BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Drużyna Narodowa - sezon 22

[NT] Drużyna Narodowa - sezon 22

Set priority
Show messages by
This Post:
00
232065.245 in reply to 232065.244
Date: 3/2/2013 2:39:20 PM
Fragmin Team
IV.31
Overall Posts Rated:
11191119
nieznam... był taki user... ;)

From: Georgian

To: Pewu
This Post:
00
232065.246 in reply to 232065.239
Date: 3/2/2013 4:35:05 PM
Overall Posts Rated:
7373
Nie dokladnie tak bylo, Franz zagral w sumie w 8 meczach o stawke U21 lacznie z meczemi finalowymi (do przedostatniego meczu bodajze sie nie zalapal), ale byl w ostatnim polfinalowym. W przedostatnim swoim meczu mial forme sprawna a w ostatnim silna (podejrzewam ze silny wysoki, bo odbyl trening formy DMI nie pamietam).

Niska ocena meczowa wynikala tez z tego, ze Franz jest bardzo wszechstronny i w klubie z powodzeniem moglby grac na SF, takze nie byl mutantem, grajac w kadrze bodajze jakos SG/PG

Nie byl to as, ale jednak 8 meczow w tym wystep w polfinale o czyms swiadcza.

This Post:
00
232065.247 in reply to 232065.238
Date: 3/2/2013 4:45:16 PM
Overall Posts Rated:
7373
To czy mialas 1 czy 10 reprezentantow nie zmieniaja moich zarzutow czy opinii na Twoj temat. Poprostu takie podejscie do reprezentantow kadry mnie odrzuca i nie widze sensu, zebys dalej starala sie o kadrowicza, bo bez zmiany podejscia, kazda inwestycja cennego czasu skauta/trenera w Twoja osobe to niepotrzebne ryzyko dla kadry.

To jest moja opinia, ktora tu wyrazam. Oczywiscie mozesz ja akceptowac lub nie, Twoj wolny wybor.

P.S. Powodzenia na nowej drodze zycia GMa :) oby bylo wiecej korzysci z tego powodu niz szkod ;]

From: Pewu

This Post:
00
232065.248 in reply to 232065.246
Date: 3/2/2013 5:52:28 PM
Overall Posts Rated:
914914

Niska ocena meczowa wynikala tez z tego, ze Franz jest bardzo wszechstronny i w klubie z powodzeniem moglby grac na SF, takze nie byl mutantem, grajac w kadrze bodajze jakos SG/PG

Tylko, że Franz miał oceny chronologicznie:

Pozycja w meczu/Liczba minut/Ocena meczowa
SG 19 12
SG 20 12,5
SG 21 13
SG 26 13
SG 23 14
SG 21 14
PG 24 13
SG 11 12,5 - półfinał

Oznacza to, że jednak Franz nie był w szczytowej formie (silna niska/porządna), więc nieco dziwne zarzuty z Twojej strony ;)

From: alicja

This Post:
00
232065.249 in reply to 232065.247
Date: 3/2/2013 6:17:30 PM
Overall Posts Rated:
635635
A nie jest tobie głupio , że zarzuciłeś mi coś czego ja tobie nie zarzuciłam ???
Ok nieważne. Może moje podejście jest inne niż tobie się wydaje ale tobie się może wydawać inaczej ( tak sobie poświeciłam 5 sezonów dla jednego gościa i zamiar poświęcać kolejne z korzyścią dla klubu oczywiście) ale też nieważne.
A obwinianie porażki formą ,tylko i wyłącznie (rozumiem , że tak to odbierasz), ogranicza twój mały zakres rozumowania BB (moim zdaniem).
Oczywiście też się ograniczyłam do czegoś co jest najbardziej skuteczne i ogólnie powszechne lecz mam zamiar mieć taki skład jaki chcę mieć :P by móc nim kombinować tak by tą najskuteczniejszą "broń" przezwyciężyć (zaznaczę , że nie są to bloki :) ). I nawet ciebie zaskoczę tym co napiszę ale napiszę . Chciała bym kiedyś poprowadzić kadrę by z jej wielką siłą też popróbować czegoś innego , może skuteczniejszego , a może nie. Lecz by mi zależało i o dziwo zależy ale fakt ryzyko by to było , więc przyznam tobie racje lecz z tym niepotrzebnym ryzykiem to do końca bym się nie zgodziła :P Dodam tylko , że moim zdaniem w U21 raczej długo to coś na "b i LI" będzie najskuteczniejsze i tu nawet się zgodzę z tobą , że forma ma bardzo duże znaczenie ale nie najważniejsze (moim zdaniem) .

PS. Franz by był już teraz super multiskilem jakbyś się nie upierał i zszedł te 200k ? czy to było 166k?? A teraz jak nim nie jest to dużo więcej niż te 1.66kk chyba za niego nie dostaniesz :P lecz nie wiem bo "się nie znam"

PS2. Późna pora i nad tym postem męczyłam się za długo , masakra :(

Pozdrawiam

From: Pewu

This Post:
11
232065.250 in reply to 232065.249
Date: 3/2/2013 6:35:06 PM
Overall Posts Rated:
914914

Oczywiście też się ograniczyłam do czegoś co jest najbardziej skuteczne i ogólnie powszechne lecz mam zamiar mieć taki skład jaki chcę mieć :P by móc nim kombinować tak by tą najskuteczniejszą "broń" przezwyciężyć (zaznaczę , że nie są to bloki :) )

Ostatnio staje się modne wbijanie mi szpil :P

To: Pewu
This Post:
00
232065.251 in reply to 232065.248
Date: 3/3/2013 6:13:04 AM
Overall Posts Rated:
7373
Gracz z ta sama forma potrafi dostac inne oceny w zaleznosci od przeciwnika, taktyk... i troche czynnika losowego.

Nie bardzo wiem co chcesz wmowic, nie dyskutujemy o zawodniku. Tylko o treningu formy. Doskonale pamietam jaka mial forme Franz i to, ze dalem 2 razy trening formy. Zreszta myslisz, ze Joa wzialby do najwazniejszego meczu kadry zawodnika z porzadna forma? Tymbardziej, ze gral nim 8 raz takze mial pojecie o jego DMI takze napewno tez sobie skalkulowal co trzeba.

Moj gracz byl jednym raczej na koncu stawki, a takim imo najlatwiej wachaja sie oceny pomeczowe, bo wystepuja malo minut i najlatwiej cos moze pojsc nie tak, a ten mecz wybitnie dla Franza nie byl udany.

A ten przypadek tylko pokazuje jak bardzo brakowalo formy, z punktu widzenia kadry wolalbym zeby zamiast Franz zagral ktos inny. Z punktu widzenia osobistego oczywiscie cieszylem sie ze zagral i zrobilem wszystko co w mojej mocy by gral jak najlepiej.

This Post:
44
232065.252 in reply to 232065.249
Date: 3/3/2013 6:29:41 AM
Overall Posts Rated:
7373
Nie wiem czemu wnioskujesz, ze ograniczam sie tylko i wylacznie do formy? Rozmawiamy w aspekcie treningu formy takze to normalne, ze nie poruszam innych tematow. Nigdzie nie napisalem, ze to jedyna przyczyna porazki, ale wiadomo, ze to najpewniej najwazniejszy aspekt przy wyrownanych spotkaniach i obecnych realiach. Ja chce tylko zwrocic uwage managerow, na cos co w innych krajach mistrzowskich nie jest problemem...

Ale Ty najwyrazniej lubisz dodatki w stylu jestes smieszny, albo ze masz maly zakres rozumowania w BB :)

Po za tym nie kumam czemu wyciagasz fakty, ze chcialas swego czasu kupic ode mnie Franza. Dalem Ci swoja cene, na ktora nie przystalas. A jesli uwazasz, ze poprowadzilabys go lepiej to nie wydaje mi sie.

Z gracza ktory poczatkowo mial male szanse na kadre zrobilem zawodnika, ktory zagral w niej 8 razy w tym w najwazniejszym meczy.
Z tego co pamietam kupilas wkoncu innego mlodziaka ktory mial podobne SS10. Takze mialas mozliwosc sie wykazac lepiej ode mnie.

To tyle w kontekscie wyciagania wydarzen z przeszlosci, ktore moim zdaniem ni jak sie maja do tematu rozmowu, tylko ewidentnie szukasz czegos czym mozesz mi delikatnie mowiac dowalic :) ale nie tedy droga...

From: alicja

This Post:
00
232065.253 in reply to 232065.252
Date: 3/3/2013 6:51:06 AM
Overall Posts Rated:
635635
Nadal nie wyjaśniłeś dlaczego mi zarzuciłeś coś czego ja tobie nie zarzuciłam (przeczytaj poprzednie posty może zrozumiesz o co mi chodzi).

Franz był przytoczony do twojej wypowiedzi o polowanie na obcokrajowców więc przypomniałam tobie , że chciałam go kupić by był lepszy niż jest będąc u ciebie , a piszę tak by tobie dogryźć :P

Piszesz jeszcze , że Franz miał małe szanse na kadrę ?? Nie wydaje mi się skoro chciałam dać za 18 latka 1,5kk. On miał duże szanse by grać regularnie no ale wyszło jak wyszło . Nie będę ukrywała , że też tym chcę tobie dogryźć ale graty , że grał w U21.

Podsumowując dogryzam tobie tylko i wyłącznie przez twój zarzut wobec mojej osoby .
Nikomu nie mówię co ma prawo mówić , a czego nie! Już sobie przypomniałeś ???

From: Kac100

This Post:
00
232065.254 in reply to 232065.253
Date: 3/3/2013 7:03:12 AM
Overall Posts Rated:
435435
To jest forum NT.
Proszę o zaprzestanie konwersacji na temat nie związany z NT.
W innym wypadku postąpiła sie surowe kary z odcieciem do internetu włącznie. ;)
Pozdrawiam

This Post:
44
232065.255 in reply to 232065.252
Date: 3/3/2013 7:59:03 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
i to podobno ja się o byle co rzucam, uważam, że zawsze mam rację i nie mam dystansu do siebie ;)

widzę, że Ala ma podobnie, nie potrafi wysłuchać konstruktywnej krytyki i od razu wygrzebuje jakieś brudy sprzed wieków, żeby tylko się komuś odgryźć i go atakować :P Ala wyluzuj, daj się wypowiedzieć komuś innemu, bo nie tylko Ty możesz mieć rację, posłuchaj krytyki z zewnątrz, bo nikt nie jest idealny, a konstruktywna krytyka może czasem więcej pomóc niż zaszkodzić ;) złośliwa, to Ty jesteś, a odbierałem Cię do tej pory zupełnie inaczej...trochę więcej luzu i m niej agresji skierowanej w stronę ludzi o odmiennym zdaniu ;)

Advertisement