BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Hiszpania

[U21] Hiszpania

Set priority
Show messages by
This Post:
00
146317.25 in reply to 146317.23
Date: 6/14/2010 4:55:48 PM
Overall Posts Rated:
1010
Vinni, mam nadzieję, że nie nie potraktujesz tego jak atak, ale mam pytanie: otóż, czy nie lepiej byłoby wstawić Medonia z porządną formą, niż Galocha z silną? Czy jest to, aż taka różnica? Bo Medoń to chyba jednak typowy PG... A to mogłoby się przydać w takim meczu jak dzisiaj... Co myślisz?

From: Big Z

This Post:
00
146317.26 in reply to 146317.25
Date: 6/14/2010 4:59:28 PM
Overall Posts Rated:
6363
czy nie lepiej byłoby wstawić Medonia z porządną formą, niż Galocha z silną?
Chodzi Ci o obsadę rezerwowego PG?

From: oskar4

This Post:
00
146317.27 in reply to 146317.26
Date: 6/14/2010 5:00:20 PM
Overall Posts Rated:
1010
Tak.

From: Big Z

This Post:
00
146317.28 in reply to 146317.27
Date: 6/14/2010 5:19:51 PM
Overall Posts Rated:
6363
No szkoda, że nie było normalnego zmiennika. Może wtedy PG rywala by nam tyle nie nawrzucał...
Coś czuję, że mecz z Portugalią Zdzisiu obejrzy z ławki :)

From: oskar4

This Post:
00
146317.29 in reply to 146317.28
Date: 6/14/2010 5:28:17 PM
Overall Posts Rated:
1010
Aha. I pisałem już w sprawie Radka do R-Allen'a, ale czy ktoś wie, czemu Radka ze sprawną formą nie ma nawet w 12(!) meczowej?

From: kozlik4

This Post:
00
146317.30 in reply to 146317.29
Date: 6/14/2010 7:00:21 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40884088
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Pewnie dlatego, że nie ma DV. Przyczepiliście się tego Podniesińskiego jakby on był jakimś zbawcą;-) Owszem jest świetnym zawodnikiem ale do ataku z obwodu. Do ataku spod kosza lepszy na SG jest Łuszczewski. Z resztą jeśli to co jest na gmailu jest aktualne to według mnie nawet do ataku z obwodu minimalnie lepszy jest Łuszczewski. Pensję Podniesińskiemu nabija głównie mocno RB i dlatego między nimi jest aż taka różnica w płacach. No i na plus dla Radka w porównaniu z Łuszczewskim są jeszcze podania i to może być akurat spory plus jeśli jest problem z dobrze podającym PG. Jeżeli miałbym porównywać tylko umiejętności strzeleckie to wolałbym Łuszczewskiego;-) Poza tym Łuszczewski ma najlepsze IS z obwodowych. Daltego według mnie trochę szkoda, że to on a nie Podniesinski jak się domagacie, nie zagrał w pierwszym składzie na SG...ale rozumiem, że vinni chciał lepsze podania.

Według mnie główną przyczyną porażki była kontuzja Ciejki...a jeśli miałbym się do ustawienia przyczepić to błędem według mnie było, że znowu Falborski i tym razem też Galoch tak długo grali z dość słabymi ST przy szybkiej taktyce, co było powodem wystawienia Galocha, który grał już w pierwszym składzie na SG, dodatkowo na rezerwę na PG.

Początek wyglądał bardzo ładnie w naszym wykonaniu. W pewnym momencie w 2Q było chyba nawet +14 czy więcej dla nas. Problem zaczynał się wraz z upływem czasu. W Q3 już było gorzej, a w Q4 strasznie męczyliśmy się żeby coś wrzucić. Dystans do rywala odrabialiśmy głównie dzięki wejściom rezerwowych. Z resztą bardzo dobrze pokazuje to przykład Nowaczewskiego, który będąc świeżym, wykończył dwie ostatnie akcje w dogrywce odrabiając bodajże 4 punktową stratę, tuż przed tym felernym faulem Falborkiego. Nowaczewski zmieniał słabo radzących sobie w końcówce w ofensywie Czarnowskiego i Padłę. Nowaczewski to gracz typowo defensywny więc różnica w IS między tymi graczami była ogromna. Mimo to poradził sobie bardzo dobrze w ofensywie na tle kolegów. To samo było z Bawołem, który zaraz po zejściu za faule Gieysztora rzucił cenne punkty.

Ja to bym tak skomentował: Mamy najsilniejszą ekipę U-21 od lat, jak nie najsilniejszą w historii...ale jej minusem jest ST co jest sprawą naturalną, bo skoro są inne skille to wiadomo, że na ST nie było czasu. Przypomnę, że ST w poprzednich rocznikach było raczej naszą mocną stroną. W tym roczniku tak nie jest. O ile na tle średnich rywali ST nam nie dokuczało bo przy dużej przewadze wchodzili rezerwowi, o tyle w meczu z najlepszymi kiedy wynik jest równy i o zwycięstwie decyduje końcówka, a nasi gracze grają długo przy szybkiej taktyce już brak ST wyraźnie wychodzi. Dlatego ja bym proponował jednak unikać już szybkich taktyk w tym sezonie i grać szerokimi ławkami. Naszą siłą powinna być mocna ławka. Wiem, że kontuzje sporo namieszały ale według mnie nie może być tak, że jeden zawodnik gra ponad 40 minut na swojej pozycji...tym bardziej że forma całkiem nam dopisuje.

P.S. Ajj nie sądziłem, że tak dużo wyjdzie:/

Last edited by kozlik4 at 6/14/2010 7:13:22 PM

From: Dejvidd

This Post:
00
146317.31 in reply to 146317.30
Date: 6/14/2010 9:19:06 PM
Overall Posts Rated:
188188
Widać, że mamy dziurę na PG - znowu ich PG nam nawrzucał, a 1/10 Falborskiego robi wrażenie.. Tyle, że bardzo złe wrażenie.. Znowu Falborski grał niemal cały mecz sam, co, biorąc pod uwagę jego niewybijającą się kondycję i poziom rywala, moim zdaniem absolutnie nie powinno mieć miejsca..

Trochę bardziej przyblokować ich rozgrywającego (zmiennik?), strefa 3-2 (dlaczego jej nie było?), w zbiórkach mieliśmy zdecydowaną przewagę.. No ale łatwo być mądrym po szkodzie.. :p

Ed: @all, ofc ;p

Last edited by Dejvidd at 6/14/2010 9:20:36 PM

This Post:
00
146317.32 in reply to 146317.31
Date: 6/15/2010 2:35:18 AM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
W sumie wszyscy macie rację, tylko kogo miałem wystawić na rezerwę na PG? Był tylko bedący w porządnej formie Medoń...Co do Podniesińskiego to on tak jak pisał kozlik śrtednio się pod LI nadaje, Galoch jest według mnie zdecydowanie najlepszy do tej taktyki z naszych SG...
Reasumując, bardzo dziekuje za cenne głosy, krytykę przyjmuję z pełną pokorą. mimo wszystko uwazam, że siła naszej kadry to miejsce 3-5 w Europie. uważam, że dwie najsilniejsze reprezentacje mają Niemcy i Włochy. Później są 3 ekipy: my, Francja i Hiszpania, minimalnie słabsi są Izrael,Litwa i Francja.

Mamy wciążrealne szanse na medal, który biorąc pod uwagę różne czynniki losowe mógłby byc, ale równie dobrze mogło by go nie być.

This Post:
00
146317.33 in reply to 146317.31
Date: 6/15/2010 3:05:37 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12101210
Widać, że mamy dziurę na PG - znowu ich PG nam nawrzucał, a 1/10 Falborskiego robi wrażenie.. Tyle, że bardzo złe wrażenie.. Znowu Falborski grał niemal cały mecz sam, co, biorąc pod uwagę jego niewybijającą się kondycję i poziom rywala, moim zdaniem absolutnie nie powinno mieć miejsca..

Trochę bardziej przyblokować ich rozgrywającego (zmiennik?), strefa 3-2 (dlaczego jej nie było?), w zbiórkach mieliśmy zdecydowaną przewagę.. No ale łatwo być mądrym po szkodzie.. :p

Ed: @all, ofc ;p

dobre pytanie z tą strefą

tak mi się wydawało przed meczem ze wieksze prawdopodobienstwo bedzie na atak ich z dystansu

wydaje mi sie ze jednak vinnie przekombinowal - ja tez pewno bym tak zrobil ze kombinowalbym ze na mnie zagra inaczej - a on zagral jak zawsze :/

From: kozlik4

This Post:
00
146317.34 in reply to 146317.31
Date: 6/15/2010 10:34:01 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40884088
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Falborski nie jest aż tak zły jak by wskazywały na to jego osiągnięcia. Nie ma co się nad nim znęcać. Gra po prostu za długo i tyle. Gieysztor też grał długo i mimo ST 7 w końcówce też sporo pudłował. Z resztą przy LI nie mógł mieć jakichś oszałamiających wyników w ofensywie. Jego zadaniem było rozgrywanie z czym całkiem całkiem radził sobie na początku.

Co do strefy 3-2 w kontekście Falborskiego....Falborski nie jest złym obrońcą. W obronie nie odstaje od innych naszych zawodników. Dziwne, że gra tak słabo w destrukcji. Nie chce się ciągle powtarzać ale według mnie to też jest wina kiepskiej kondycji.

@vinnie_jones
Co do rozkładu sił w tych mistrzostwach w 100% zgadzam się z Tobą. Faktycznie Włosi i Niemcy wydają sę być poza naszym zasięgiem. Po świetnym początku apetyty były duże;-) Ja osobiście liczyłem, że może uda się podjąć walkę z Niemcami albo z Włochami. Mimo wszystko uważam, że nawet gdybyśmy wyszli z pierwszego miejsca przy w miarę dobrym entuzjazmie to byłoby bardzo trudno. Także jak zajmiemy 3 miejsce to będzie to ogromny sukces. Tak jak pisałem wcześniej możliwe, że nawet 3 zwycięstwa mogą dać nam awans i faktycznie tak jest. Dlatego uważam, że TiE z Turcją nie było błędem. Podjęliśmy ryzyko, nie udało się. Mieliśmy trochę pecha z tym kontuzjami. Najpierw Miedoń, później też bardzo ważny Szczuraszek i Ciejka w meczu z Hiszpanią. To też na pewno miało znaczenie. Mówi się trudno. Szanse na awans do PO i 3 miejsce w ME dalej mamy i to jest najważniejsze. Przypomnę, że to zasługa małych punktów, które są z kolei wynikiem świetnego zwycięstwa nad Litwą. Aby awansować do PO trzeba po prostu wygrać z Portugalią. Cel jest bardzo blisko. Jeśli zajmiemy 3 miejsce to będzie to bez wątpienia ogromny sukces vinniego i całej polskiej społeczności BB.

GO GO POLAND!!!:)

Last edited by kozlik4 at 6/15/2010 10:36:52 AM

From: Dejvidd

This Post:
00
146317.35 in reply to 146317.34
Date: 6/15/2010 9:14:34 PM
Overall Posts Rated:
188188
Falborski nie jest aż tak zły jak by wskazywały na to jego osiągnięcia. Nie ma co się nad nim znęcać. Gra po prostu za długo i tyle.

No i o to właśnie chodzi..

Advertisement