Takže v noci skončila má letošní pouť B3, takže asi to vypadá na tradici střídavě lepší a horší sezony v B3 (kdyby tomu tak bylo a příště byla zase lepší, tak bych se nezlobil).
Jako příčiny neúspěchu vidím směsici mých chyb a některých dalších faktorů:
1) nedělní prodej Telleze, který byl možná trochu unáhlený a možná i trochu pod cenou, když vidím ceny na TL za poslední dny
2) nepovedlo se za ty 3 dny koupit kvalitní náhradu a do zápasu jsem šel jen s 3 vnějšími hráči, což bylo asi zároveň podcenění soupeře, protože jsem si myslel, že to i tak zvládnu, tak jsem nechtěl dělat nějaký unáhlený drahý nákup
3) pravidlo o tom, že slabší týmy jsou proti silnějším zvýhodněny (ale zatím se mi nepovedlo přesně dohledat, jak je to s tímto pravidlem, jestli platí, když je slabší doma a jestli platí i pro B3)
4) výborná soupeřova forma, pouze u jednoho důležitého hráče měl 8, jinak samé 9, což nevím, jestli byla náhoda, nebo jestli potrénoval formu (což jsem minulou sezonu taky 2x praktikoval při úspěšné cestě B3 - jednou při prvním tréninku v sezoně a podruhé před zápasem s Törööö) ... i když moje forma byla taky docela dobrá
5) vyfaulování Vozky a následně to, že mi nevyšel záměr se střídáním, protože trenér posunul Lekoviče rovnou na SG, ale chtěl jsem to tak, aby šel na SF a Žalud na SG, i když je pravda, že v obraně bylo stejně prohozené SG a SF, tak je otázkou, co bylo lepší
6) špatná střelba celého týmu, nenašel se v základní pětce nikdo, kdo by tentokrát tým podržel ... a naopak hodně efektivní střelba hlavně soupeřových SG a SF, což je pro mě trochu záhadou s ohledem na jeho taktiku Low Post (Přes pivoty)
7) časový posun a čas začátku - moji hráči se s tímto absolutně nevyrovnali a hlavně začátek jim těžce utekl - první čtvrtina o 15 a nakonec i celý zápas o 15, ale totéž U21 zvládla brilantně, takže problém je zakopaný někde v mém týmu
Celá situace mě vede k zamyšlení, jak dále se svým týmem, napadly mě zatím tyto varianty:
1) rezignovat na poslední klubový úspěch, který mi chybí, nakoupit nějaké talentované čechy s vysokým potenciálem a vytrénovat z nich kvalitní reprezentanty
2) pokračovat současnou cestou, čili tréninkem hráčů středního věku, zejména těch, kteří ještě nedosáhli potenciálu
3) dotrénovat do potenciálu současné hráče (Lekovič, Arko, Vozka) a po té se zaměřit na nákup hráčů s vyšším potenciálem, kteří ho již ale dosáhli a v tréninku se zaměřit výhradně na kondici, trestné hody a případně formu (hlavně při nebezpečných zápasech venku v B3), tohle by umožňovalo ušetřit peníze za týdenní náklady na trenéra (protože na tyhle tréninky stačí level 1) a náklady na jeho nákup jednou cca. za 3 sezony, zároveň by hráči netrpěli, že už netrénuji, když by to byli vesměs hráči za potenciálem.
Last edited by rwystyrk at 1/14/2010 9:35:22 AM