Figyelj. Én arról beszélek, hogy a jelenlegi - korántsem tökéletes! - szabályozás alapján is lehet tervezni, taktikázni, sikereket elérni. A szabályozás nonstop fikázása valamilyen szinten az I. oszt.-osok, a II. oszt. legjobbjai, stb. eredményeinek "lebecsülése". Ők ugyanis ugyanilyen szabályozás keretei között érték el az eredményeiket, ergo ügyesebben terveztek, taktikáztak nálunk. Mindannyian tudjuk, hogy ebben a játékban is kell szerencse az eredményességhez, de annál azért nagyobb a "tudás" szerepe. Szerintem.
1 példa. Az öcsémmel 3 szezonnal ezelőtt kitaláltunk egy új koncepciót a csapatára. 1 kivételével - akit régóta edzett és beleillett az új koncepcióba - valamennyi kulcsjátékosát eladta, és az új koncepció szerint vásárolt játékosokat, új taktikát játszott. Ezt követően - csodák csodája! - III. oszt-ból 2 szezon alatt jutott az I. oszt-ba, és csodálkoznék, ha idén kiesne onnan. Meg tudta csinálni. Pedig asszem kevesen büszkélkedhetnek azzal, hogy I. oszt-ba jutottak (és nem a játék kezdete táján regeltek).
És nekem is volt annyi eszem, hogy az u21esemet már időben elkezdtem edzeni, így amikor a III. oszt-ból fel akarok jutni, már megvan a kezdő irányítóm - mellette nevelhetem a másik kettőt. Lehet, hogy nem jön be, nem tudom.
Mindezzel csak azt próbálom érzékeltetni, hogy lehet előre tervezni, és lehet "okosabbnak" lenni a többi játékosnál. A mindenkori, minden játékosra érvényes szabályozás keretei között.