Kozlik...
Poza tym sprawdzanie grajków z potencjałem 6 to według mnie mija się z celem. Żaden allastar nie zbawi kadry.
Bardzo proszę, ale nie wprowadzaj w błąd ogółu co do rzeczywistości reprezentacji U21. Jesteś tu autorytetem, więc Twoje zdanie wiele osób może wziąć za wyrok.
Prostuję więc tę kompletnie fałszywą teorię!!! Wszyscy właściciele zawodników o potencjale Allstar - TRENUJCIE MOCNO!!! Nasz najlepszy zawodnik w SS10 w poprzednim roku to właśnie allstar! Jego SS10 to aktualnie 105 - wyprzedza następnych o cztery skoki... a ciągle jeszcze ma potencjał!!!
Wrzucam aktualne skille tego allstara:
12 5 17 16 17 7 13 10 3 5
Błagam - wytrebnujcie dla Polski w każdym roku takich trzech, a na pozycji SF będziemy ZBAWIENI:)))) hehe
A potencjał jest ważny dla wysokich (tu moim zdaniem jeśli się chce być najlepszym w roczniku, to supergwiazda to minimum).
Co do drugiej sprawy - sprawdzania zawodników o pensji 2000 ... w bazie od około 3000 jest aktualnie 400 zawodników. Uważam, że w pierwszym roku wysłanie przez skautów 400 maili z prośbą o dostosowanie treningu pod kadry, to naprawdę dużo. Oczywiście sprawdzam też zawodników z niższą pensją - ale tylko z potencjałem od MVP wzwyż - w tym wypadku robię to bardziej pod kadrę dorosłą... przynajmniej zrobiłem w zeszłym sezonie na prośbę Asty. Zawodnik z pensją niższą niż 3000 oczywiście ma spore szanse na występy w kadrze U21, ale musiałbym mieć niestety do rocznika 18-latków więcej skautów... tylko wtedy będzie miało sens ich wsparcie - jeśli jeden człowiek miałby wysłać 800 maili i potem pomóc tym ludziom w treningu, to taka "praca" będzie kompletnie nieefektywna. A na moje pytanie/prośbę o to, czy jest ktoś chętny do pomocy i skautowania nie dostałem ani PÓŁ maila:)
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)