BuzzerBeater Forums

BB Poland > Skille graczy a forum

Skille graczy a forum

Set priority
Show messages by
This Post:
00
156850.25 in reply to 156850.16
Date: 9/17/2010 2:51:38 AM
Overall Posts Rated:
145145
Z trzeciej :) strony jak ktoś jest przeciw i się uprze że będzie sobie skille wklejał, co można mu zrobić? Jak go ukaracie?
W dodatku taki zbuntowany "ktoś" przecież może napisać do centrali BB skargę na GM-ów że w ich grze wprowadzają własne zasady, że karają go za rzeczy których nie zabrania regulamin i co zrobią BB-cy?

A kto niby go będzie karał? Jak zrobi tak jak piszesz i nie złamie reguł to ja na pewno nie. Przecież bana mu nie dam, wątku nie zamknę. Co prawda jest coś takiego jak ostracyzm społeczny, ale... nie popadajmy w paranoję i nie budujmy stosów.

Zaproponowałem coś, co być może (choć może w bardzo niewielkim stopniu) pomoże wzmocnić kadrę. Oby. Może też oczyści to trochę atmosferę na forum. Może nie. Super byłoby, gdyby w jakiś sposób zwiększyło to integralność społeczeństwa. Tak jak było to na początku tej gry, i jeszcze parę sezonów temu, kiedy to kadra była najwyżej w rankingu w swojej historii i mogliśmy cieszyć się z jej sukcesów. A teraz wyprzedzają nas nie te społeczności które są wyraźnie lepsze koszykarsko, ale które potrafią się dogadać. Jeśli ta idea choć na jakiś czas społeczeństwo wzmocni, to dobrze, jeżeli nie - mówi się trudno. Jak już pisałem - swój wpływ na forum zaczynam ograniczać do egzekwowania reguł. I tyle.

Z drugiej strony - ciekawe, co by powiedzieli BB'cy na bezsensowny rozrost ich i tak już sporej bazy danych ;). Rozrost sztuczny, bo ktoś ma kaprys kopiowania danych z TL'u i umieszczania ich jak leci na forum. O ile jeszcze w przypadku reprezentantów to może mieć to jakiś ukryty sens, bo ktoś uzna to za słuszne i właściwe oraz pomocne (a ma do tego prawo), o tyle wrzucanie dowolnych zawodników sensu by nie miało (z czym chyba się zgodzisz). Więc pewnie szybko pojawił by się odpowiedni paragraf, a BB'cy zmienili by swoje podejście do umieszczania skilli zawodników na forum :)

This Post:
00
156850.26 in reply to 156850.8
Date: 9/17/2010 3:33:14 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
To niech chociaż głosy poparcia się pojawią. Może wtedy przeciwnicy tej "reguły" zrozumieją, że są w mniejszości. Jeżeli oczywiście są tu użytkownicy, którzy nie zgadzają się z żadnym z postulatów mojego posta.

BB Poland zawsze było bardzo liberalnym forum, na którym pozwalamy na bardzo, bardzo wiele. Dlatego postaram się już nie puszczać takich postów, bo powiecie, że GM'y (a zwłaszcza taki jeden) chcą zaprowadzać swoje reguły i wszystko staje się zabronione. Przyklejam sobie dziś na monitor regulamin forum. Wszystko co nie jest tam zakazane jest dozwolone. A reszta w rękach społeczności.

myślę, że jest sporo w tym racji, niemniej jednak cięzko to załatwiać czarno-biało.

Fajne było to jak kto.ś podał skille francuzai się każdy zastanawiał nad jego jakością..nawet ci którzy nie zerkają na forum codziennie.

Dla dobra repry jestem przeciwny jakiemukolwiek publikowaniu naszych graczy, lub jako czystą reklamę. Natomiast inni gracze to inna sprawa. Sam kiedyś szukałem statów umieszczonego u nas grajka by zobaczyć ile mojemu jeszcze brakuje.

Reasumują:
jestem przeciwny tworzeniu wątków tylko z graczami, przeciwny reklamowaniu swoich graczy, przeciwny dla umieszczania naszych kadrowiczów lub z szansami na kadrę, natomiast jeśli w rozmowie w wątku czik czak lub innym gdzie toczą się ogólne rozmowy ktoś przytoczy zagranicznego grajka jako powiedzmy zobrazowanie swojegotoku treningowego lub jako np ciekawostkę...to czemu nie?

This Post:
00
156850.27 in reply to 156850.26
Date: 9/17/2010 3:36:27 AM
Overall Posts Rated:
7474
Ale przecież równie dobrze może tego gracza przytoczyć bez nazwiska. Jako czysto teoretyczny układ skilli. Wtedy to nie będzie wklejanie. Tylko twórczość z... głowy ;)

This Post:
00
156850.28 in reply to 156850.27
Date: 9/17/2010 3:38:28 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Ale przecież równie dobrze może tego gracza przytoczyć bez nazwiska. Jako czysto teoretyczny układ skilli. Wtedy to nie będzie wklejanie. Tylko twórczość z... głowy ;)

faktycznie dobre rozwiązanie :)

This Post:
00
156850.29 in reply to 156850.28
Date: 9/17/2010 5:10:33 AM
Overall Posts Rated:
145145
A no właśnie. Wystarczy, że nie będzie można go zbyt łatwo zidentyfikować. A forum dalej może normalnie funkcjonować i dyskutować o zawodnikach :)

This Post:
00
156850.30 in reply to 156850.29
Date: 9/17/2010 5:19:38 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
to wydaje się bardzo dobrym rozwiązaniem:)

nawet w sprawie Węgrzyna gdyby nie było -podane że to on to inaczej by było odebrane: "Czy taki center może grac w kadrze"

This Post:
00
156850.31 in reply to 156850.30
Date: 9/17/2010 5:20:28 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
p.s. miałeś już trening?? bo nie mogę się doczekać aż dojdzie do 3 ligi :)

This Post:
00
156850.32 in reply to 156850.31
Date: 9/17/2010 6:09:36 AM
Overall Posts Rated:
145145
Trening dziś zdrowo opóźniony, wciąż czekam :)