Ale gdzie tam. Nie da się i grać tylko potrafią w NT goście od 300k pensji. Basta ;)
Gracz z pensją 300k może mieć podobne albo nawet lepsze boki niż też Czech...i na pewno będzie lepiej potrafił grać od niego. Ja jestem zdania, że boki jak najbardziej ale główne skille też trzeba na odpowiedni poziom wyciągnąć (nie kosztem boków, a kosztem czasu kiedy ten zawodnik miałby zadebiutować, czy na stałe wejść do NT)
Nie. U nas się raczej wzorce czerpie z "innych silnych krajów BB" ;)
Czepiasz się, że czerpiemy złe wzorce. Tylko, że sam byłeś scautem i doskonale wiesz, że nie mieliśmy scautów do NT. Od zawsze są u Nas tylko scauci U-21 i wszyscy zawodnicy byli trenowani pod kątem U-21, a taki trening nie sprzyja rozwijaniu boków i świetnych multiskilowych PF-ów.
Podkreślam, że scaut U-21 ma za zadanie trenować pod U-21.Wzorce w treningu od U-21 faktycznie były i są czerpane od silnych jak to nazwałeś krajów BB. Wystarczy popatrzeć na graczy w wieku U-21, jakich wystawiają Hiszpanie, czy Włosi na TL. Każdy ma mocno nabite główne skille. Być może dzielą zawodników na tych do U-21 i NT. My zaczęliśmy to robić dopiero od tego sezonu. Dlatego nie ma się dziwić, że nie ma PF-ów z dobrymi bokami.
Także Twoje "ale" co do powoływania się na wzorce z silnych krajów np. przeze mnie wydaje mi się trochę krzywdzące;-) Ja ciągle uważam, że możemy uczyć się od najlepszych
Last edited by kozlik4 at 8/13/2010 12:11:44 PM