Pewnie dlatego, że nie ma DV. Przyczepiliście się tego Podniesińskiego jakby on był jakimś zbawcą;-) Owszem jest świetnym zawodnikiem ale do ataku z obwodu. Do ataku spod kosza lepszy na SG jest Łuszczewski. Z resztą jeśli to co jest na gmailu jest aktualne to według mnie nawet do ataku z obwodu minimalnie lepszy jest Łuszczewski. Pensję Podniesińskiemu nabija głównie mocno RB i dlatego między nimi jest aż taka różnica w płacach. No i na plus dla Radka w porównaniu z Łuszczewskim są jeszcze podania i to może być akurat spory plus jeśli jest problem z dobrze podającym PG. Jeżeli miałbym porównywać tylko umiejętności strzeleckie to wolałbym Łuszczewskiego;-) Poza tym Łuszczewski ma najlepsze IS z obwodowych. Daltego według mnie trochę szkoda, że to on a nie Podniesinski jak się domagacie, nie zagrał w pierwszym składzie na SG...ale rozumiem, że vinni chciał lepsze podania.
Według mnie główną przyczyną porażki była kontuzja Ciejki...a jeśli miałbym się do ustawienia przyczepić to błędem według mnie było, że znowu Falborski i tym razem też Galoch tak długo grali z dość słabymi ST przy szybkiej taktyce, co było powodem wystawienia Galocha, który grał już w pierwszym składzie na SG, dodatkowo na rezerwę na PG.
Początek wyglądał bardzo ładnie w naszym wykonaniu. W pewnym momencie w 2Q było chyba nawet +14 czy więcej dla nas. Problem zaczynał się wraz z upływem czasu. W Q3 już było gorzej, a w Q4 strasznie męczyliśmy się żeby coś wrzucić. Dystans do rywala odrabialiśmy głównie dzięki wejściom rezerwowych. Z resztą bardzo dobrze pokazuje to przykład Nowaczewskiego, który będąc świeżym, wykończył dwie ostatnie akcje w dogrywce odrabiając bodajże 4 punktową stratę, tuż przed tym felernym faulem Falborkiego. Nowaczewski zmieniał słabo radzących sobie w końcówce w ofensywie Czarnowskiego i Padłę. Nowaczewski to gracz typowo defensywny więc różnica w IS między tymi graczami była ogromna. Mimo to poradził sobie bardzo dobrze w ofensywie na tle kolegów. To samo było z Bawołem, który zaraz po zejściu za faule Gieysztora rzucił cenne punkty.
Ja to bym tak skomentował: Mamy najsilniejszą ekipę U-21 od lat, jak nie najsilniejszą w historii...ale jej minusem jest ST co jest sprawą naturalną, bo skoro są inne skille to wiadomo, że na ST nie było czasu. Przypomnę, że ST w poprzednich rocznikach było raczej naszą mocną stroną. W tym roczniku tak nie jest. O ile na tle średnich rywali ST nam nie dokuczało bo przy dużej przewadze wchodzili rezerwowi, o tyle w meczu z najlepszymi kiedy wynik jest równy i o zwycięstwie decyduje końcówka, a nasi gracze grają długo przy szybkiej taktyce już brak ST wyraźnie wychodzi. Dlatego ja bym proponował jednak unikać już szybkich taktyk w tym sezonie i grać szerokimi ławkami. Naszą siłą powinna być mocna ławka. Wiem, że kontuzje sporo namieszały ale według mnie nie może być tak, że jeden zawodnik gra ponad 40 minut na swojej pozycji...tym bardziej że forma całkiem nam dopisuje.
P.S. Ajj nie sądziłem, że tak dużo wyjdzie:/
Last edited by kozlik4 at 6/14/2010 7:13:22 PM