אני אשמח לפתוח דווקא פה את הדיון
יש לי דעה לגבי פירנסטון - אני יודע שגם לעוד כמה מאמנים בארץ שניסו את הטקטיקה יותר פעמים ממני יש דעה בנושא
אני אפנה את כולם קודם כל למה שכתוב בחוקים, ברמה הרישמית על הטקטיקה
# Motion: outside/mid range jump shot focus, normal pace.
# Run and Gun: outside focus, increased pace.
# Princeton: outside/inside focus (fewer 2 point jump shots), decreased pace
בחרתי להעתיק את מה שכתוב על מושן, ראן, ועל פרינסטון
לטובת אלו שפחות חזקים באנגלית
* מושן:פוקוס על קליעות מבחוץ ומחצי טווח, קצב נורמאלי
* ראן: פוקוס על זריקות מבחוץ, קצב מוגבר
* פרינסטון: פוקוס על זריקות מבחוץ/בפנים (פחות ג'אמפים ל2 נקודות), קצב מועט
אז למי שלא יודע מבחינת המנוע - לטקטיקות יש דגש על קצב המשחק.
מהטקטיקות ששמות דגש על קליעה מבחוץ פרינסטון מציגה קצב משחק איטי לעומת מושן שמציגה קצב משחק רגיל וראן שמציגה קצב משחק גבוהה
השיקולים לגבי משחק איטי מהיר או רגיל הם שיקולים רבים ומשנים - אני בטוח שניסן ישמח לספר למה הוא העדיף קצב נמוך יותר למשחק הזה ספציפי או כל אחד יסביר למה הוא מעדיף לשנות קצבים במשחקים שונים ומשונים
לגבי הפוקוס של הזריקות
לגבי מושן, ראן, משחק פנימה, לאו פוסט, בייסיק ופוש אני חושב שלאף אחד אין שאלה לגבי איפה הדגש של הזריקות
הטקטיקות הבעייתיות יותר הן פרינסטון והתקפות סבלניות
לגבי פרינסטון - מבחינת החוקים רשום שמדובר בדגש על משחק חוץ/פנים (פחות זריקות ג'אמפ ל2) ופה לדעתי הבלבול
ברמה המעשית מניסיוני - ללא ספק שפרינסטון שמה יותר דגש על קלעי החוץ בזריקות רבות מחוץ לקשת ולא על משחק פנים. אבל - וזה עוד לא ממש שמתי לב, אמור להיות גם משחק התקפה לא רע מתחת לסלים (יותר טוב מראן ומושן) אבל פחות ג'אמפים מחצי מרחק
אני יכול להעריך שטקטיקה כזאת יכולה להיות טובה לקבוצת פנים שיש לה קלעים טובים, או לקבוצה עם קלעים טובים שיש שחוששת משמירה של 3 בחוץ או 1 3 1 ומחליטה שהיא עדיין רוצה ליצור נזק מתחת לסל.
אשמח לשמוע עוד ניתוחים ודעות של אנשים בנושא
אני יודע שיש בקהילה מספר מאמנים שמחזיקים בדעות מפורטות יותר בנושא הפרינסטון
גם לי יש עוד כמה פנינות חוכמה בנושא (כמו עדיפות לקלעי טוב בעמדה 4 ו3 מבחוץ ומוסרים טובים בעמדות 1 2 ) אבל אני מעדיף שנפתח פה דיון בנושא
"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy