BuzzerBeater Forums

BB Poland > Pytania i odpowiedzi vol.8

Pytania i odpowiedzi vol.8 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: toporek
This Post:
00
146573.248 in reply to 146573.246
Date: 6/19/2010 8:13:42 AM
Overall Posts Rated:
4040
Do obecnego tekstu wystarczy dodać jedno zdanie i wszystko powinno być jasne. Proponuję coś takiego:

Draft działa w następujący sposób: Po zakończeniu sezonu, na potrzeby draftu generowanych jest 48 nowych graczy. Każda z 16 drużyn danej ligi może wybierać trzykrotnie, w kolejności odwrotnej niż kolejność, jaka miała miejsce na zakończenie sezonu, przed meczami fazy play-off, barażami oraz spadkami (czyli ta, która zakończyła sezon na ostatnim miejscu, będzie wybierała jako pierwsza). Do ustalenia kolejności w lidze tworzy się nową tabelkę z wszystkimi zespołami: Big 8 + Great 8 razem (miejsce zajęte w konferencji nie ma znaczenia) Jeśli dwie drużyny będą miały taki sam bilans zwycięstw, brana pod uwagę jest różnica zdobytych i straconych punktów (Punkt Zdobyte minus Punkty Stracone), a jeśli i różnica jest identyczna, w trzeciej kolejności liczy się ilość zdobytych punktów. Po ustaleniu kolejności wybierania zawodników w drafcie, drużyny zaczynają wybieranie zawodników gdy nadejdzie ich kolej. Draft ma miejsce w przerwie między sezonowej, dwa dni po terminie trzeciego (dogrywkowego) meczu o mistrzostwo ligi (czyli draft ma miejsce w pierwszy wtorek po wyłonieniu mistrza ligi).

Last edited by toporek at 6/19/2010 9:55:46 AM

This Post:
00
146573.249 in reply to 146573.244
Date: 6/19/2010 8:17:30 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Nie ma nic o tym, jakoby zajmowane miejsce miało znaczenie przy kolejności w drafcie.

No właśnie nie. Przecież wyżej jest wyraźnie o zajmowanym miejscu:
w kolejności odwrotnej niż kolejność, jaka miała miejsce na zakończenie sezonu, przed meczami fazy play-off, barażami oraz spadkami (czyli ta, która zakończyła sezon na ostatnim miejscu, będzie wybierała jako pierwsza).

Może zróbmy test. Zadajmy na jakimś niezwiązanym z BB forum pytanie odnośnie tej ligi:
http://www.buzzerbeater.com/league/2093/overview.aspx?sea...
I informacja, że cztery zespoły w każdej konferencji kwalifikują się do PO. I pytanie ma brzmieć, która drużyna jest wyżej na zakończenie sezonu - Bzura czy Invazion.
Mam mocne przypuszczenie, że 90% będzie uważało, że Bzura jest wyżej.

From: ozi90

This Post:
00
146573.250 in reply to 146573.249
Date: 6/19/2010 11:47:49 AM
Overall Posts Rated:
6363
A ja mam przypuszczenie ze jednak 90% poda ze invazjon jest wyzej.

Pytanie: jak sprawdzic ilosc botów w lidze? sa jakies dane ostatniego logowania druzyny czy tez moze ustala sie to na oko patrzac czy rozgrywa sparingi itd?

From: Hawkeyed

This Post:
00
146573.251 in reply to 146573.250
Date: 6/19/2010 11:54:26 AM
Overall Posts Rated:
7474
Na stronie przegląd konferencji masz dane ostatniego logowania:
(http://www.buzzerbeater.com/league/10579/leagueinfo.aspx)

Bot w miejscu nazwy menadżera ma "Ta drużyna jest botem".

Klub zostaje botem po 6 tygodniach bez logowania.

A tak w ogóle to grasz w mojej byłej V lidze ;)

From: oskar4

To: Polo
This Post:
00
146573.253 in reply to 146573.252
Date: 6/19/2010 12:21:59 PM
Overall Posts Rated:
1010
Ściślej mówiąc z niedzieli na poniedziałek. :)

From: ogorek

This Post:
00
146573.254 in reply to 146573.247
Date: 6/19/2010 12:46:25 PM
Overall Posts Rated:
249249
Nie zgadzam się, przeczytaj jeszcze raz:

Każda z 16 drużyn danej ligi może wybierać trzykrotnie, w kolejności odwrotnej niż kolejność, jaka miała miejsce na zakończenie sezonu, przed meczami fazy play-off, barażami oraz spadkami (czyli ta, która zakończyła sezon na ostatnim miejscu, będzie wybierała jako pierwsza). Jeśli dwie drużyny będą miały taki sam bilans zwycięstw, brana pod uwagę jest różnica zdobytych i straconych punktów (Punkt Zdobyte minus Punkty Stracone), a jeśli i różnica jest identyczna, w trzeciej kolejności liczy się ilość zdobytych punktów.

Fragment, który Ty wytłuściłeś, jest później. I naturalne jest, że jest on traktowany jako drugie kryterium (gdy wcześniejsze nie rozstrzyga). A teraz zwróć uwagę na wytłuszczony przeze mnie fragment.
I wytłumacz w jaki sposób rozumieć, że piąta drużyna w jednej konferencji ma wyższą pozycję na zakończenie sezonu niż pierwsza w drugie? (podawałem linka do takiej konfencji). Skoro jest wyżej po sezonie zasadniczym to chyba powinna grać w PO? Sprawdź tamtą ligę, zwycięzca lewej konferencji ma bilans 11-11 a piąta drużyna prawej ma bilans 12-10.

Rozwiązanie podaje kolejne zdanie - najpierw bilans, później różnica punktów, później zdobyte punkty.

Ono przez czytających nie jest traktowane jako pierwsze kryterium tylko jako drugie. I stąd się biorą nieporozumienia. Takie zostawienie tego zapisu dalej będzie niezrozumiałe.

Prezes B.B King chyba jako nieliczni rozumieja oco kaman:)
W dodatku bardzo dobrze tlumaczy ze zdaniem glownym jest:
w kolejności odwrotnej niż kolejność, jaka miała miejsce na zakończenie sezonu, przed meczami fazy play-off, barażami oraz spadkami (czyli ta, która zakończyła sezon na ostatnim miejscu, będzie wybierała jako pierwsza)
.mi odrazu sie zuca na mysl ze losuja osoby w kolejnosci odwrotnej niz kolejnosc w tabeli, a ten fragment Jeśli dwie drużyny będą miały taki sam bilans zwycięstw biore jako drugie kryterium.

Rozumiem ze wiele osob zna sie na koszykowce i wie na jakich zasadach odbywa sie losowanie draftu w NBA(wedlug bilansu meczow), i ze nigdy by tej informaci nie zinterpretowali tak ja kiedys. Ale jednak jest to zle sformulowane, a dowodem jest to ze nie tylko ja zle zinterpretowalem regoly, ale i np:prezes zamek9 i moze kilka osob wiecej.Chodzi tylko o to zeby nastepni sie nie nacieli tak jak ja
Chociaż lepiej by bylo dla mnie jakby kilka osob z mojej ligi sie w ten sposob nacielo z korzyscia dla mnie:PPPPPP

Last edited by ogorek at 6/19/2010 12:56:46 PM

From: Hawkeyed

This Post:
00
146573.255 in reply to 146573.254
Date: 6/19/2010 12:50:54 PM
Overall Posts Rated:
7474
Może z czasem któryś z GM-ów zrozumie, że instrukcja nie jest tylko dla niego. Ale dla graczy, którzy nie wszystko rozumieją a powinni. Od tego jest instrukcja. I w taki właśnie sposób powinna być napisana.

From: oskar4
This Post:
00
146573.256 in reply to 146573.2
Date: 6/19/2010 2:18:05 PM
Overall Posts Rated:
1010
BARDZO WAŻNE! :) Prosiłbym o odpowiedź tych najbardziej doświadczonych: Otóż jaka obrona jest najlepsza na Princenton? :)

This Post:
00
146573.258 in reply to 146573.257
Date: 6/19/2010 2:32:24 PM
Overall Posts Rated:
1010
Na pewno? :) A na jakim zawodniku bardziej spoczywa ciężar zdobywania punktów? Na PF czy C?

Advertisement