BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 - Wątek debaty

U21 - Wątek debaty (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: m4ti_

This Post:
00
109442.25 in reply to 109442.21
Date: 9/8/2009 12:02:42 PM
Overall Posts Rated:
2121
1. Tak to prawda Roch goli nogi przed meczem, ale to dlatego, że wziął podobno przykład ze swojego managera w tej sprawie. Przez to, że goli nogi to jego aerodynamiczność zwiększa się o 0,0234% co przy taktykach szybkich preferowanych przez Pssycholi daje mu dodatkową przewagę w szybkości i zwinności. Roch goli nogi od 2 sezonów zawsze w środę wieczorem lub w czwartek rano więc już wiemy dlaczego mu tak dobrze w PP się powodzi.

2. Co do projektu Myszy to na początku pragnę zaznaczyć, że taki system do tej pory działał ale nie był tak zorganizowany. Każdego sezonu znajdowało się kilku graczy, którzy się wcześniej zgłaszali, że chcą kupić kogoś z bazy. Mysza zmutowal ten system wprowadzając bardziej sztywne wymogi troszkę a'la z HT gdzie po ID gracza można bylo sie dowiedzieć co z niego będzie. BB na szczęscie nie jest taki sztywny ale mam nadzieje, że ta akcja pomoże kadrze. Każda nowa inicjatywa jest godna pochwały;]. Nie zgodzę się z tym, że to są szaleńcy, bo jeśli to są szaleńcy to wszyscy managerowie którzy są w czołówkach baz lub już w kadrze powinni się nazywać. Dla mnie szaleńcem by był ktoś kto kupiłbym JW i zaczął mu trenować DV;p

3. Jako iż w mojej lidze to zbytnio się nie muszę w tej sferze starać to w PP pamiętam jedno spotkanie z aimarem w sezonie 7. Wiedziałem, że atakując zwykłym LI nie wygram tego meczu bo on miał dobrą ekipę pod koszem więc wtedy postanowiłem zagrać na SFie z C no i tylko dlatego wygrałem poraz pierwszy osiągając takie statystyki.
Oto link do meczu:(10319514)

4. Pressingiem grałem tylko kilka razy. Sugerowałbym się tym czy ja mam ją na odpowiednim poziomie to przede wszystkim no i czy nie ma czasem lepszych wariantów od tej gry.

5. Wolę grać szybko niż wolniej, zawsze to jest więcej rzutów i co za tym idzie większa szansa na trafienie do tego zbiórki też mam na odpowiednim poziomie co przy ewentualnych pudłach daje szanse na ponowienie akcji.

6. Na pewno nie może mieć zaniedbanego ISa a biorąc pod uwagę fakt iż SG lubi robić wjazdy pod kosz to to IS powinno być ukształtowane. Moim zdaniem kiedy zawodnik ofensywnie wchodzi pod kosz to DV+IS i obrona przeciwnika odpowiada za zdobycie kosza lub nie.

7. Tego się na pewno nie boje. Nie wiem czy za TiE można uznać normala w PO ale całe PO zagrałem na normalu motsując dopiero w ostatnim meczu.

8. Uważam, że strefa z Chinami i granie z C na SFie nie było konieczne i tylko przez to przegraliśmy w tym meczu.

9. Tak, moim jednym z pierwszych celów będzie zbudowanie sobie sztabu. Otoczką oraz kontaktem z prezesami którzy mają zawodników w kadrze lub podejrzewam, że będą mi potrzebni będę odpowiadał sam. Za rozpracowanie rywali też po części ja będę odpowiadał ale tutaj będę chciał zaangażować troszkę osób. Za kontakty z resztą prezesów którzy mają playera w bazie będą odpowiadali dotychczasowi skauci ale szczególnie 20 i 21 latków będę miał pod szczególnym nadzorem. Do tego chcę powolać nowy sztab pomagajacy prezesom z problemami finansowymi. Sztab odpowiedzialny za szpiegowanie, też by się przydał i takowy tez jest potrzebny.

From: Czesław

This Post:
00
109442.26 in reply to 109442.25
Date: 9/8/2009 12:07:53 PM
Overall Posts Rated:
179179
Dzięki za poświęcony czas i udzielone odpowiedzi.

This Post:
00
109442.27 in reply to 109442.26
Date: 9/8/2009 2:52:05 PM
Overall Posts Rated:
99
ad1. Roch niczego nie goli, wszystkie włosy chowa do Garnka !!! ;p

This Post:
00
109442.28 in reply to 109442.24
Date: 9/8/2009 3:00:04 PM
Overall Posts Rated:
170170

Ad8
Zaraz pokażę, błędy tego gamonia, przynajmniej te rażące :PP
(6787) mógł zagrać LI + 3/2 z normalnym SF-em. a nie C na pozycji SF-a, nie tłumaczy go to, że wszyscy myśleli, że Chiny dadzą LI :)

wtrace sie tutaj, bo moim zdanie bylo tak ze nikt nie przypuszczal ze Chiny moga grac z obwodu. sam przekonywalem/podpuszczalem (niepotrzebne skreslic ;)) Leszka ze gra ekstremalnie wysokimi moze nam dac zwyciestwo... akurat to bledem nie bylo i sprawa jest jasna - i nikt mnie nie przekona ze obwod ze strony Chinczykow byl do przewidzenia :)

This Post:
00
109442.29 in reply to 109442.21
Date: 9/8/2009 4:52:50 PM
Overall Posts Rated:
299299
Brakło miejsca w tamtym poście, więc pozostałe 3 odpowiedzi dam tutaj:

Ad3
U21:
(6748) idealnie trafiona obrona, dzięki temu udało się wygrać TiE vs Normal
(6791) mimo porażki uważam, że w tym meczu więcej grając normala nie mogłem zrobić...

Klub:
Wkleję kilka meczów, w którym wydaje mi się, że udało mi się oszukać rywala
(13459621) rywal spodziewał się, że zagram w trumnie, a tu udało się trafić z defem i oszukać jego obronę R@G
(13459525) przechytrzenie korsarza
(13459509) przyzwoity mecz z Lame
(11057634) oszukanie Lepszych Team, po serii meczów LI, idealnie trafione wszystko
(11057690) oszukanie Vinniego
(12721715) mega trudny mecz w PP, wygrany taktyką
(11057720) wykiwanie Wanga, tym razem w 2 stronę

Ad4
Uważam, że granie pressingiem na poziomie U21, nie ma za bardzo sensu, co prawda kondycję mamy OK, ale ta taksa za bardzo osłabia obronę, a królami przechwytów nie jesteśmy. W 95% przypadków można ustawić dużo lepszą obronę.

Ad9
Rozpracowywaniem rywali raczej zajmuję się sam, choć jak mam wątpliwości to piszę w wątku, by przesyłać swoje propozycje. Kilkanaście takich dostałem i z części możliwe, że skorzystałem :) Ewentualne konsultacje z al_saidem też miały na początku kadencji miejsce.

Otoczka, tu by mi się bardzo przydał ktoś, kto rozruszał by zainteresowanie kadrą U21, bo to u mnie najbardziej kuleje.

Potencjalnych kadrowiczów nie ma co szukać, bazy są już gotowe, więc nikt nowy nie wyskoczy jak filip z konopii. Nowy selekcjoner, dostanie po prostu bazę z aktualnymi skillami zawodników 20 i 21 letnich, z których wybierze sobie optymalny skład.

Kontakt z prezesami trenujący obecnych kadrowiczów i tych którzy mogą się przydać w najbliższym, to oczywiście moja działka, dzięki temu mogę sobie ukształtować przez ten sezon kadrowicza, bardziej do swoich potrzeb.

Przydałby się także ktoś, kto wyłapywałby (potencjalnych) kadrowiczów U21 na TL-u i spisywał ich skille, a najlepiej zrobił z nich bazę, jego zadaniem byłoby przejrzenie TL-u raz na 2-3 dni i wyłapanie 20-21 letnich kadrowiczów z innych krajów. O czym już ostatnio w wątku o U21 wspominałem, najlepiej by się chyba sprawdził wątek z 1 szpiegiem odpowiedzialnym za obwód i 2 szpiegiem odpowiedzialnym za trumnę.

Mam nadzieję, że rozjaśniłem ci trochę moje wizje :)

This Post:
00
109442.30 in reply to 109442.29
Date: 9/9/2009 1:17:04 AM
Overall Posts Rated:
179179

Mam nadzieję, że rozjaśniłem ci trochę moje wizje

Na pewno:), dzięki za odpowiedź:)

This Post:
00
109442.31 in reply to 109442.27
Date: 9/9/2009 3:33:16 AM
Overall Posts Rated:
1818

wszystkie :P ???

This Post:
00
109442.32 in reply to 109442.31
Date: 9/9/2009 5:27:10 AM
Overall Posts Rated:
99

wszystkie :P ???

Teraz ma 2 garnki więc mieszczą się wszystkie ;p

This Post:
00
109442.33 in reply to 109442.32
Date: 9/9/2009 9:07:25 AM
Overall Posts Rated:
170170
dotychczas sie wahalem, ale odpowiedzi na pytanie o wlosy Rocha moga rozwiac moje watpliwosci... ;);)
a tak serio to fajnie ze mamy z czego wybierac - jest 2 solidnych kandydatow, kadra wiec tak czy tak trafi w dobre rece :)

This Post:
00
109442.34 in reply to 109442.1
Date: 9/10/2009 3:19:23 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Znane są już grupy kwalifikacyjne do ME (http://www.buzzerbeater.com/world/standings.aspx?teamid=1...).
Jak oceniacie grupę,szanse i najgroźniejszych rywali? Pytanie do Leszka i m4ti_ego

From: Mysza
This Post:
00
109442.35 in reply to 109442.34
Date: 9/10/2009 5:24:40 AM
Overall Posts Rated:
1717
To i może ja zapytam o coś kandydatów dla mnie selekcjoner składa się z dwóch części po pierwsze odpowiada za wyniki ( taktyka skauci otoczka itp.. ) oraz dba o narybek który zostawi następcy ponieważ z taktyki już was przepytali to ja może o narybku.

1) Jakie jest twoje podejście do trenowania graczy pod poszczególne taktyki, a jeśli pozytywne to jak zamierzasz dążyć do zwiększenia różnorodności kadrowiczów ?

2) Jak zamierzasz wzmocnić pozycje skautów ( i dlaczego wchodząc na stronę U-21 nie widzę ich listy ? czy to kwestia techniczna czy inna ? )

3) Uważam że każdy selekcjoner powinien mieć choć jeden nowy pomysł na wzbogacenie kadry ( konkurs, nowy watek , zmiana organizacji kadry itp.. ) jaki jest twój ?

4) Teraz kiełbasa wyborcza dla mnie czy napiszecie poradnik jak być selekcjonerem ( mam juz dwa obiecane ale nic :) ? Czy w jakimś nieistotnym sparingu zagrają szaleni gracze ( tu już coś ustalałem na mailu ale jak mówiłem czas na obietnice ). Ja oczywiście rezygnuje.

5) Nie wiem czy poprowadzę następna edycję szalonych ( wyjazd ) czy byście ją poprowadzili ? Ewentualne propozycje zmian mile widziane.

Pozdrawiam

Advertisement