Nie było by tej całej dyskusji tutaj gdybyś grzecznie na forum zapytał w stylu : Panowie chcę zrobić bazę zawodników dla dobra kadry przedział poszukiwań będzie taki a taki pomoże nam to osiągnąc lepsze wyniki . Zgadzacie się ?
Nie byłoby też całej dyskusji, gdyby nie od razu ataki o cokolwiek.
Co do takie pytania - zanim uzyskałbym odpowiedź to już by dawno minął czas, kiedy można bezkarnie sprawdzać zawodników.
Poza tym - kogo miałbym zapytać? Wszystkich 4 tysiące polskich userów? A może wszystkich 53k userów BB (w końcu sprawdzałem także zawodników za granicą)?
Ilu dałoby odpowiedź na forum. Dziesięć? Dwadzieścia? Choćby nawet sto. To cóż to jest?
A co gdyby zdania były podzielone? Gdyby jedna osoba była przeciw a sto za? Albo gdyby głosy były pół na pół?
To ja jestem selekcjonerem i to do mnie należy ostateczna decyzja.
Uważam, że przegląd to dobra rzecz. Wszyscy poprzedni selekcjonerzy robili przegląd (i sprawdzali zawodników, którzy nie mieli szans zagrać w kadrze), wszyscy następni będą robić przegląd, wszystkie inne kraje robią przeglądy.
Chciałem ewentualnie zapytać o taką rzecz. Od jakiego poziomu należy sprawdzać zawodników? Jaki potencjał, jaka pensja w takim i takim wieku?
Była by jakaś normalna dyskusja
Właśnie widzę, jaka teraz jest normalna. "skandal", "oszust", "złodziejstwo", itd. To wykracza poza ramy "normalnej dyskusji".
To, że się w czymś nie zgadzamy, to nie znaczy, że musicie w taki sposób prowadzić dyskusję. Można pogadać kulturalnie, bez atakowania i oskarżania kogoś, nawet jeśli ma inne zdanie.
Chciałbym też ale myśle nie tylko ja abyś publicznie zadeklarował się że więcej razy tego typu ściąganie danych nie będzie miało miejsca .
Przegląd ciekawych zawodników będzie oczywiście robiony przynajmniej raz - w następnym sezonie. Więc na pewno takiej deklaracji nie złożę.
Postaram się, żeby id zawodników, którzy okazali się zbyt słabi podczas obecnego przeglądu, były wyłączone z przeglądu.
Planuję zrobić to tak. Ułożę sobie zawodników po SS1-6, SS7-10, SS1-10 oraz wg kilku jeszcze innych rankingów (ranking na PG, SG, SF, PF i C). I zawodnicy, w którym w żadnym zestawieniu nie będą w top-ileś w roczniku, to sobie ich oznaczę jako "odrzuceni/nie nadają się".
Mi przeglądanie tylu zawodników dołożyło tylko roboty a zabrało sen, więc też mi zależy na tym, żeby zrobić a mniej się narobić.