BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

[U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

Set priority
Show messages by
This Post:
00
239716.238 in reply to 239716.236
Date: 5/20/2013 8:09:24 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Asta rozumiem sytuację, że scaut ma ciężko przekonywać itp. natomiast to nie jest dla mnie jakaś szczególna wymówka. Tak jak pisałem już poprzednio kiedyś było ciężko przekonywać do treningu mutliskilli, a jakoś się udało. To jest tylko kwestia zaangażowania i argumentów, a argumenty za treningiem do U-21 są i już je wymieniałem. Po prostu wokół U-21 musi się więcej dziać i tutaj po raz kolejny zachęcam do stworzenia odpowiedniego projektu i zebrania ludzi chętnych do współpracy tak jak to kiedyś VJ zrobił.

Poza tym nie oszukujmy się nie każdy user się na scauta nadaje. Może problem jest z odpowiednią selekcją scautów? Nie wiem jaka jest prawda ale w kontekście U-21 co rusz słyszę historię, że a to ktoś się nie odzywa od sezonu, a to ktoś odszedł a baza przepadła, a to scaut się nie interesuje. Scauci to muszą być ludzie z energią i pasją by ten kontakt nawiązywać co 1-2 tyg. Jak ktoś czuje się wypalony to powinien bazę przekazać komuś innemu.

Co do tych grajków co pokazałeś...Jeśli takie skille mieli na początku to według mnie ok. Być może problem jest na innych pozycjach? Dobrze by było jakby Joa się wypowiedział konkretniej. Z tego co kojarzę to przy okazji meczu z Brazylią sugerował, że ma kłopoty pod koszem stąd strefa 2-3.

Z drugiej strony ta strefa 2-3 to jednak w mojej opinii też niezbyt fortunna decyzja:/

This Post:
00
239716.239 in reply to 239716.237
Date: 5/20/2013 8:09:44 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Jeżeli chodzi o projekty i trening to wszystko kwestia chęci i dobrego marketingu;-) Dobrze pamiętam czasy jak trening multiskillowy nie był trendy. Było jak teraz z U-21 tylko w drugą stronę. Pamiętam, że za żadne skarby nie dało się nakłonić ludzi by trenowali grajków na nie swoich pozycjach. Pamiętam jak dziś, że ludzie odpowiadali: "Ale jak to? To jest PG. PG mam na C wystawiać? Coś Ci się czasami nie pomyliło":D No i udało się to zmienić. Nie widzę powodu dla którego trening do U-21 nie mógłby być równie trendy co do NT.

ucięło mi fajną wypowiedź:)
ale po efektach go poznacie...co masz po treningu multi a co po mutowaniu?
generalnie zaznaczam, że produkcja pod Nt ma dodatkowy atut. Pasuje do podejścia najpierw klub potem kadra (pod kątem ekonomicznym i przydatności w klubie). Podejście odwrotne spowodowało wyginięcie zawodników pod kadrę a dopiero dalej dla klubu. Ciężko przekonać właściciela do tego drugiego skoro ogólne forum i rady wszystkich dookoła są inne niż kierunki nadawane przez skauta. Patrz na wątek porad lub same poradniki na forum. Więc kto podejdzie do tego wbrew temu co krzyczą wszyscy?
Jak wielu graczy jest zakopywanych przez innych gdy dół jest zrobiony pod U21, nawet góra jest jakaś a el kto takie monstrum z pensją ponad 100 000 i pozycją C wystawiać będzie na górze? Próbowałem tak Pakurę i to był ostatni dzwonek. Posiadasz w swoim składzie tak wytrenowanych graczy jak piszesz?

Ja jestem diametralnie odmiennego zdania. Według mnie w U-21 jest dużo łatwiej bo krócej. 4 sezony to nie 9. Łatwiej jest 4 sezony trenować na najwyższych obrotach niż 9. Dłuższy czas to też większe prawdopodobieństwo różnych sytuacji losowych. Dłuższy czas to też kilka razy więcej zmian trenera i dodatkowa kasa.

tak w tym ujęciu czasu - to szybciej i łatwiej. W przypadku zerknięcia na aspekt finansowy i prrzydatność gracza z gruntu to działąnie nie ma wielkiego sensu. Właśnie ten niepoliczalny czynniki chęci posiadania kadrowicza robi różnicę. Dlatego mamy kilku chętnych do trenowania czasem szalonego (ale według mnie za mało).

Poza tym w u-21 jest tylko przyjemny trening na głównych pozycjach. Żadnego skakania po pozycjach. W NT trzeba trenować grajka na "nie swoich" pozycjach. Sam robiłeś Gieysztora więc wiesz z czym to się wiąże:-)

Gieysztor nie zagrał w NT...grał natomiast skutecznie w U21.

This Post:
00
239716.240 in reply to 239716.235
Date: 5/20/2013 8:12:19 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Poza tym uważam, ze konkurencja w NT jest duzo większa niż w U21 a co za tym idzie wytrenowanie zawodnika jest duzo łatwiejsze do U21 niż do NT.

czemu tak uważasz?
W NT po prostu trenuj bez względu na kontuzje
cierpliwość załatwia wszystko. W U21 jest jeszcze warunek szczęścia i braku kontuzji oraz dane początkowe. W NT nie musisz być w czubie by w końcu dojść do celu...tylko trenuj!
Konkurencja wśród niewielkiej ilości właśnie tych cierpliwych jest niewielka.

zobacz na program...kilku na pozycję ma być w przyszłości w kadrze..to praktycznie może być komplet na daną pozycję i forma zdecyduje czy ten czy 5 z programu zagra

setki walczy o U21

Last edited by Astarotte at 5/20/2013 8:14:33 AM

This Post:
00
239716.241 in reply to 239716.238
Date: 5/20/2013 8:18:55 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Asta rozumiem sytuację, że scaut ma ciężko przekonywać itp. natomiast to nie jest dla mnie jakaś szczególna wymówka. Tak jak pisałem już poprzednio kiedyś było ciężko przekonywać do treningu mutliskilli, a jakoś się udało. To jest tylko kwestia zaangażowania i argumentów, a argumenty za treningiem do U-21 są i już je wymieniałem. Po prostu wokół U-21 musi się więcej dziać i tutaj po raz kolejny zachęcam do stworzenia odpowiedniego projektu i zebrania ludzi chętnych do współpracy tak jak to kiedyś VJ zrobił.

Poza tym nie oszukujmy się nie każdy user się na scauta nadaje. Może problem jest z odpowiednią selekcją scautów? Nie wiem jaka jest prawda ale w kontekście U-21 co rusz słyszę historię, że a to ktoś się nie odzywa od sezonu, a to ktoś odszedł a baza przepadła, a to scaut się nie interesuje. Scauci to muszą być ludzie z energią i pasją by ten kontakt nawiązywać co 1-2 tyg. Jak ktoś czuje się wypalony to powinien bazę przekazać komuś innemu.

Co do tych grajków co pokazałeś...Jeśli takie skille mieli na początku to według mnie ok. Być może problem jest na innych pozycjach? Dobrze by było jakby Joa się wypowiedział konkretniej. Z tego co kojarzę to przy okazji meczu z Brazylią sugerował, że ma kłopoty pod koszem stąd strefa 2-3.

Z drugiej strony ta strefa 2-3 to jednak w mojej opinii też niezbyt fortunna decyzja:/

ale Ty jesteś niecierpliwy :D
na te argumenty odpowiedziałem w dalszej części wypowiedzi;)

w każdej fajnej inicjatywie pomogę jak mogę:)

też czekam na JOA
jak tytuł jakowyś

"Czekając na JOA...":D

moim zdaniem świat po prostu się wyrównał ciutkę (co widać też w starej kadrze). I mecz, dwa nas załatwiły. Najpierw zaskoczenie z nastawieniem rywali - potem niefortunne dobranie taktyki...chociaż nie wiem czy można było spisać się lepiej w innej taktyce (JOA sam pisał, że być może to nie było dobre zagranie).
i Tak poszło

ciekawe co i jak dalej :)

Last edited by Astarotte at 5/20/2013 8:19:26 AM

This Post:
00
239716.242 in reply to 239716.236
Date: 5/20/2013 8:29:08 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
ominąłeś uwagę o zmniejszającej się ilości graczy z największą szansą na bycie gwiazdą (a więc z dużym początkowym SS6 lub SS10 - w tej chwili odnośnie pensji to sięgamy praktycznie do poziomu 2000/tydzień i tacy są w bazie - porównaj z poprzednimi latami tak 4 sezony i wcześniej)

Nieprawda... Trzeba uważniej zapowiedzi zmian przy starcie nowych sezonów czytać;-) Zachęcam do zajrzenia do zapowiedzi sezonu 22. Oto jej fragment odnoszący się do tego co napisałeś:

Jak zauważyli już co niektórzy użytkownicy, wydraftowani w tym sezonie gracze mają nieco niższe pensje niż zwykle. Powodem tego jest zaimpletowanie do wyliczeń pensji takiej samej formuły, jaką stosujemy dla pozostałych zawodników. Zmiana naturalnie objęła wyłącznie zarobki draftowanych zawodników, a nie ich umiejętności.

...a więc umiejętności wcale nie są gorsze.

Last edited by kozlik4 at 5/20/2013 8:30:14 AM

This Post:
00
239716.243 in reply to 239716.239
Date: 5/20/2013 8:56:57 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
obaj nie schodzą z ceną poniżej 300 000 i to teraz i to praktycznie z bardzomałymi szansami na cokolwiek
i tak jest teraz...cena jaką podałeś jest niemożliwa dla złapania na początku sezonu za gracza z top 50 listy albo i dalej...

Na początku sezonu kupiłem 18-letniego francuza z potencjałem wieloletnia gwiazda z SS10=56 (czyli absolutny top) za 265k. Za podobnego historyka musiałbym wyłożyć około 1,5kk albo i więcej. Po niecałym miesiącu sprzedałem go za 106k (swoją drogą ubiłem "świetny" interes - sick), a przecież przy takiej sumie skilli nie stracił szans na kadrę po tych 4 tygodniach.
Gieysztor nie zagrał w NT...grał natomiast skutecznie w U21.
Spryciarz:P Gieysztor był trenowany na SF, a dzisiaj trening do NT w zasadzie niczym się nie różni od trenowania SF do U-21. Stąd to porównanie;-) W każdym bądź razie chodziło mi o to, że trening do NT jest trudniejszy bo wymaga treningu na różnych pozycjach.

o to to to..właśnie o to chodzi..a takie podejście i sposób idealnie wytrenowanego gracza pod U21...hmm nie idą w parze.
Ok...ale ludzie trenujący mogą mieć inne cele które będą ich jarać np. " zrobię najlepszego centra U-21" lub "zrobię największego mutanta w historii BB"':-) Każdy cel, który jara ludzi jest dobry. Trzeba tylko ludziom podpowiedzieć. Tak jak mówię U-21 brakuje rozdźwięku i dobrego marketingu:-) Skoro znajdują się wariaci, którzy trenują do NT mimo, że jak twierdzisz to się nie opłaca to dlaczego mieliby się nie znaleźć tacy sami wariacie skłonni trenować do U-21. Tylko musi się pojawić ktoś kto ich pociągnie. Vinnie swego czasu udowodnił, że się da. Wtedy chyba ekonomicznie było jeszcze mniej opłacalnie bo pensje były dużo większe, a mimo to ludzi pociągnęła osoba VJ i jego pasja do tego co chciał zrobić. Chętnych wariatów nie brakowało.

Last edited by kozlik4 at 5/20/2013 9:06:26 AM

This Post:
00
239716.244 in reply to 239716.240
Date: 5/20/2013 9:14:02 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
setki walczy o U21

Jeszcze niedawno tłumaczyliście się, że do U-21 ludzie nie chcą trenować;-) Jak setki walczą o U-21 to nie powinno być źle:P

This Post:
00
239716.245 in reply to 239716.243
Date: 5/20/2013 9:15:46 AM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
oj nie wiem czy JOA sie odniesie do wszystkiego, czy będzie miał czas przeczytać :)

From: pxp

This Post:
00
239716.246 in reply to 239716.197
Date: 5/20/2013 10:59:15 AM
Overall Posts Rated:
55
Widze, że kazdy ma inne zdanie co do treningu. Jak sie w koncu zdecydujecie jaki rozklad skillow bedzie dobry dla u21 to dajcie mi znac. Jakos mi sie nie widzi, zeby czekac do wybrania nowego selekcjonera. Czas leci i treningi uciekaja...

This Post:
00
239716.247 in reply to 239716.242
Date: 5/20/2013 11:54:05 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
ominąłeś uwagę o zmniejszającej się ilości graczy z największą szansą na bycie gwiazdą (a więc z dużym początkowym SS6 lub SS10 - w tej chwili odnośnie pensji to sięgamy praktycznie do poziomu 2000/tydzień i tacy są w bazie - porównaj z poprzednimi latami tak 4 sezony i wcześniej)

Nieprawda... Trzeba uważniej zapowiedzi zmian przy starcie nowych sezonów czytać;-) Zachęcam do zajrzenia do zapowiedzi sezonu 22. Oto jej fragment odnoszący się do tego co napisałeś:

Jak zauważyli już co niektórzy użytkownicy, wydraftowani w tym sezonie gracze mają nieco niższe pensje niż zwykle. Powodem tego jest zaimpletowanie do wyliczeń pensji takiej samej formuły, jaką stosujemy dla pozostałych zawodników. Zmiana naturalnie objęła wyłącznie zarobki draftowanych zawodników, a nie ich umiejętności.

...a więc umiejętności wcale nie są gorsze.

ja patrzę na graczy których mam - są gorsi na starcie a przynajmniej wsród dostępnych mi małych graczy nie ma takich gwiazd skorych do trenowania jak kiedyś. Z resztą wśród użytkowników jest faktycznie większe larum nad tym jakie śmiecie się teraz dostaje
ale jeśli już to skoro poruszałeś temat pensji i gracza, który po pensji by się nie łapał to sam odpowiedziałeś czemu taki gracz może teraz w składzie być:)
p.s. nie miałem konieczności interesować się zmianami :)
od tego są selekcjoerzy - oni wyznaczają kierunki rozwoju graczy

Last edited by Astarotte at 5/20/2013 12:06:46 PM

This Post:
00
239716.248 in reply to 239716.243
Date: 5/20/2013 11:59:23 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211

Na początku sezonu kupiłem 18-letniego francuza z potencjałem wieloletnia gwiazda z SS10=56 (czyli absolutny top) za 265k. Za podobnego historyka musiałbym wyłożyć około 1,5kk albo i więcej. Po niecałym miesiącu sprzedałem go za 106k (swoją drogą ubiłem "świetny" interes - sick), a przecież przy takiej sumie skilli nie stracił szans na kadrę po tych 4 tygodniach.

Polacy są bardziej w cenie ;)

Ok...ale ludzie trenujący mogą mieć inne cele które będą ich jarać np. " zrobię najlepszego centra U-21" lub "zrobię największego mutanta w historii BB"':-) Każdy cel, który jara ludzi jest dobry. Trzeba tylko ludziom podpowiedzieć. Tak jak mówię U-21 brakuje rozdźwięku i dobrego marketingu:-) Skoro znajdują się wariaci, którzy trenują do NT mimo, że jak twierdzisz to się nie opłaca to dlaczego mieliby się nie znaleźć tacy sami wariacie skłonni trenować do U-21. Tylko musi się pojawić ktoś kto ich pociągnie. Vinnie swego czasu udowodnił, że się da. Wtedy chyba ekonomicznie było jeszcze mniej opłacalnie bo pensje były dużo większe, a mimo to ludzi pociągnęła osoba VJ i jego pasja do tego co chciał zrobić. Chętnych wariatów nie brakowało.

da się i wierzę w to mocno - zaznaczam tylko, że jest trudniej niż kiedyś
My jako naród mamy często zrywy w momentach, gdy idzie słabiej
natomiast gdy jest dobrze (jak ostatnio) to uklepujemy stan zastały i tyle
stąd może i znów nadchodzi następne powstanie - tylko teraz wielu już nie ma takiego zrywu do pracy
patrz na kwestię jak ratowaliśmy SFów dla kadry
nikt praktycznie nie wyrwał się z pomocną dłonią
mam nadzieję, że to się zmieni ale na teraz małe szanse przy tym stanie rzeczy

Advertisement