Heej. Mi osobiście ciężko się będzie przestawić. Na pewno nie zmieniał bym nic, poza tymi, które są za długie.. Bo zwyczajnie będzie za dużo zamieszania. W dodatku przemieszczenie jakiejś nazwy, o poziom w góre czy w dół.. Będzie się ciężko przestawić osobom dłużej grającym.
to co napisałeś mieści się w "popieram alternatywę 2 skoro trzeba, odrzucam alternatywę 3"... a to daje solidne podstawy do pracy nad alternatywą 2
wiem że nie jest to jakaś kosmetyczna zmiana, stąd ta dyskusja... ale pamiętaj też o tych którzy za długo nie grają, otwierają BB i widzą rozjechane strony... jest tu interes "starych graczy" i przyzwyczajenia i jest też kwestia ulepszenia tłumaczenia dla wszystkich...
mój przykład... jako korsarz gralem od zawsze po angielsku, bo polska wersja mnie raziła... jako LA-korsarz muszę grać po polsku, chcę więc poprawić to co wtedy mnie najbardziej odstraszało... chwilowo nie umiem patrzeć na zawodników na TL (LT), bo te skille jakieś dziwne, ale mam kolorki i cyferki które mi pomagaja się połapać... sądzę że "stare wygi" własnie w ten sposób sobie poradzą