Svaka cast!
Ja sam naucio da ne obracam previse paznju na tu brojku jer sam imao oko 70% u trenutku kad smo proslavljali bronzu prije par sezona.
@Stefan i @podgorac
Ostao sam duzan odgovore na par pitanja pa cu ovdje odgovoriti, iako su neke kolege prije mene vec pokrili dosta toga:
1. Iz ove perspektive se cini da su se sve snage trebale fokusirati na Finsku, medjutim ja nisam mislio da smo imali luksuz da tek tako odbacimo mec protiv Njemacke.
Svima je bilo jasno da su Nijemci jaci od nas, ali prva kola su inace vrlo nepredvidiva i uz blage prednosti u formi i ispravne takticke odluke smo smatrali da imamo sansu da iznenadimo. Na nasu zalost, iako su forme za tu utakmicu bile bolje od njemackih - opako su naginjale ka vanjskom napadu, a Nijemac je to vrlo dobro primijetio i prikladno odgovorio u pripremi meca. Pored toga, izgleda da je razlika u kvalitet izmedju nas i Nijemaca dosta veca nego sto smo mislili.
2. Poraz od Finske nas 95% izbacuje iz igre za plasman u sljedecu fazu EPa, cime nisam nimalo zadovoljan s obzirom da je ovo posljednje EP za 4-5 nosilaca igre u reprezentaciji. Dakle, sada se oslanjamo na stare dobre bosanske kalkukacije i racunanje sta treba da nam se poklopi da prodjemo dalje ukoliko mi pobijedimo sve do kraja.
Ipak, treba biti iskren i reci da smo zestoko osteceni rasporedom - igrali smo sa konkurentima na samom pocetku i nismo imali luksuz ni da dizemo ni rasipamo entuzijazam, za razliku od njih.
U svakom slucaju, plan je da se dobiju sve ostale utakmice do kraja i probamo proci dalje sa 5-2 omjerom - ne bi bio ni prvi ni posljednji put.
Ako se ipak ne prodje dalje, ne mislim da je smak svijeta. Znam da smo izgradili strasan kontinuitet nastupa i plasmana u drugu fazu u posljednjih 10-15 sezona, ali ovakve sezone su se desile Francuskoj, Nizozemskoj, Izraelu, Poljskoj, Litvaniji, Srbiji i ostalim velesilama u posljednjih 5-6 sezona, tako da je ovaj put red vrlo vjerovatno dosao na nas.
Ako ima jos pitanja, spreman sam da odgovorim.