BuzzerBeater Forums

BB Poland > Pomysły, idee - koncepcje na ulepszenie BB

Pomysły, idee - koncepcje na ulepszenie BB

Set priority
Show messages by
This Post:
00
245156.25 in reply to 245156.24
Date: 7/3/2013 4:29:28 AM
Overall Posts Rated:
11131113
Faktycznie nie można. Jestem za możliwością wysłania wiadomości grupowej w BBmailach i wyszukiwania zawodnika tylko po imieniu lub nazwisku!! :)

Ponadto fajnie by bylo zebrać jakieś ciekawe komentarze meczowe i może trochę urozmaicić oglądanie meczów na żywo? Ile razy można czytać o Joe Dumarsie ;)

From: borczi
This Post:
00
245156.26 in reply to 245156.22
Date: 7/3/2013 4:29:53 AM
Overall Posts Rated:
593593
Coś co dla zaczynających grać, ale też i dla trochę bardziej zaawansowanych menadżerów, może być trochę zniechęcające to długie oczekiwanie na mecz i długi ogólnie sezon. Jeśli ktoś trafi do V ligi pełnej botów i musi czekać na cokolwiek ciekawego przez dwa, trzy miesiące, to obstawiam, że istnieje duże ryzyko, że da sobie spokój. Ciekawiej jest na pewno w wyższych ligach, ale problem widziałbym w małym napływie nowych graczy.

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)
This Post:
00
245156.27 in reply to 245156.26
Date: 7/3/2013 4:54:22 AM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
Jak dla mnie ilość meczów w sezonie jak i jego długość są optymalne. No ale to kwestia indywidualna. Ale co do tego, że w V lidze jest nudno to się zgadzam. Gdy ja zaczynałem w 18 sezonie to wtedy było jeszcze sporo więcej graczy i w V lidze miałem z tego co pamiętam najwyżej 5-6 botów. Poza tym było kilka zespołów, które nawet na początku mnie roznosiły. Ale żaden z nich nie zaszedł tak wysoko jak ja. Teraz w V ligach są w większości same boty.

Last edited by Kaznodzieja at 7/3/2013 4:56:08 AM

This Post:
00
245156.28 in reply to 245156.27
Date: 7/3/2013 5:09:45 AM
Overall Posts Rated:
593593
Jak dla mnie ilość meczów w sezonie jak i jego długość są optymalne. No ale to kwestia indywidualna.(...)

No bo Ty walczysz w ciekawej lidze, długo o coś w pucharze, śledzisz swoich (albo znanych Ci) zawodników w kadrach, a do tego liga prywatna... a postaw się w sytuacji nowej osoby, która przez trzy miesiące nie ma nic z tych atrakcji... wiem, że trudno ten początek rozsądnie zmienić, ale może warto próbować... gra powinna być przede wszystkim atrakcyjna na początku, a proponowane zmiany jak widzę celują w uatrakcyjnienie jej już dla zaawansowanych graczy.

Takie moje zdanie;))

From: Campos

This Post:
22
245156.29 in reply to 245156.28
Date: 7/3/2013 5:22:36 AM
CampoLeony
PLK
Overall Posts Rated:
828828
Second Team:
CampoLeons
Nie zupełnie się z Tobą zgadzam. Gracz, który zaczyna grę, zorientowany jest przede wszystkim na sukcesy.. Bo średnia mi przyjemność przegrywać mecz za meczem.. Więc, gdy nowy gracz trafi do V ligi i gra z botami i wygrywa, jest szansa , że nie zniechęci się zbyt szybko. Po jakimś czasie, gdy gra z botami stanie się już rzeczywiście nudna i wygrywanie ze słabym przeciwnikiem nie daje już tyle funu, to na taką chwilę przypada awans i możliwość podjęcia większego wyzwania.

Tak więc reasumując start w V lidze z botami nie jest taki zły i może spowodować, że łatwe zwycięstwa zatrzymają kogoś na dłużej w grze.

Last edited by Campos at 7/3/2013 5:23:12 AM

From: Jax

This Post:
33
245156.30 in reply to 245156.27
Date: 7/3/2013 5:30:14 AM
Overall Posts Rated:
773773
Skoro jest tak nudno w tej 5 lidze to po jaką cholerę niektórzy do niej dążą ? :-) ( czytaj Czesław , PeWu )

Ja ze swojej strony to wywaliłbym trena formy , aby ukrócić granie starymi dziadkami nietrenowanie niczego lub tylko ogólne i ciągłą podmiankę tych starych dziadków . Wywaliłbym też tych FA bo wyciągają kasę z systemu i zaniżają często ceny na Tl-u .

Co do pomysłów Pewu ciężko mi się jakoś odnieść . Ale może np zamiast odwrotnej kolejności wybierania w drafcie tak jak jest obecnie zrobić coś na kształt loteri draftu , tak jak to ma miejsce w NBA . A tam jak wiadomo nie zawsze ostatnia drużyna z ligi wybiera z nr 1 draftowicza bo najpierw jest losowanie wyborów w drafcie .

From: borczi

This Post:
00
245156.31 in reply to 245156.29
Date: 7/3/2013 5:33:21 AM
Overall Posts Rated:
593593
Nie zupełnie się z Tobą zgadzam. Gracz, który zaczyna grę, zorientowany jest przede wszystkim na sukcesy.. (...)

To jakieś założenie hipotetczne co do nowych graczy;) Ale nawet przyjmując, że tak jest - nie pisałbym teraz tu, gdyby nie fakt, że nie musiałem wygrywać przez trzy miesiące wszystkich meczy 50 punktami:) To nudne... jak walkowery... Na moje szczęście trafiłem do V ligi bez żadnych botów - trochę mnie na początku nauczyli o tej grze, ale satysfakcję dało mi właśnie budowanie zespołu tak silnego, aby pokonać tych "ludzkich" graczy, którzy na początku postawili mi wysoko poprzeczkę. Póki co w tej grze nie doświadczyłem większych emocji i satysfakcji niż w momencie awansu z mojej silnej V ligi. A co do przegrywania - myślisz, że ktoś, kto wygrał wszystko z botami, awansował słabym zespołem, a następnie w IV lidze tak mu wklepali, że spadł błyskawicznie znowu do botów, to z nami tu zostanie?;)

From: Campos

This Post:
00
245156.32 in reply to 245156.31
Date: 7/3/2013 5:43:09 AM
CampoLeony
PLK
Overall Posts Rated:
828828
Second Team:
CampoLeons
A co do przegrywania - myślisz, że ktoś, kto wygrał wszystko z botami, awansował słabym zespołem, a następnie w IV lidze tak mu wklepali, że spadł błyskawicznie znowu do botów, to z nami tu zostanie?;)

Myślę, że jest na to większa szansa niż NOWY gracz, który zaraz na wejściu dostanie 4-5 meczy w tyłek.. Taki gracz szybko się zniechęci..

Natomiast stwierdzenie, że gracz który awansuje do IV ligi (grając wcześniej z samymi botami) jest od razu skazany na same porażki to również założenie czysto hipotetyczne.. Ja uważam, że taki gracz przy obecnych realiach jest w stanie bez problemu się utrzymać w IV lidze.

From: Kaznodzieja

To: Jax
This Post:
00
245156.33 in reply to 245156.30
Date: 7/3/2013 5:43:41 AM
Warsaw Mutants
III.4
Overall Posts Rated:
10801080
A mnie się nie podoba ten pomysł z ukróceniem ciągłej wymiany starszych koszykarzy na nowych :-) I to nie tylko dlatego, że to jeden z głównych powodów moich sukcesów (ale nie jedyny bo trenuję również graczy i to nie formę bo trenowałem ja tylko jeden raz przez całą grę). Po prostu uważam, że powinno być wiele dróg prowadzących do osiągnięcia sukcesu. Twój pomysł uczyniłby grę bardziej monotonną.

This Post:
00
245156.34 in reply to 245156.33
Date: 7/3/2013 5:47:49 AM
Overall Posts Rated:
455455
Jak mówiłem, to jest dążenie właśnie do tego, że nie którym wydaje się, że jedyna słuszna Droga do sukcesu, idzie przez trening i wiele sezonów gry. Doopa... Każdy sposób jest dobry, jeśli przynosi sukcesy i jest zgodny z zasadami gry. Właśnie to jest świetne w tej grze. Sposobów na sukces jest kilka.

Jeden gra dziadkami, inny zarabia na transferach, kolejny trenuje itd itd.. Jest trochę opcji, trzeba tylko wysilic szare komórki.

Advertisement