BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Reprezentacja sezon 11/12

[NT] Reprezentacja sezon 11/12

Set priority
Show messages by
This Post:
00
125131.246 in reply to 125131.245
Date: 2/12/2010 6:57:03 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Klasyczny przykład JW. Gra w 3 lidze i już wiadomo że za rok u "bota" będzie grał w 4 lidze. Bez sensu.

A skąd wiesz, że on będzie grał w bocie za rok ?

Co do problemu, który poruszyłeś to pewnie większości się to nie podoba ale na chwilę obecną to chyba jedyny sposób, by utrzymywać najlepszych zawodników. Na razie ogranicza się to głównie do C ale jeszcze kilka sezonów a pewnie i obwodowcy z odpowiednim potencjałem zaczną zarabiać ponad 400 tys. Niestety na utrzymanie takich zawodników nie stać nawet klubów z PLK więc tak jak napisałem wcześniej - farmy to na razie chyba jedyna metoda na trenowanie i utrzymywanie takich mutantów.

From: lipiluk

This Post:
00
125131.247 in reply to 125131.245
Date: 2/12/2010 7:20:02 PM
Overall Posts Rated:
1010
Oczywiście to wszystko da się zmienić poświęć swój klub dla repry a jak nie podoba Ci się takie rozwiązanie to nie narzekaj na farmy. Narzekać każdy głupi potrafi ale poświęcić klub na trenowanie przyszłej gwiazdy to nie ma komu.

Sądzę że bym zaraz usłyszał odpowiedz "Ja gram w III lidze i mnie nie stać" co jest nie prawdą bo jak ja grałem w III lidze kilka sezonów temu przed wprowadzeniu więcej kasy do BB to zarabiałem około 100tys tygodniowo i przez jakiś czas 50tys z pucharu co jest wsam raz żeby utrzymać bardzo fajnego SFa.A jak byś dołożył jeszcze trenowanie 2giego gracza i sprzedawanie go po kilku skokach to by Cie bylo stać na gracza z pensją ponad 200tyś.

This Post:
00
125131.248 in reply to 125131.246
Date: 2/13/2010 1:52:22 AM
Overall Posts Rated:
605605

A skąd wiesz, że on będzie grał w bocie za rok ? :)

Bo już u bota gra:)
To jest skandal normalnie, że reprezentant kraju gra w klubie na razie 3 ligowym i jego drużyna nie wygrała ani jednego meczu.

From: Mario

This Post:
00
125131.249 in reply to 125131.247
Date: 2/13/2010 2:03:56 AM
Overall Posts Rated:
605605
Ilu reprezentantów Polski gra w PLK? Jeden??
Może PLK zacznie dawać przykład?

"Ja gram w III lidze i mnie nie stać" .

Poza tym gdzie większość reprezentantów gra w Polsce? W II i III lidze. Więc nie rozumiem ataku na III ligę.

This Post:
00
125131.251 in reply to 125131.248
Date: 2/13/2010 6:15:17 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718

A skąd wiesz, że on będzie grał w bocie za rok ?

Bo już u bota gra:)
To jest skandal normalnie, że reprezentant kraju gra w klubie na razie 3 ligowym i jego drużyna nie wygrała ani jednego meczu.

Nie gra u bota, bo przy bocie widnieje napis : "Ta drużyna jest botem" a przy tej drużynie takiego napisu nie widzę...;) Poza tym Kedzior logował się ostatnio 12.02 więc chyba nie jest tak źle...:)

From: lipiluk

This Post:
00
125131.252 in reply to 125131.250
Date: 2/13/2010 7:37:30 AM
Overall Posts Rated:
1010
A skąd wiesz że nie wytrenowałem kadrowicza? A właśnie się mylisz bo mój gracz grał cały czas za kadencji Al_saida i chyba też Tripawa co daje mu jakieś 5-6 sezonów w kadrze nie chce mi się dokładnie szukać ile. Zawdzięczam mu 4sezony wegetacji plus spadek do III ligi ale było warto bo się bardzo cieszyłem jego występami w kadrze.

From: Jax

This Post:
00
125131.253 in reply to 125131.250
Date: 2/13/2010 7:38:13 AM
Overall Posts Rated:
773773
Sądzę że bym zaraz usłyszał odpowiedz "Ja gram w III lidze i mnie nie stać" co jest nie prawdą bo jak ja grałem w III lidze kilka sezonów temu przed wprowadzeniu więcej kasy do BB to zarabiałem około 100tys tygodniowo i przez jakiś czas 50tys z pucharu co jest wsam raz żeby utrzymać bardzo fajnego SFa.A jak byś dołożył jeszcze trenowanie 2giego gracza i sprzedawanie go po kilku skokach to by Cie było stać na gracza z pensją ponad 200tyś.

Skoro już jak grałeś w III lidze było Cię stać, to dlaczego do tej pory nie wytrenowałaś reprezentanta polski?:) Bardzo czekam na twoją odpowiedź bo skoro tak łatwo to właśnie czemu w PLK gra tylko jeden reprezentant? Tygodniowy średni zysk wynosi nieco mniej niż 300k z tego co pamiętam, to dodając zyski o ile się gra w pucharze kluby PLK teoretycznie mogły by utrzymać takiego Hasana Ali Eygi. Dlaczego tego nie robią? Można odbijać piłeczkę bez końca ale nie o to chodzi.
Proponuje się zając tym co istotne, a nie zajmowaniem się szukaniem winnych obecnego stanu, chociaż polakom akurat to dobrze wychodzi.:P

Spróbuję odpowiedzieć na niektóre kwestie dotyczące dlaczego w PLK nie ma reprezentantów i dlaczego nie ma tam żadnego C z reprezentacji . Zaznaczam przy tym że jest to tylko moja ocena a ja jestem tylko jednym z 16 Prezesów i gram w PLK dopiero 1,5 sezonu . W tej lidze nie można sobie pozwolić na to że będziemy ukierunkowani tylko w jedną stronę , tu aby się utrzymać trzeba mieć szeroką kadrę . Trenowanie zawodnika z pozycji PG , SG i C . jeszcze jest stosunkowo proste , ale już SF-a i PF-a niekoniecznie . Przestawianie zawodnika na pozycję na której musi zagrać aby zaliczył trening często jest niejako oddaniem meczu za darmo . Tutaj jeżeli chcesz się utrzymać to na dłuższą metę może wprowadzić klub w kłopoty . Zobacz czy poza hatchetem trenuje ktoś 18 latka ? Nieliczni . Nie wiem czy na palcach jednej ręki bym ich zliczył . Dlaczego ? Z bardzo prostego powodu . Wystawiając takiego gracza w meczu ligowym już możemy go sobie odpuścić , pół biedy jak trafimy w PP na słabeusza to tam zaliczy trening . Tyle tylko że grając takim grajkiem gdzieś te mecze musimy odpuszczać jak szybko odpadniemy z PP to nie ma gdzie nabić/utrzymać entuzjazmu a to pociąga za sobą gorsze wyniki w lidze . O 50 tysiącach i doświadczeniu nie wspomnę .

Dlaczego nie ma C z reprezentacji w PLK ?? Odpowiedź jest banalna . Po co komu zawodnik z pensją 200+ jak można mieć 3 z pensją po 70 , czy dwóch po 100 .Tamten zagra nam w jednym całym meczu i w drugim kawałek , a takich trzech możemy sobie dopasować do taktyki jaka nam odpowiada na dany mecz . Wystarczy popatrzeć na składy tych najlepszych którzy grają w PLK od iluś tam sezonów są wyrównane ,zbilansowane i szerokie . Jeżeli ktoś idzie w jednym kierunku to tylko na krótką metę taka strategia ma sens .

This Post:
00
125131.254 in reply to 125131.251
Date: 2/13/2010 8:07:34 AM
Overall Posts Rated:
605605
Dla mnie JLB BC to bot jak każda farma. Co to za klub który nie dba o własny rozwój?

Najlepiej to każdy kto tu jest w miarę aktywny na forum niech poprosi rodzeństwo które i tak nie ma ochoty w to grać by założyły nowe kluby. Pomoże im się trochę w rozwoju by mieli uzbierane trochę kasy i załadujmy tam naszych najlepszych grajków i niech się farmią, aż będą mieć pensje 3,2mln za tydzień i wtedy już będziemy mistrzami BB na lata i nikt nam nie podskoczy.
W między czasie proponuje by wszystkie reprezentację w BB tak zrobiły i zobaczymy jak to będzie wyglądało.:-)

From: kozlik4

To: Jax
This Post:
00
125131.255 in reply to 125131.253
Date: 2/13/2010 8:08:56 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41354135
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Ale obwodowego z pensją koło 200k spokojnie moglibyście mieć w składzie...a do tego jeszcze ponad 100k luzu w pensjach. Dlaczego nie bierzecie jakiegoś obwodowego po U-21 i go dalej nie trenujecie?:)... Mam nadzieję, że to się niedługo zmieni:)

This Post:
00
125131.256 in reply to 125131.254
Date: 2/13/2010 8:16:34 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Powtarzam, że bot to taka drużyna, której właściciel nie logował się przynajmniej od 6 tygodni. A skoro Kedzior się loguje to znaczy że nie jest botem. A co robi ze swoją drużyną, to jest jego prywatna i dowolna sprawa!!!! Może nawet hodować pieczarki na farmie albo zbierać jajka od kur, bo to jest JEGO klub czy się to komuś podoba czy nie!!!
Dla mnie ktoś kto nie chciał już grać w BB a mimo to pomaga reprezentacji jest wart szacunku. Dla Ciebie widzę, ze nie... Ale jak to mówią punkt widzenia zależy....

Advertisement