BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Europy sezon 24

[U21] Mistrzostwa Europy sezon 24

Set priority
Show messages by
From: Kac100

This Post:
00
243827.245 in reply to 243827.242
Date: 8/26/2013 2:31:50 PM
Overall Posts Rated:
435435
1. Kto pilnuje, żeby zawodnicy sie nie zablokowali?

2. Jak maja być trenowani( wyglądać) 18, 19, 20 i 21 latkowie na poszczególne pozycje ( początek sezonu)?

3. Ilu zawodników jest trenowanych pod U21 i czy wszyscy trenują w ten sam sposób, czy sa jakieś warianty i jak to wyglada procentowo?

4. Co ty zrobiłeś, żeby za 3, 4 sezony było lepiej?
A) inny trening
B) projekt treningowy

5. Czy w przyszłym sezonie mamy szanse na złoto i jaka, czy będziemy mocniejsi?

6. Jaki procent zawodników z baz jest trenowanych?

7. Czy możesz zrobić ranking SS10, SS6 i SS4 dla poszczególnych pozycji (rocznikowo)?

Last edited by Kac100 at 8/26/2013 3:00:44 PM

From: borczi

This Post:
00
243827.246 in reply to 243827.243
Date: 8/26/2013 2:32:47 PM
Overall Posts Rated:
593593
"słynne"... hmmm... czemu?

A zwróciłeś uwagę na wpis zaraz poniżej wpisu Krejzola? Merytoryczne?

"Nie przyciągasz nowych osób do wątku, nie inspirujesz nowych dyskusji" ... absolutnie się nie zgadzam - wklejam jak tylko znajdę ciekawe informacje o kadrze, staram się, aby podsumowania i zapowiedzi były i to jak najciekawsze. Rozumiem, że przegrywanie dopiero inspiruje jak widzę dyskusję, ale bardzo proszę o obiektywizm - to, że nie ma odppowiedzi na kilka moich wpisów pod rząd nie oznacza, że się nie staram:( Pytania można zadawać - bardzo proszę tylko o takie pytania, które jak napisałeś - dokądś mogą nas doprowadzić.

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: borczi

This Post:
22
243827.247 in reply to 243827.244
Date: 8/26/2013 2:40:52 PM
Overall Posts Rated:
593593
Kozlik - zobacz porównanie naszych pensji składu meczowego i pensji Łotyszy - w tysiącach 40 do 47 na korzyść Łotyszy. Pisałem od początku, że Łotwa i Włochy to dwie siły, które nas po prostu przerastają. Niestety obie trafiły do naszej grupy. Wszyscy ci, których wymieniłeś się rozwijali i nadal rozwijają. Na starcie byli po prostu w tyle i tego już się nie nadrobimy z reguły. Do tego jak pisałem kłopoty z Maciałkiem - najpierw był u Francuza, który zaraz po tym, jak do niego napisałem wystawił go na TL. Po reklamie na naszym forum, aby nasz najlepszy gracz trafił do Polski... Maciałek trafił do... Francji:/ Na szczęście właściciel robi świetną robotę. Niestety teraz zostaje poprawa góry, bo osiągnął już bliskość bloka.

Co do składu z zeszłego roku - nie znam skilli... słyszałem pokątnie, że poprzedni szef miał wiele obaw delikatnie mówiąc, co do tego roku. I tyle... dostałem grupę, z której musiałem wycisnąć jak najwięcej, więc przeszłość szczerze mówiąc miałem w d... liczyła się teraźniejszość i przyszłość.

Co do planów... oki - co prawda to jeszcze nie pora, bo pewnych rzeczy nie mamy dogranych, ale zdradzę jeden pomysł mój... drugi ogłosi w swoim czasie pewnie PeWu.

Mój - co roku na koniec sezonu kadrowego ujawniam za zgodą właścicieli z Polski skille zawodników. Robimy głosowanie. Ten, który wygra na Forum dostaje ode mnie suportera na kolejny rok. Drugiego supertera na rok dostaje osoba, która osiągnie na początku sezonu kadrowego taki poziom skilli, który ustalę/ustalimy wspólnie jako docelowy.

edit: Kac - muszę wyjść teraz, bo kobieta ma imieniny, a ja cały dzień przy komputerze:( ... odpowiem jak wrócę - wybacz proszę.

Last edited by borczi at 8/26/2013 2:46:28 PM

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
From: kozlik4

This Post:
00
243827.248 in reply to 243827.228
Date: 8/26/2013 2:52:03 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Pg/Sg - na debiut 20-latków raczej nie ma szans na szczęście... chociaż wielkiego szału nie będzie - liczymy ze skautami, że będzie podobnie jak w tym roku. Z jedną różnicą - chcemy mieć kogoś, kto potrafi rzucać, a nie tylko bronić... w razie potrzeby..
Szczerze mówiąc ta wypowiedź budzi trochę moje wątpliwości. Żeby się nie okazało, że zrobisz rzuty, a nie będzie np. podań:D

Dla mnie obwodowy U-21 to przede wszystkim wypasione PS i OD:P W moim odczuciu problemem dzisiejszej kadry U-21 nie jest brak JS i JR obwodowych tylko właśnie za mało wypasione podania i OD.
------------------------------------------------------------------------
W ogóle widzę w Tobie duże chęci żonglowania taktykami (m.in. to 3-2 i pewnie wiele innych zakus, których na szczęście nie zrealizowałeś:D)...tylko:

1. W sezon nie jesteś w stanie zmienić grajków na tyle by to przyniosło efekty, które mogą odmienić grę. Na to trzeba pełnego okresu czyli 3-4 sezonów.
2. Po co to robić??? Po co wymyślać na nowo proch? Ciągle odwołujesz się do Włochów, którzy od kilku sezonów zdominowali rozgrywki U-21...a oni biją nas za każdym razem tą samą dobrze znaną bronią. Czy Włosi zdobywają mistrzostwa bo mają większe JS i JR u obwodowych? Z tego co czytam dobrze wiesz czym oni wygrywają:-)

BTW Łotwa też nie wymyśliła na nowo prochu tylko pokonała nas tym samym co pokonują nas Włosi. Nie przegraliśmy z Włochami czy Łotwą dlatego, że coś przegapiliśmy, że nie wpadliśmy na jakiś genialny pomysł. Po prostu nie odrobiliśmy "pracy domowej". Prosta sprawa. Podkoszowi ile wlezie IS, ID, RB...może BL. Obwodowi PS, OD...może DV, HN, JS.

Nie jesteśmy kopciuszkiem tylko dużą nacją. Naprawdę stać nas by zrobić lepszych grajków. Wystarczy, że to co do tej pory robiliśmy będziemy robić lepiej i będą znowu medale.
3. Mamy duże sukcesy w U-21. Odnosiliśmy je jak tworzyliśmy mutantów. Problemy zaczęły się jak zaczęliśmy udziwniać i tworzyć multiskilli do U-21. Może czas wrócić do korzeni?:-) Chyba, że ja jestem nie na czasie i żyję prehistorią...ale jak patrzę na Włochów i to jak wygrywają kolejne mistrzostwa to nie wydaje mi się;-)

Z tego co pamiętam to po ubiegłym burzliwym choć ostatecznie całkiem udanym sezonie bo zdobyliśmy medal też była burza mózgów...i doszliśmy do momentu gdzie stwierdziliśmy, że Włosi wygrali mistrzostwa w cuglach zupełnie gołymi mutantami. Dzisiaj znowu zaczyna się dyskusja...:P

Mam propozycję: Przestańmy strzępić na darmo języki. Wróćmy do pracy u podstaw zamiast kombinować jak koń pod górę i stwórzmy po prostu lepszych mutantów niż Włosi:-)

From: kozlik4

This Post:
00
243827.249 in reply to 243827.247
Date: 8/26/2013 2:59:13 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Kac - muszę wyjść teraz, bo kobieta ma imieniny, a ja cały dzień przy komputerze:( ... odpowiem jak wrócę - wybacz proszę.
Zaangażowania to na pewno nie można Ci odmówić:D...ale aż takiego poświęcenia od Ciebie nie wymagamy:-)

From: Pewu
This Post:
00
243827.250 in reply to 243827.249
Date: 8/26/2013 3:25:56 PM
Overall Posts Rated:
914914
@ Borczi
Oczywiście, że nie pogniewam się publikowaniem jego skilli (dopóki jest u mnie), ale lepiej dla nas, aby jego wszystkie skille nei wyciekły gdzieś poza nasze forum. Jeżeli projekt okaże się sukcesem to będziemy przez to do przodu o kilka sezonów, a szkoda marnować tyle czasu i może medali.

@Kozlik
Życzenia nie są wyolbrzymione. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli to KK do końca tego sezonu uzyska SS4=57. Co prawda RB=16 raczej nie wytrenuję, ale od początku było wiadome, że skupiam się na nieco innych aspektach gry. Z drugiej jednak strony zbiórki to coś co kuleje w naszej młodzieżówce od kilku ładnych sezonów.

Jakby przyjrzeć się aktualnemu sezonowi młodzieżówki to wielkiej klapy na razie nie ma. Przegrywaliśmy z Bułgarią, Włochami i Łotyszami. Zaskoczeniem mógł być tylko ten pierwszy rywal, ale nie Włosi, którzy ostatnio wszystkie puchary przywożą na półwysep lub Łotysze, którzy zmontowali nie gorszych podkoszowych od makaroniarzy. Najważniejszy teraz będzie najbliższy tydzień, bo on zadecyduje, w którym turnieju zagramy w następnym sezonie. Wydają się w naszym zasięgu, jednak należy pamiętać, że potrafili zagrać bardzo wyrównany mecz z Włochami oraz mają wyższy entuzjazm od nas. Na dokładkę pozostaje fakt, że oni pewnie zagrają CT, bo nie sądzę, aby liczyli na 1/2 ME, podczas gdy my musimy zachować entuzjazm na ostatni mecz ze Słowenią.

Tak na prawdę to selekcjonerów powinno poddawać się ocenie po zakończeniu ich pracy z kadrą (chyba, że będzie reelekcja), ponieważ ich główna praca jest najmniej widoczna. To praca z najmłodszymi i wyselekcjonowanie takiej grupy zawodników, którzy mogą otrzeć się o reprezentację pół roku później. Myślę, że dobrym krokiem byłaby pewna ewidencja zawodników, publikacja roczników, aby każdy z nas mógł ocenić czy wszystkie idzie w dobrym kierunku. Oczywiście wszystko w dość uproszczonej formie, aby pewne informacje nie wylazły poza nasze forum (choć czy to ma znaczenie skoro każdy ma tak samo zbudowane zespoły i to samo gra?:P). Najlepiej, aby te dane były standaryzowane, aby mieć możliwość porównywania ich w przekroju sezonów. Czegoś takiego brakuje i to od kilku sezonów.

From: Jax

To: Pewu
This Post:
00
243827.251 in reply to 243827.250
Date: 8/26/2013 3:44:57 PM
Overall Posts Rated:
773773
Nie wiem Pewu co tam z borczim kombinujecie na nastepny sezon , ale jeżeli chcecie grać np Twoimi 2 blokersami to to bedzie zdecydowanie za mało aby miało zdac jakis egzamin , bo reszta grajków jest robiona pod jedną taksę i owszem oni we dwóch beda w stanie bardzo ograniczać rzuty rywali podkoszowych ale to na jakies wyniki bedzie za mało . chciałbym sie mylić w moich ocenach , bo nie mam zielonego pojęcia jak sa trenowani gracze do U21 , ale tak stawiam że będzie . To poskładać jakoś sensownie z reszta składu bedzie cięzkie jak cholera :-))

This Post:
00
243827.252 in reply to 243827.230
Date: 8/26/2013 3:44:32 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
nie porównuj treningu pod U21 i NT jest diametralnie różny do U21 na koniec sezonu można zrobić zawodnika spokojnie około 200k pensji jak przechodzi na 22 lata, za VJ było takich bodajże 3-4, kwestia jest poświęcenia w pełni treningowi pod U21. Nic więcej.

From: Mario
This Post:
00
243827.253 in reply to 243827.250
Date: 8/26/2013 3:48:16 PM
Overall Posts Rated:
605605
Nie mam czasu czytać wszystkiego bo mam wakacje... ale z tego co czytam to sytuacja jest prosta.

Skąd się biorą gracze do U21?
Odp. jest jedna składająca się z 2 członów:
Z draftu plus solidny trening.
Na draft nie mamy wpływu - co silnik da to jest.
Na resztę mamy wpływ. W różnym stopniu ale mamy.
I tu się należy pochylić bo ja mam wrażenie że kontakt z właścicielami 18 latków kuleje strasznie. A chyba pierwsze kontakty sa najważniejsze. Nie mam czasu się rozwodzić dalej... może jak wróce.

From: Pewu

To: Jax
This Post:
00
243827.254 in reply to 243827.251
Date: 8/26/2013 4:08:45 PM
Overall Posts Rated:
914914
Ja nic nie kombinuję, bo nie mam żadnego wpływu na decyzje borcziego. Mogę mu coś doradzić/pomóc, jeśli mnie o to poprosi, bądź sam wyjdę z inicjatywą, ale w sprawy taktyczne nie mieszam się zupełnie. Zostawiam to jemu. Jak czytam posty to odniosłem wrażenie, że jestem prawą ręką borcziego lub jakiś asystentem, choć tak nie jest. Powtórzę jeszcze raz. W sprawy taktyczne nie ingeruję; dobór składu, nastawienie, ustawienie ofensywne/defensywne to jego rola i nie zamierzam mu w tym przeszkadzać. Podobnie jest z treningiem najmłodszych zawodników. Ja jedynie przedstawiam mu jakiś pomysł/uwagę, który może być warty rozpatrzenia, ale ostateczna decyzja jest jego.

Last edited by Pewu at 8/26/2013 4:10:00 PM

This Post:
11
243827.255 in reply to 243827.254
Date: 8/26/2013 4:15:44 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
borczi dał z siebie co się dało...teraz zerknijmy czy pracą u podstaw nie da się jeszcze czegoś dodać.

Według mnie trzeba zweryfikować system trenowania. Podyskutujmy do końca sezonu tak, by jeśli nawet nie te roczniki, to nowe stały się mocne.
Ja ze swej stroy zakończę opis początku treningu by na draft było to gotowe do podawania. Zrobię też aktualizacje swojego rocznika.
Teraz już widzieliście czym dysponujemy na chwilę obecną wśród małych grajków

Advertisement