BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Τώρα τί κάνουμε;

Τώρα τί κάνουμε;

Set priority
Show messages by
This Post:
00
185914.25 in reply to 185914.24
Date: 5/27/2011 7:33:08 PM
Overall Posts Rated:
235235
Μακάρι να βλέπουμε όλοι το ίδιο όνειρο και να ξυπνήσουμε σύντομα... με ένα χαρούμενο τέλος!! Επειδή όμως τα παραμύθια είναι για να τα λέμε στα παιδάκια για να τρώνε όλο τους το φαΐ... πρέπει να βρούμε λύσεις επί της ουσίας και πραγματικά δεν βλέπω κάτι διαφορετικό από έναν ανελέητο αγώνα διαρκείας από όλους μας!! Μία πανελλαδική απεργία επ' αόριστον δίχως συνδικαλιστές (να παραλύσει πραγματικά αυτό το παράλυτο κατά τα άλλα κράτος) και καθημερινές ειρηνικές διαδηλώσεις όπως αυτές που γίνονται εδώ και λίγες μέρες από τους "αγανακτισμένους"!! Να καταλάβουν όλοι(Έλληνες και ξένοι) πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε ούτε σταγόνα παραπάνω στον ωκεανό των προβλημάτων μας! Ότι δεν ζητάμε όλοι μας να γίνουμε πλούσιοι, αλλά απλά μία αξιοπρεπή διαβίωση για μας και τα παιδιά μας!

From: wud1976
This Post:
00
185914.26 in reply to 185914.25
Date: 5/27/2011 7:49:13 PM
Overall Posts Rated:
180180
Ωραία όλα αυτά και χρήσιμα... αλλά εγώ θα ρωτήσω; Πόσοι απο εσάς στις προηγούμενες εθνικές εκλογές πήγατε να ψηφίσετε; Η απάντηση που υπολογίζω να πάρω είναι το 50%. Αρα το υπόλοιπο 50% έβγαλε κυβέρνηση για εσάς που δεν ψηφίσατε και την τρώμε τώρα όλοι στη μάπα.

Βγάλαμε κυβέρνηση με 21%, πρώτο κόμμα της αντιπολιτευσης με 16% και για να μην αναφερθώ και στους υπόλοιπους που δεν θα μπαίνανε καν βουλή αν πήγαιναν όλοι οι εξυπνάκηδες που λέγαν "σιγά μην τους κάνω το χατήρι και ψηφίσω".
Πηγαίνετε να ψηφίζετε, ότι θέλετε, κυνηγούς, ΜΛ-ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή (πιάνω όλα τα άκρα για να μην χαλάσω κανέναν) και θα δείτε μετά πρεμούρα που θα πιάσει τα μεγάλα κόμματα.

Επίσης, να πω, ότι έχω κατέβει σε πορεία-συγκέντρωση μόνο δύο φορές στη ζωή μου... η πρώτη ήταν πριν απο 19 χρόνια για το μακεδονικό και η δεύτερη ήταν την Τετάρτη στο Σύνταγμα μαζί με τους υπόλοιπους "αγανακτισμένους". Θα είμαι και την Κυριακή που μου το επιτρέπουν οι μη υποχρεώσεις μου εκεί. Ολοι πρέπει να έρθετε... είναι ντροπή να είναι μόνο 20000 κόσμος εκεί. Και όσοι δεν μένουν Αθήνα, να ξεχυθούν στις πλατείς των πόλεων που ζουν.

Για το τέλος παραθέτω το παρακάτω link και σας καληνυχτώ
http://loutrakiblog.blogspot.com/2011/04/blog-post_8425.h...

Υ.Γ. +1 στον kasper7 για την επ'αόριστον απεργία ΧΩΡΙΣ συνδικαλιστές. Έχουν και αυτοί το μερίδιο τους σε όλα αυτά...

From: harry21

This Post:
22
185914.27 in reply to 185914.26
Date: 5/27/2011 8:18:47 PM
Overall Posts Rated:
5151
μονο αυτο θα δειξω ετσι απλα για να ξερουμε 5-6 ιστορικες αληθειες που τα ΜΜΕ δεν μπορουν παρα να κανουν κοκοκο.

http://www.youtube.com/watch?v=TubzQK1YqKg

για την ΝΔ εχω αλλα τοσα που δεν ερω πιο να πρωτοεπιλεξω..

Last edited by harry21 at 5/27/2011 8:20:35 PM

From: wud1976

This Post:
00
185914.28 in reply to 185914.27
Date: 5/27/2011 8:34:20 PM
Overall Posts Rated:
180180
Βγάλτα όλα για να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει... τα έχω δει, τα έχω διαβάσει ήδη όλα αυτά και έχω αηδιάσει.

This Post:
00
185914.29 in reply to 185914.19
Date: 5/28/2011 12:57:17 AM
Overall Posts Rated:
303303
Αντε να πιασουμε την δεη να την ξαναπιασουμε δηλαδη.
Πρωτον και βασικοτερο που δεν το εχεις καταλαβει αυτο που θελουν να πουληθει ειναι η παραγωγη τα εργοστασια και ειδικα τα εργοστασια με χαμηλη πρωτη υλη οπως ειναι τα λιγνιτικα και τα υδροηλεκτρικα αυτα θελουν για αυτα γινεται ολη η φασαρια,
Στο ξαναλεω η αγορα εχει απελευθερωθει εδω και 10 χρονια ποιος εχει φτιαξει εργοστασιο ? κανενας. Τα μονα που εχουν φτιαχτει ειναι αιολικα και φωτοβολταικα .Γιατι ? Γιατι πολυ απλα εχουν τρομερες επιδοτησεις .Οταν σου ειπα για τις ανεμογεννητριες στην ευβοια που εχουν απομεινει μονο τα κουφαρια να στεκουν , ξερεις πως φτιαχτηκαν ? με επιδοτησεις κοντα στο 90% απο την ΕΕ σκεψου τωρα με την υπερτιμολογηση στα τιμολογια κατασκευης αν υπηρξε επενδυση χρηματων εκει.
Δεν μιλανε για πωληση υπηρεσιων οπως το λες που να σου πω δεν το καταλαβαινω πως το εννοεις. Ειχε μπει η βερμπουτεν η αυστριακη και ειχε παρει καποιους καταναλωτες τωρα πολυ διαφημηση κανει η ενερτζα θα την εχεις δει , αυτοι που λες εισεπραταν τον λογαριασμο αλλα δεν απεδωσαν στο κρατος αυτα που πληρωνουμε και που δεν ειναι ρευμα φοροι και ερτ (αλλο χαρατσι αυτο).Θα ηθελα λοιπον οταν ειναι να πληρωσω την καθε ενερτζα να πληρωσω σε αυτην μονο το ρευμα και τιποτα αλλο.Ποιος θα βγαζει τον λογαριασμο ? ποιος θα ερχεται και θα μετραει το ρολοι ο υπαλληλος της ενερτζα η θα εξακολουθει να το κανει ο υπαλληλος της δεη?
Γιατι ειναι περιουσια και των εργαζομενων οπως και ολης της ελλαδος η δεη? Οταν φτιαχτηκε η δεη ολες εισφορες εργοδοσιας και εργαζομενων πηγαινανε σε ενα ταμειο δικο τους ταμειο οπως αν θυμασαι το ΝΑΤ , φυσικα για τα πρωτα 20-30 χρονια δεν πληρωνε αυτο το ταμειο συνταξεις γιατι δεν υπηρχαν συνταξιουχοι δεη , ετσι αυτα τα λεφτα χρησιμοποιηθηκαν για την επεκταση της δεη . Τι θα τους πουμε τωρα ? ξεχαστε τα σας τα παιρνουμε και τα πουλαμε.
Γιατι ειναι ολων μας? γιατι η πρωτη υλη οπως ειναι τα νερα ειναι ολων μας γιατι ο λιγνιτης ειναι ολων μας αυτα τα χιλιαδες στρεμματα γης η δεη εχει υποχρεωση να τα επιστρεψει πισω οταν τελειωσει ο λιγνιτης .Γιατι εχουν γινει αναγκαστικες απαλλοτριωσεις σε ξεφτυλιστικες τιμες , ελληνικης γης.
Το οτι μερικοι εχουν φαει τα αντερα τους συνδικαλιστες και υψηλα κλιμακια δεν αντιλεγω .Ας τους τα κοψει ας σταματησει να εχει προσωπικο (κατι διευθυνταδες συμβουλατορες ) με μισθους 15χιλ το μηνα και λιγα λεω.
Για το φθηνοτερο ρευμα που πληρωνουν βρες μου εναν εργαζομενο που να μην πληρωνει φθηνοτερα αυτο που παραγει και θα συμφωνησω και εγω να τους κοπει.Για αυτο σου ειπα αυτο με την γυναικα του φιλου μου (κουμπαρος ειναι του εχω βαφτισει παιδι) που δουλευει στην αγνο. Οι εργοζομενοι στις εφημεριδες δεν παιρνουν τσαμπα εφημεριδες ? ποσο μας κανει τον μηνα?
Σου ειπα και για τα νησια πχ η χιος η μυτηληνη δεν κοστιζει πολυ ακριβοτερα η παραγωγη ρευματος εκει? τι θα γινει με αυτους?
Τεσπα πολλα ειπαμε.
Ειμαι της γνωμης να πουληθουν ολα οσα δεν εχουν να κανουν με το συνολο του ελληνικου πληθυσμου δεη , ευδαπ κλπ.
Αν μπορουν να κρατηθουν κερδοφορες επιχειρησεις καλο θα ειναι διαφορετικα ας πουληθουν πχ το καζινο της παρνηθας αλλα προσεξε μονο η επιχειρηση οχι και η παρνηθα μαζι :)))
Λιγη αυτοσυγκρατηση να εχουμε ετσι ωστε να μην μας διχασουν τους εργαζομενους ,αυτο θελουν, τους τα κανουμε πιο ευκολα ετσι .Διαιρει και βασιλευε θελουν να κανουν ε ας μην τους αφησουμε να το κανουν εμεις θα βγουμε χαμενοι .

Υ.Γ. κατι που δεν μου απαντησες πες μου μονο αν το καταλαβες κοψανε δωρα κλπ απο υπαλληλους οπως η δεη κλπ τα λεφτα αυτα που πηγαν? σου ειπα στον προυπολογισμο δεν υπαρχει μισθοδοσια (ασε τις επιχορηγησεις σε ταμειο) ποιος τα πηρε τα λεφτα αυτα?

Last edited by nikos64 at 5/28/2011 1:12:10 AM

This Post:
00
185914.30 in reply to 185914.29
Date: 5/28/2011 2:01:25 AM
Overall Posts Rated:
1414
Οχι δεν καταλαβα τι εννοεις. Προφανως λες για το συνολο του δημοσιου πως κοπηκαν δωρα κλπ. Σε πολλους δεν κοπηκαν , στην θεση ενος επιδοματος βγηκε κατι αλλο. Σε αυτους που κοπηκε εννοεις που πηγαν? Πως μπορεις να το βρεις αυτο?Αν θες την γνωμη μου, λογικα σε τοκους και χρεωλυσια και οχι ας πουμε στην παιδεια.Εξηγησε μου γιατι δεν το επιασα ...

ΥΓ.Για τις ανεμογεννητριες και τα φωτοβολταικα ειπαμε ποιος φταιει. Να δεχθω για την δεη πως εχεις δικιο. Αν μαζεψεις ολους μαζι οπαπ,εθελ,οσε,μετρο,οτε, εφοριακους, τελωνιακους, δεκο χωρις αντικειμενο εργασιας ποσα λεφτα μαζευονται.

Το ρευμα θα τομετραει αυτος που εχει τις υποδομες , η ρυθμιστικη αρχη ποιος βαζει στο δικτυο και ποιος παιρνει.

Last edited by Gio Sugar at 5/28/2011 2:15:00 AM

This Post:
00
185914.31 in reply to 185914.29
Date: 5/28/2011 3:49:32 AM
Overall Posts Rated:
1414
Στην αγορα ενεργειας υπαρχουν 4 παραγοντες.

1.Παραγωγοι
2.Δικτυο
3.Εμπορια
4. Ρ.Α.Ε

Παμε με την σειρα.
1.Ποιος ειναι παραγωγος?Οποιος παρει αδεια απο την ΡΑΕ.Ποιος αποφασιζει σε ποιον θα δωσει αδεια η ΡΑΕ.Ο καθε υπουργος.Αποτελεσμα αυτα που ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ λες.Λαμογια επιδοτουνται εως και 90% και δεν φτιαχνουν τιποτα.Αυτα τα λεφτα σε καποια φαση θα τα ζητησει η Ευρωπη πισω.Επισης οι λιγνιτικες μοναδες θεωριτικα ειναι το πιο φθηνο ρευμα, στην πραξη αν βαλεις και τις ρητρες για ρυπους ειναι ακριβα.Προταση να γινει Δεη ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ με ολα τα εργοστασια και αν μπορει να ξεφορτωθει τα λιγνιτικα , φτιαχνοντας υδροηλεκτρικες μοναδες ή φυσικου αεριου.

2.Δικτυο .Ανηκει στην ΔΕΗ. Αυτο σημαινει οτι μπορεις αν παρεις απο την ενεργκα ή την aegean ή απο οπου θες αλλα θα γινει χρηση του δικτυο της δεη και η δεη θα ερθει να σου μετρησει το ρευμα.Προταση ΔΕΗ ΔΙΚΤΥΑ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ νοικιαζει το δικτυο, το αναβαθμιζει και μετραει τα σπιτια με μεγαλυτερη περιοδικοτητα για μικροτερο κοστος.Προφανως και πληρωνεται για το δικτυο και τις υπηρεσιες μετρησης κτλ

3.Εμποροι. Εμπορος μπορει να ειναι οποιος ειναι παραγωγος ή οποιος μπορει να εισαγει ρευμα στο συστημα.Αρα και εγω μπορω να αγοραζω ρευμα απο την ΔΕΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟ και να το πουλαω.Ποιος ειναι εμπορος κα ιποιος αποφασιζει πως θα μπει ρευμα στο συτημα ?Το αποφασιζει η ΡΑΕ, η οποια προφανως δεν προστατευει εσενα και μενα αλλα εξυπηρετει τα λαμογια μιας και ειναι μονο στα χαρτια ανεξαρτητη.Κανει οτι θελει η καθε κυβερνηση.Προτασηαν η ΡΑΕ λειτουργει οπως πρεπει , οσο περισσοτεροι τοσο καλυτερα για τον καταναλωτη.

4.ΡΑΕ. Δουλεια της ειναι να ελεγχει την πληροτητα του συστηματος, να αποφασιζει απο που με τι κοστος και ποτε θα μπει ρευμα στο συστημα, να δινει αδεις παραγωγης εμποριας κτλ. Αυτη την στιγμη οποιο λαμογιο εχει παρε δωσε με το κομμα παιρνει επιδοτηση , και ολα καλα , οπως ακριβως τα λες. Προταση Η ΡΑΕ να λειτουργησει επιτελους αξιοκρατικα, να μπουν κριτηρια για την εισαγωγη ρευματος στο συστημα και την αδειοδοτηση. Για την εισαγωγη ρευματος στο συστημα , θα πρεπει τα κριτηρια να ειναι φθηνο ρευμα, αποφυγη μονοπωλιων. Για την αδειοδοτηση , πραγματικα φθηνες ανανεωσιμες και μεγαλα σοβαρα εργα και οχι φωτοβολταικα στον αγροτη και στα λαμογια.

ΥΓ.Για το δωρεαν ρευμα εχεις δικιο μεν ,υπερβολικο δε. Δεν νομιζω πως ο κουμπαρος σου παιρνει το μισο γαλα του διμηνου τσαμπα.Στο λεω γιατι εχω και εγω κοσμο που παιρνει τσαμπα αλλα υπαρχει οριο.

Για την περισουσια τους , εγω ξερω οτι για αυτα που λες εχουν παρει μετοχες.Το πιθανοτερο ειναι να ισχυουν και τα 2 και τελικα ισως να βρεθουν και υπαλληλοι που εχουν πιαστει βλακες.

This Post:
00
185914.32 in reply to 185914.31
Date: 5/28/2011 4:04:38 AM
Overall Posts Rated:
1414
Γιατι θελω να μεινει στο κρατος το δικτυο.Αφενως για να μπορει να ακησει βετο σε ποιον θα το δωσει , αφετερου να μπορω σαν καταναλωτης να αποφυγω το μπαχαλο που γινεται τωρα με το ιντερνετ.

Γνωστη ιδιοτικη εταιρεια που ημουν και πελατης εχει περασει οπτικες ινες μπροστα απο το σπιτι μου. Ομως το σημα ερχεται απο το κεντρο του οτε 3 και βαλε χιλιομετρα μακρια και βεβαια χαλκος. Οταν εκανα φασαρια , ουτε ο οτε εφταιγε γιατι τα εριχνε στον ιδιωτη, ουτε ο ιδιωτης γιατι τα εριχνε στον οτε.Εγω ομως στο λογαριαμο πληρωνω συντητηση δικτυου.Αν ηταν ανεξαρτητη εταιρεια, θα ειχα κανει μια αγωγη και θα τους ειχα γδυσει.Σαν πολιτες περα απο υποχρεωσεις εχουμε και δικαιωματα.Καλο θα ηταν να μην τραβαμε τα ιδια κα ιμε το ρευμα.

This Post:
00
185914.33 in reply to 185914.26
Date: 5/28/2011 4:50:31 AM
Overall Posts Rated:
1414
Εγω φιλε εχω να ψηφισω πανω απο 10 χρονια. Ομως αυτη την συζητηση την εχω κανει αυτα τα 10 χρονια χιλιαδες φορες. Η προταση μου ηταν ολοι οσοι δεν ψηφιζουν την μερα των εκλογων να κανουν ειρινικη διαδηλωση οπως κανουν τωρα οι αγανακτισμενοι πολιτες. Φαντασου ημερα εκλογων με 2εκ ανθρωπους στις πλατειες και πανο φυγετε δεν σας ψηφιζω.

Τωρα, γιατι δεν ψηφιζω μλ-κκε, ψηφιζα αλλα οταν εψαξα καλυτερα το νομο ειδα πως ο ψηφος μου αντι για να παει στους οικολογους ή στον μεγιστο φραπεδοπροεδρο Λεβεντη , επειδη αυτοι δεν μπαινουν στην βουλη, παει στο πρωτο κομμα. Διπλα μαλακας δηλαδη, και ξευτιλιζα την ψηφο μου στον Λεβεντη και την επαιρνα τελικα ο χοντρος και ο λαδεμπορας. Κατεληξα να συζητω να κανω διαδηλωση διαμαρτυριας την μερα των εκλογων, αλλα οπως παντα μειναμε στα λογια.

Last edited by Gio Sugar at 5/28/2011 4:51:11 AM

This Post:
00
185914.34 in reply to 185914.30
Date: 5/28/2011 6:13:55 AM
Overall Posts Rated:
303303
Λοιπον επειδη θα χασουμε το μπουσουλα.
Θα σου πω το εξης και εδω θελω μια απαντηση γιατι παμε να χασουμε την κοινη λογικη.
Κοπηκαν στην δεη αυτοι οι 2 μισθοι των δωρων.Η δεη ειναι εταιρεια στο χρηματιστηριο 51% το κρατος το υπολοιπο ειναι σε ιδιωτες. Ρωταω το εξης απλουστατο πως το κρατος πηρε στα ταμεια του αυτα τα λεφτα ? με ποιον τροπο ας μου εξηγησει καποιος. Αν αυτα που κοπηκαν μπηκαν στο ταμειο του κρατους για το κοινο καλο .
Ολα τα αλλα δεν "με ενδιαφερουν" αυτη την στιγμη .Εγιναν κατι περικοπες αυτο με νοιαζει , πριν 1 χρονο κατα βουληση της τροικα καποιοι εχασαν καλως η κακως δεν το εξεταζω αυτα τα ρημαδολεφτα που κοψανε ποιος τα πηρε?
Γιατι ερχονται τωρα και λενε παρτε και αλλα μετρα πουληστε , ποιος σου λεει οτι του χρονου δεν θα μας πουν δεν φτανουν πουληστε και αλλα δεν πουν πουληστε και κανενα νησακι η κανενα αγαλματακι?

Ολα τα αλλα τα αφηνω στην ακρη μονο αυτο θελω να μαθω (καταλαβαινεις ρητορικο το ερωτημα δεν απευθυνομαι απκλειστικα σε σενα). Πως διαολο μπορει το κρατος να παρει λεφτα απο μια εισηγμενη εταιρια που προερχονται απο την περικοπη των εξοδων της αυτο να μου εξηγησει πως το καταφερε ο παπακωνσταντινου και τι στο κοσμο.

Advertisement