρηματιστήριο, δηλαδή στην αγορά παικτών.
Δικαίωμα του καθενός, ξαναγράφω, να τα ρίξει όπου προτιμάει, αλλά προσωπικά εγώ ξέρω που θα είναι ο πρώτος σε 3 σεζόν και που ο δεύτερος.
Τέλος κακώς κάθομαι και τα γράφω όλα αυτά όχι μόνο στο καφενείο, αλλά και στα φόρουμ των κατηγοριών που συμμετέχω.
Στην τελική όσοι περισσότεροι μάνατζερ του χρηματιστηρίου υπάρχουν, τόσο πιο εύκολη θεωρώ την επάνοδό μου σε υψηλότερες κατηγορίες.