Mecz zakończył się kolejnym naszym zwycięstwem. Wygraliśmy różnicą 29 punktów w stosunku
117-88 (18459) i tym samym ciągle utrzymujemy pierwsze miejsce w grupie.
Wracając jeszcze myślami do poprzedniego
meczu z Luksemburgiem muszę przyznać, że był to dla mnie bardzo ważny sprawdzian przed najważniejszymi pojedynkami. Ten mecz dał mi odpowiedź na kilka nurtujących mnie pytań. Na pewno doświadczenie tego pojedynku ułatwi mi wybranie optymalnej taktyki i ustawienia.
Dzisiaj z
Czarnogórą nie było już tak eksperymentalnie jak tydzień temu...chociaż w ataku zagrałem LI po raz pierwszy za mojej kadencji (wcześniej LP i PtB), więc można w zasadzie powiedzieć że dzisiaj też coś testowałem;-) Mecz dał mi materiał do kolejnych analiz.
Generalnie chciałem w tym meczu sprawdzić
ustawienie z przypisaniem SFów do pozycji. Ten manewr spowodował, że całe 48 minut zagrali na pozycji SF nasi nominalni niscy skrzydłowi. Zarówno
Warchałowski (11033075) jaki i popularny
"Zygmunt"(8216850) pokazali się z bardzo dobrej strony oddając razem 20 z 92 rzutów drużyny. Trafiali z 60% skutecznością zdobywając łącznie 24% punktów całej drużyny. Szczególnie dobry mecz wyszedł "Warchałowi", który zaliczył jeden z lepszych występów w biało-czerwonych barwach izapisując na swoim koncie
16 PTS, 7 RB, 2 AST i 1 STL. Ogólnie uważam, że manewr ten wypadł całkiem nieźle.
Chciałem jeszcze pochwalić grę naszych dwóch PLKowiczów
Rakusa (9656006) i
Guraka (11032052). Pierwszy z nich zrobił świetną robotę w ataku zdobywając
19 PTS (najwięcej w drużynie),
UWAGA: 6 AST ,
9 RB oraz
1 STL (niewiele zabrakło do double double). Cieszy szczególnie to, że tak wysoki gracz potrafi również skutecznie podawać (dzięki wysokiej sumie DV, HN, PS). Myślę, że inni podkoszowi mogą śmiało brać przykład z Rakusa;-)
Natomiast drugi z wymienionych zawodników zagrał kapitalny mecz w obronie łapiąc aż 12 RB (1 OR), a do tego dorzucił
10 PTS, zaliczył
1 AST i tym samym jako jedyny zawodnik w meczu zaliczył
double double spędzając na parkiecie
zaledwie 19 minut ! Brawo.
Ciekawostka: W meczu z Czarnogórą grając LI oddaliśmy aż 17 rzutów mniej niż w meczu z Białorusią, z którą graliśmy LP...a zaliczyliśmy tylko 1 pkt więcej;-) a więc większa ilość rzutów nie zawsze równa się większa ilość pkt:-)
Last edited by kozlik4 at 3/5/2012 7:01:26 PM