... obcięło mi;)) miało być: "świetna współpraca z Właścicielem":)
Marchliński (18,0) -
moja ocena: 8,5 - Czy ktoś, kto ma na imię Boguchwał może zagrać słaby mecz? NIEMOŻLIWE;) Przypadek? Nie sądzę;) Tym razem Boguchwał na PFie trafił nawet trójkę. Kiedy on przebywał na boisku zdobywaliśmy największą przewagę punktową. Zdobył 16 punktów i zebrał 7 piłek... musiał kryć SFa rywali i tu bywało różnie... no ale skuteczność 5/18 Usaka nie powala;)
Królak (16,0) -
moja ocena: 7,5 - Nasz najlepszy rozgrywający tym razem "rozdał" 6 asyst. Do tego 12 punktów i 3 zbiórki - w sumie nawet mimo przeciętnej skuteczności całkiem dobry występ. A za tydzień liczę na "sprawną" formę i skoki w skillach;) Oj będzie się działo!
Wyrazik (19,0) -
moja ocena: 8,5 - Nasz 20-latek znowu wymiatał... 10 minut gry, a w tym czasie 9 punktów (4/5 i 1/1 za trzy) + 3 zbiórki. A był "tylko" w silnej formie... aż strach pomyśleć, jak Wyrazik będzie się spisywać za rok i w sprawnej formie. Już teraz zbiera oceny pod "20"... BRAWO Protason!!!
Hola (15,5) -
moja ocena: 7 - Rysiek wraca do Kadry:) Skoczył w podaniach, trochę ustabilizował formę i efekt - 7 punktów + 4 asysty w 18 minut. Do tego świetna skuteczność i żadnej straty... naprawdę dobry mecz Ryśka!!! Teraz czekamy na "sprawną"... i jeszcze jeden skok w tym sezonie.
Lorenc (15,5) -
moja ocena: 6,5 - Tym razem trochę "cichszy" występ naszego najlepszego SGa. Nie oznacza to jednak, że do czegoś można się przyczepić. Solidny, bez większych błędów... pewniak w Kadrze!
Kapturkiewicz (15,0) -
moja ocena: 7 - Debiutant... w przeciwieństwie do swojego Właściciela okazał się cichym, sympatycznym człowiekiem... hehe... fajny występ! Podania średnio rozwinięte jak na naszą Kadrę, a mimo to 4 podania, do tego 6 punktów (choć bez szału ze skutecznością) i żadnej straty. Gdy on był na boisku sporo odskakiwaliśmy Czechom. W "sprawnej" formie będzie nas wzmacniał w kolejnych meczach.... jego niska pensja mocno zastanowi rywali;) hehe
Kuzniar (12,0) -
moja ocena: 6,5 - tym razem będę dość krytyczny... KK nie lubi bunga-bunga;) Mam pretensje o atak - nie trafił pierwszych dziewięciu oddanych rzutów... te pudła były mocno denerwujące. W obronie jak zwykle MOC - chociaż tym razem "tylko" 4 bloki + 11 zbiórek.
Dydak (17,0) -
moja ocena: 6 - tu niespodziewanka... i to niestety przykra. Zawodnik z jednym z najwyższych IS w Kadrze pudłował dziś na potęgę:( 1/8 z gry w ciągu 24 minut... do tego 5 zbiórek... występ bez szału - zwłaszcza biorąc pod uwagę sprawną formę. Liczę na więcej w kolejnych meczach;)
W innych spotkaniach 1/8 Pucharu:- Izrael przechytrzył Greków (
(26653) ) - zastanawia nastawienie... wypytam trenera Greków, czy zagrał normalem czy tie... bo jeśli normalem, to nasz kolejny rywal stracił całe stado enta na CT;) W każdym razie znowu wydaje się, że trafiliśmy na rywala, z którym nie powinno być aż tak trudno... z całą pewnością mogło być gorzej! A jeśli na dodatek zagrali to CT, to... ;)))
- w meczu o wyłonienie najsłabszego ćwierćfinalisty Rumunia pokonała Finlandię (
(26654) ). Na tym jednak droga Rumunów MUSI się zakończyć. I tak zrobili więcej niż wskazywałby na to potencjał ich składu.
- i tu SZOK...
(26655) - czy trener Estonii się pomylił? Czy wczoraj mocno zapił?;) W każdym razie jego kombinacje taktyczne wyglądają na szaleństwo. W rezultacie w ćwierćfinale znalazł się zespół, w którym najwięcej punktów zdobył... 19-latek o pensji rzędu 6 tysięcy;))
(30310480) ... Iran może już się raczej szykować na półfinał.
- a na dole się zaczynają wyrzynać... Węgrzy spokojnie pokonali Szwajcarów (
(26656) ) - wyciągając fajne oceny! I nadal nie tracąc nic enta...
- Madziarom będzie jednak teraz trudniej - na przeciw nim staną nasi znajomi Białorusi, którzy jak zwykle bez bungi pokonali Serbię (
(26657) ). Znowu
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)