BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > A Reprezentacija

A Reprezentacija

Set priority
Show messages by
This Post:
55
306450.241 in reply to 306450.240
Date: 10/5/2021 8:46:55 AM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
905905
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Np mate. We don't like him either.

From: Tarikz
This Post:
22
306450.243 in reply to 306450.242
Date: 10/11/2021 9:55:10 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav svima,

Hvala na ukazanom povjerenju da vodim nasu reprezentaciju u jos jednom mandatu.

Bosna i Hercegovina ce ovaj ciklus od dvije sezone otvoriti nastupom u prvoj fazi Evropskog Prvenstva, gdje smo izvuceni u grupu sa Njemackom, Finskom, Engleskom, Kiprom, Svicarskom, Islandom i Armenijom.

Na nasu zalost, iako je grupa prilicno solidna, raspored je uzasan te je volja zrijeba takva da vec u prvom kolu odmjeravamo snage sa Njemackom, koja je aktuelni evropski vicesampion i osvajac bronzane medalje sa minulog Svjetskog Prvenstva.
Da stvar bude jos komplikovanija, vec u sljedecem kolu nam stize Finska koja je dozivjela pravu renesansu u prethodne dvije sezone, od naseg proslog susreta. Sve u svemu, moze se steci utisak da cemo vec nakon prva dva kola imati mnoge odgovore po pitanju plasmana u drugu fazu EPa.

Kao sto je jos ranije najavljeno, od reprezentacije su se oprostile dvije legende - Damil Egic i Svetomir Djurisic a poziv je dobio mladi Ilija Suhor. Svakako su dobre vijesti da imamo jos nekoliko igraca koji sa nestrpljenjem ocekuju potencijalni poziv i mislim da ce reprezentacija biti u mogucnosti da u najmanju ruku odrzava kontinuitet i u predstojecim sezonama.

Generalnu pripremu za ovu sezonu cemo imati upravo protiv Finske i to veceras od 21h.

LP

From: Tarikz
This Post:
33
306450.244 in reply to 306450.243
Date: 10/18/2021 6:57:56 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Pozdrav zajednici,

Danas od 16.30 u Kaunasu nasu reprezentaciju ocekuje susret prvog kola Evropskog Prvenstva, a susrecemo se sa mocnom Njemackom.
Kao sto je navedeno u proteklim porukama, Njemacka se u posljednje vrijeme digla u sami vrh svjetske i evropske BB scene, a to najbolje mozemo vidjeti na rezultatima u posljednje cetiri sezone, gdje su Nijemci osvojili cak 3 medalje - dvije bronzane i jednu srebrenu i to sa posljednjeg EPa.
Prije ovog niza posljednja njemacka medalja je osvojena u davnoj Sezoni 15, dakle Nijemci su punih 36 sezona cekali da se vrate u sami vrh. S obzirom na ukupno devet osvojenih odlicja kroz svoju historiju, Njemacka je jedna od najtrofejnijih evropskih nacija.

Sa nasim danasnjim rivalom imamo bogatu historiju zvanicnih medjusobnih susreta, a sa njima smo se susreli na cak cetiri posljednja Evropska Prvenstva. Na prosla dva EPa smo pod mojim vodjstvom dozivjeli dvije pobjede, na EPu u Sezoni 49 smo upisali poraz, a u Sezoni 47 pobjedu. Dakle, ovo je peto uzastopno Evropsko Prvenstvo gdje se susrecemo sa ovom momcadi i nadamo se da ce nakon danasnjeg meca omjer biti 4-1 u nasu korist.

Citav tim je u karantinu i sa nestrpljenjem ocekuje danasnji susret. Na nasu zalost, nismo mogli doci ni do jednog igraca i dobiti njihovu izjavu, ali smo uvjereni da ce svaki od njih danas dati sve od sebe.

Termin utakmice je nesto raniji nego inace, s obzirom da se EP igra u Litvaniji, ali ja cu svakako biti na chatu i bilo bi mi drago da se pridruzi ko god je u mogucnosti.

Nadamo se lijepim vijestima iz Litvanije danas.

Naprijed BiH!

From: Stefan97

This Post:
22
306450.245 in reply to 306450.244
Date: 10/25/2021 12:50:40 PM
KK GLASINAC SOKOLAC
III.2
Overall Posts Rated:
160160
Cudno da si protiv svaba igrao sa vecim zalaganjem na ovakav raspored iako su jaci od Finske i sa Finskom bi projektovano trebali se boriti za prolaz

From: podgorac

This Post:
11
306450.246 in reply to 306450.245
Date: 10/28/2021 6:47:12 AM
KK Podgorje
III.2
Overall Posts Rated:
7171
gdje smo, šta smo, šta da očekujemo, čemu da se nadamo ????

This Post:
00
306450.247 in reply to 306450.246
Date: 10/28/2021 8:13:52 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ocito teska situacija nakon drugog poraza.
Ostaje nam da pobijedimo sve tekme do kraja i da se nadamo najboljem.

This is where we hold them!
From: Topnik

This Post:
00
306450.248 in reply to 306450.246
Date: 10/28/2021 10:25:14 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Nadamo se i očekujemo najbolje. Težak raspored nas je koštao na početku. Ostaje nam da igramo naredne utakmice koje moramo pobjediti i nadati se da će Finska kiksati neku utakmicu.

Message deleted
This Post:
00
306450.250 in reply to 306450.1
Date: 10/29/2021 4:03:01 PM
Overall Posts Rated:
876876
67% 🤘

This Post:
11
306450.251 in reply to 306450.250
Date: 10/30/2021 4:49:35 AM
KK Zulfikars
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
648648
Second Team:
Falcons BC
Svaka cast!
Ja sam naucio da ne obracam previse paznju na tu brojku jer sam imao oko 70% u trenutku kad smo proslavljali bronzu prije par sezona.

@Stefan i @podgorac

Ostao sam duzan odgovore na par pitanja pa cu ovdje odgovoriti, iako su neke kolege prije mene vec pokrili dosta toga:

1. Iz ove perspektive se cini da su se sve snage trebale fokusirati na Finsku, medjutim ja nisam mislio da smo imali luksuz da tek tako odbacimo mec protiv Njemacke.
Svima je bilo jasno da su Nijemci jaci od nas, ali prva kola su inace vrlo nepredvidiva i uz blage prednosti u formi i ispravne takticke odluke smo smatrali da imamo sansu da iznenadimo. Na nasu zalost, iako su forme za tu utakmicu bile bolje od njemackih - opako su naginjale ka vanjskom napadu, a Nijemac je to vrlo dobro primijetio i prikladno odgovorio u pripremi meca. Pored toga, izgleda da je razlika u kvalitet izmedju nas i Nijemaca dosta veca nego sto smo mislili.

2. Poraz od Finske nas 95% izbacuje iz igre za plasman u sljedecu fazu EPa, cime nisam nimalo zadovoljan s obzirom da je ovo posljednje EP za 4-5 nosilaca igre u reprezentaciji. Dakle, sada se oslanjamo na stare dobre bosanske kalkukacije i racunanje sta treba da nam se poklopi da prodjemo dalje ukoliko mi pobijedimo sve do kraja.
Ipak, treba biti iskren i reci da smo zestoko osteceni rasporedom - igrali smo sa konkurentima na samom pocetku i nismo imali luksuz ni da dizemo ni rasipamo entuzijazam, za razliku od njih.
U svakom slucaju, plan je da se dobiju sve ostale utakmice do kraja i probamo proci dalje sa 5-2 omjerom - ne bi bio ni prvi ni posljednji put.
Ako se ipak ne prodje dalje, ne mislim da je smak svijeta. Znam da smo izgradili strasan kontinuitet nastupa i plasmana u drugu fazu u posljednjih 10-15 sezona, ali ovakve sezone su se desile Francuskoj, Nizozemskoj, Izraelu, Poljskoj, Litvaniji, Srbiji i ostalim velesilama u posljednjih 5-6 sezona, tako da je ovaj put red vrlo vjerovatno dosao na nas.

Ako ima jos pitanja, spreman sam da odgovorim.

Advertisement