BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Sezon 26

[U21] Sezon 26

Set priority
Show messages by
From: borczi
This Post:
00
252021.245 in reply to 252021.244
Date: 3/10/2014 7:21:06 PM
Overall Posts Rated:
593593
To teraz o meczu... znowu Władcy Gry uznali, że najważniejsza rzecz w tej grze nie jest taka ważna i bodajże czwarty raz w sezonie szlag trafił część meczu:( Tym razem nie mogliśmy zobaczyć pierwszej kwarty... to może po prostu wynik tydzień po meczu wysyłajcie na maila?:( ehhh... Sporo nerwów kosztowało mnie oczekiwanie na to, czy ten szajs ruszy... i jaki wynik się pojawi... Pojawił się 25:18 dla nas! Kamień z serca! Kiedy to na początku drugiej kwarty zaczęliśmy odjeżdżać Łotyszom, a Wyrazik grał jak nawiedzony, stało się jasne, że powinno być dobrze;) Widziałem po rozkładzie rzutów, że trafiłem grę pod kosz rywali... po ilości zbiórek (było nawet 30:9 dla nas) wywnioskowałem też, że na nasze 2-3 nie poszła taka sama strefa Łotwy... już wiedziałem, że będzie dobrze! I było... systematycznie przez trzy kwarty zdobywaliśmy przewagę... GENIALNY MECZ!!! I prawdą jest, że wyglądaliśmy w tym pojedynku jakbyśmy byli naszprycowani lub mieli zawodników 24-letnich:)

Nasze staty to masakra! Troszeczkę żałuję, że w obronie pod koszem nie osiągnęliśmy "17"... szczerze mówiąc chyba nie widziałem jeszcze tak wysokiej oceny... zresztą "imponujący (wysoki)" też w U21 widzę pierwszy raz! Do tego rzut z bliska "świetny (wysoki)"... ale najbardziej mnie cieszy "wyjątkowy (średni)" na zbiórkach - 61:27 w tym elemencie robi wrażenie!!! Zwłaszcza jeśli przypomnimy zeszły tydzień i zebranie przez Łotyszy Włochom dwa razy więcej piłek:)

OCENY INDYWIDUALNE:

Wyrazik (21,0) - moja ocena: 100!!!! - czapki z głów... to był pokaz naszego leniwca treningowego! 29 punktów, 16 zbiórek... 3/4 za trzy punkty... żadnego faulu mimo tego, że walczył w obronie przeciwko dwóm najlepszym zawodnikom podkoszowym świata... Ocena 21,0 dla zawodnika, który w solidnej formie z kondycją "3" zagrał aż 30 minut??? MASAKRA!!!! To chyba rekord świata w U21:)

Borski (16,0) - moja ocena: 9,99 - pamiętacie zeszły tydzień i debiut Borskiego?;) mówiłem, że to nie była taktyka dla niego... a dziś Low Post i występ na SFie tym trudniejszy, że przez pół meczu zastępował kontuzjowanego Woźniaka... efekt? 17 punktów (7/13) + 5zb + 2as... świetny występ zawodnika, który tak naprawdę w Kadrze grać nie miał. Rozkład skillów dziwny... trening zawalony... kontaktu z Hongkongiem ZERO... a Borski patriotycznie gra i to jak!!!

Woźniak (16,5) - moja ocena: 9,99 - w 15 minut zdobył 14 punktów (6/10)... niestety potem dopadła go kontuzja:( Świetny występ! A to też nie była sprawna forma... za tydzień mam nadzieję na "15" w IS i sprawną formę... wtedy Kamil będzie nie do zatrzymania! SS10 aktualnie = 104 i kilka skillów na skraju skoku.

Koblynski (16,0) - moja ocena: 9,5 - nie doceniałem... mea culpa!!! Już doceniam rolę, jaką mogą pełnić w silnym zespole U21 zawodnicy podkoszowi o potencjale "wieloletnia gwiazda"... niby potencjał dawno wyczerpany, a tu kolejny świetny występ Koblynskiego i Talaski... ten pierwszy rzucał (14 punktów), a ten drugi zbierał (8 zbiórek)!

Żmudka (18,5) - moja ocena: 9,5 - lubię tego gracza... dobra góra sprawia, że sporo podaje... do tego rzuca i zbiera... 5 zbiórek w ataku, 3 asysty... myślę, że takie drobiazgi robią różnice!

Talaska (19,5) - moja ocena: 9,99 - czy ktoś widział ocenę 19,5 dla zawodnika o potencjale "wieloletnia gwiazda"??? To chyba rekord!:) Dziwne skille... typ obrońcy... ale jak już rzuca, to trafia... a zbiera mimo tego, że RB=11... potwierdza się kolejny raz teoria o tym, że skille obronne (ID+BL) mocno wspierają zawodnika też w walce na tablicach!!!

Marsov (15,0) - moja ocena: 9 - wiadomo, że to nie był mecz dla obwodowych... ale 6 zbiórek Marsova to dokładnie dwa razy więcej niż zebrał Rogis ( (28957028) ). Nasz najlepszy SG mocno się więc przydaje!

cdn

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
00
252021.246 in reply to 252021.245
Date: 3/10/2014 7:45:11 PM
Overall Posts Rated:
593593
cd

Karlinski (15,5) - moja ocena: 9 - 3pkt, 4as, 5zb... ehhh... ja ciągle jakoś nie mogę się doczekać takiego błysku Karlinskiego, na jaki pozwalają jego skille;) Zaczął podawać dopiero pod koniec meczu... i to też jakoś tak... moim zdaniem powinien w każdym meczu notować po 10 asyst;)

Trzyna (18,5) - moja ocena: 9 - długo się zastanawiałem, czy taki zawodnik nadaje się do kadry... zdradzę dwa sekrety... góra i kondycja najczarniejsza z możliwych... aż sam się boję, jak na to patrzę;) A dziś? Zrobił ŚWIETNĄ robotę! 10 minut, 3pkt (1/2), 4zb... typ obrońcy - dziś wywiązał się z tego zadania znakomicie! Dobry debiut kolejnego zawodnika, po którym w życiu bym nie pomyślał, że nam się przyda;)

Dominiak (15,0) - moja ocena: 9,99 - kurczę... nie wierzę... zrobił się z niego już etatowy pierwszy rozgrywający Kadry! W życiu bym nie pomyślał;) Ale bunga chyba wie co robi... szybko już miał na koncie 8 asyst... skończył mecz z 9... do tego 4 zbiórki. I teraz śmieszna sprawa - nawiązanie do pewnej teorii, że dla U21 ma sens wyłącznie ciśnięcie głównych skillów... Pan Dominiak w solidnej formie zagrał lepiej i dłużej niż Karlinski w sprawnej... nie byłoby w tym może nic dziwnego, gdyby nie fakt, że Pan Dominiak ma PS niższe o 3 poziomy, a OD o jeden poziom od Karlinskiego;) Dziwne dziwności... ale chyba bunga wie lepiej... No i Pan Dominiak 9 asyst:)

Ościłowski (14,5) - moja ocena: 9,5 - ehhh... sprawna forma, a bunga dała mu zagrać tylko 14 minut... dziwne... bo skille na poziomie Karlinskiego... w tym czasie zanotował jednak 6 asyst - świetny wynik:)

A w innych meczach:
- nie wiem co tam Włosi z Węgrami ustalili... (27705)... obstawiałbym podwójnego normala, ale... W każdym razie niestety nie było już dziś awansu dla nas - w przypadku wygranej Węgrów i drugiej porażki Włochów to przy takim bilansie małych punktów jaki mamy, to właściwie już dziś moglibyśmy świętować półfinał. No niestety...

- Izrael jeszcze się nie poddał: (27706) ... trochę szkoda, że nie mają teraz za tydzień Węgrów - jakieś CT by nam mocno pomogło;)

- w drugiej grupie dwa zespoły próbowały "odwrotek" z pacjentem w roli głównej. Lepiej wyszło to chyba Finom, którzy stawiali mocny opór Estonii ( (27719) ). "Odwrotka" Hiszpanów zakończyła się klęską ( (27721) )... ale tu decydował też "normal" Rosji ... Francja odstawia totalną manianę ( (27720) ) - nie da się jednak osiągać dobrych wyników bez wsparcia środowiska w danym kraju!!! Poparcie rzędu 25% to tragedia... u mnie co prawda też za wiele nie ma - 75% - ale czuję w takich sytuacjach jak ankieta w tym tygodniu, że wszystkim zależy na wygranej:)

No to na czym stoimy?

Włosi i Węgrzy mają po dwa mecze do rozegrania... jeśli którykolwiek z tych czterech meczy przegrają, mamy pewny awans!:) Nawet jeśli oba pozostałe spotkania - właśnie z tymi dwoma zespołami - przegramy. W małych punktach mamy póki co +105 ... powoduje to, że Łotwa (minus 25) już nam raczej nie zagrozi... Za tydzień mamy Włochów...

A w drugiej grupie za tydzień mecz o pierwsze miejsce - Rosja kontra Estonia. Myślę, że dogadają się na TIE... nie widzę innej opcji. Hiszpania pewnie wygra z Francją i o awans powalczy w ostatnim meczu z Estonią - wtedy już nawet CT należy się spodziewać.

Jak pisałem za tydzień Włochy - nie muszę mówić jak silny to zespół... legenda... naprawdę możemy nie dać rady bez sprawnej formy:( BARDZO, BARDZO PROSZĘ o ładne minutki;)))

This Post:
00
252021.247 in reply to 252021.243
Date: 3/11/2014 2:46:40 AM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Obydwie nasze reprezentacje dostają dobry towar :)
To tak nawiązując do sterydów. Na szczęście w BB nie ma testów antydopingowych :)

This Post:
00
252021.248 in reply to 252021.247
Date: 3/11/2014 6:40:18 AM
Overall Posts Rated:
593593
Na TL włoski 20-latek, który za rok będzie najlepszy na świecie... ;-)

Generalnie w ich Kadrze panuje wyprzedaż... trzech centrów na TL (Sanvitti, Pamparana, De Rose)... ach gdyby tak znalazło się gdzieś na świecie trzech kupców... hehe... bo za tydzień walka z Włochami - o pierwsze miejsce w grupie.

This Post:
11
252021.249 in reply to 252021.244
Date: 3/11/2014 9:33:31 AM
Overall Posts Rated:
299299
- wtajemniczyłem w plan dezinformacji na forum kilka osób (DZIĘKUJĘ WAM!!!)... no i rozpocząłem pisanie o run and gun.. szybka taktyka obwodowa to akurat dokładna odwrotność tego, co wiedziałem, że zagram (Low Post). Osoby wtajemniczone fajnie pojawiały się w odpowiednich miejscach... założyłem ankietę i... zostało tylko czekać;) Wyniki ankiety mnie zaskoczyły... aż tyle głosów na outside isolation i run and gun???!!! A tylko kilka na Look Inside i Low Post?:) A przecież o celu tej ankiety wiedzieli nieliczni;) Wyniki lepiej się nie mogły rozłożyć! Zostało nam więc tylko czekać...

może dlatego, że nasze społeczeństwo jest domyślne i wiedziało jak zagłosować, żeby Ci pomóc :)

This Post:
00
252021.250 in reply to 252021.249
Date: 3/11/2014 9:38:27 AM
Overall Posts Rated:
593593
To z pewnością;) Kilka osób od razu wysłało maila w stylu: "Wiadomo, że nie zagramy runa, a to w takim razie co gramy?" hehe... ale akcja wyszła tak prawdziwie, że nie wzbudziła żadnych podejrzeń:)

Ps. korci mnie mocno, żeby z Włochami naprawdę zagrać runa albo outside isolation...

This Post:
00
252021.251 in reply to 252021.250
Date: 3/11/2014 10:32:31 AM
Overall Posts Rated:
299299
Ps. korci mnie mocno, żeby z Włochami naprawdę zagrać runa albo outside isolation... :D

good idea :D

This Post:
00
252021.252 in reply to 252021.251
Date: 3/11/2014 3:11:15 PM
Overall Posts Rated:
593593
Potrzebne nam jedno zwycięstwo w którymś z dwóch zbliżających się spotkań... a więc powoli podgrzewam atmosferę... na pierwszy ogień raport minutowy naszej Kadry... po kolei:

Stasiu Dominiak - 29 minut (w poprzednim tygodniu 68 minut)... został jeszcze sparing...
Zbigniew Pierwszy Wyrazik - 64 minuty (69 minut)... jeśli teraz nie skoczy do sprawnej, to już nie wiem co jest z nim nie tentego;)
Kazik Ludwiszewski - 38 minut + dziś mecz ligowy w USA (78 minut)
Romek Koblynski - 67 minut (55 minut)
Kamil Woźniak - 16 minut + właśnie gra mecz i powinien zaliczyć pełne 48 minut na PG - wyjdzie 64 minuty (59 minut) - powinien wrócić do sprawnej;)
Artur Trzyna - 57 minut (60 minut) ... tu trzeba chyba coś pokombinować, bo troszku za mało zaliczył... ale żeby nie przekombinować;)
Vladislaw Marsov - 67 minut (69 minut) - ideał!!! Nasz najlepszy SG powinien zostać w sprawnej;)
Bogusław Jur - szef zgodził się go wycofać do rezerw - efekt to 60 minut (w zeszłym tygodniu zaliczył jakieś milion minut:( ehh).. zobaczymy co się stanie po tej wtopie tydzień temu... ale jest jakaś mini-nadzieja na skok formy!
Staszek Talaska - 33 minuty + właśnie gra mecz... jeśli nie będzie dogrywki, to powinno być nieźle... (63 minuty)
Paweł Ościłowski - 48 minut i... dziś walkower bez składu oddany:(( ehhh... został sparing i trzeba ratować sytuację... Asta ratuj;) przyda się chociaż z 10 minut jeszcze... (85 minut + włączony trening formy)
Marek Karlinski - 58 minut i kombinujemy tak, żeby jeszcze kilka dostał (60 minut)
Łukasz Żmudka - 48 minut i został sparing (63 minuty)
Andrzej Borski - 60 minut (60 minut) ... w Hongkongu są regularni jak w zegarku;)
Stefan Dobrochowski - 75 minut (52 minuty) ... patrząc na zeszły tydzień, to myślę, że będzie dobrze! Oby, bo drugi SG w sprawnej by nam się mocno przydał;)
Wiktor Kielin - 57 minut (75 minut) ... biorąc pod uwagę zeszły tydzień, to MUSI być znowu dobrze!
Aleks Kolton - 29 minut i został sparing (83 minuty) ... będzie trzeba ostrożnie - mniej minut, żeby się wyrównało.
Artur Kopecki - 57 minut (68 minut) ... kurczę, nie wiem:/ spadał z formą bo grał za dużo... tyle więc MUSI na ten tydzień wystarczyć... pogadam z szefem może na temat treningu formy;)
Juliusz Najbor - 79 minut (82 minuty)... tu niestety jest mogiła:((( straszna szkodaaaaaa... ehhhh... a tak bardzo by nam się przydał z Włochami!!!

errata: niestety w meczu Talaski dogrywka... fuck!... już ma 38 minut zaliczone... oby tylko nie było kolejnych dogrywek;) hehe

... wykrakałem:((( druga dogrywka u Talaski(( Muszę też napisać prośbę o ewentualny trening formy chyba... ehhh

DZIĘKUJĘ wszystkim Szefom za pomoc w walce o Mistrzostwo Europy dla Polski!!!!

Last edited by borczi at 3/11/2014 3:18:24 PM

This Post:
11
252021.253 in reply to 252021.252
Date: 3/11/2014 4:09:09 PM
Overall Posts Rated:
593593
Przy okazji pozdrawiamy Włochów czytających ten wątek;)

(255663.1)

Może to i słuszne, że zamiast planować zajęli się podziwianiem urody naszej rodaczki:)))

From: sbk

This Post:
00
252021.254 in reply to 252021.253
Date: 3/11/2014 5:03:34 PM
Overall Posts Rated:
1212
Ale przyznam, że obiekt do podziwiania to wybrali sobie dziwny ;p

From: Kaznodzieja

To: sbk
This Post:
00
252021.255 in reply to 252021.254
Date: 3/11/2014 5:44:32 PM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Czemu dziwny? Jak dla mnie to piękna kobieta. Widziałem ją już nieraz na zdjęciach.

Advertisement