BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Europy sezon 24

[U21] Mistrzostwa Europy sezon 24

Set priority
Show messages by
From: Jax

To: Pewu
This Post:
00
243827.251 in reply to 243827.250
Date: 8/26/2013 3:44:57 PM
Overall Posts Rated:
773773
Nie wiem Pewu co tam z borczim kombinujecie na nastepny sezon , ale jeżeli chcecie grać np Twoimi 2 blokersami to to bedzie zdecydowanie za mało aby miało zdac jakis egzamin , bo reszta grajków jest robiona pod jedną taksę i owszem oni we dwóch beda w stanie bardzo ograniczać rzuty rywali podkoszowych ale to na jakies wyniki bedzie za mało . chciałbym sie mylić w moich ocenach , bo nie mam zielonego pojęcia jak sa trenowani gracze do U21 , ale tak stawiam że będzie . To poskładać jakoś sensownie z reszta składu bedzie cięzkie jak cholera :-))

This Post:
00
243827.252 in reply to 243827.230
Date: 8/26/2013 3:44:32 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10041004
nie porównuj treningu pod U21 i NT jest diametralnie różny do U21 na koniec sezonu można zrobić zawodnika spokojnie około 200k pensji jak przechodzi na 22 lata, za VJ było takich bodajże 3-4, kwestia jest poświęcenia w pełni treningowi pod U21. Nic więcej.

From: Mario
This Post:
00
243827.253 in reply to 243827.250
Date: 8/26/2013 3:48:16 PM
Overall Posts Rated:
605605
Nie mam czasu czytać wszystkiego bo mam wakacje... ale z tego co czytam to sytuacja jest prosta.

Skąd się biorą gracze do U21?
Odp. jest jedna składająca się z 2 członów:
Z draftu plus solidny trening.
Na draft nie mamy wpływu - co silnik da to jest.
Na resztę mamy wpływ. W różnym stopniu ale mamy.
I tu się należy pochylić bo ja mam wrażenie że kontakt z właścicielami 18 latków kuleje strasznie. A chyba pierwsze kontakty sa najważniejsze. Nie mam czasu się rozwodzić dalej... może jak wróce.

From: Pewu

To: Jax
This Post:
00
243827.254 in reply to 243827.251
Date: 8/26/2013 4:08:45 PM
Overall Posts Rated:
914914
Ja nic nie kombinuję, bo nie mam żadnego wpływu na decyzje borcziego. Mogę mu coś doradzić/pomóc, jeśli mnie o to poprosi, bądź sam wyjdę z inicjatywą, ale w sprawy taktyczne nie mieszam się zupełnie. Zostawiam to jemu. Jak czytam posty to odniosłem wrażenie, że jestem prawą ręką borcziego lub jakiś asystentem, choć tak nie jest. Powtórzę jeszcze raz. W sprawy taktyczne nie ingeruję; dobór składu, nastawienie, ustawienie ofensywne/defensywne to jego rola i nie zamierzam mu w tym przeszkadzać. Podobnie jest z treningiem najmłodszych zawodników. Ja jedynie przedstawiam mu jakiś pomysł/uwagę, który może być warty rozpatrzenia, ale ostateczna decyzja jest jego.

Last edited by Pewu at 8/26/2013 4:10:00 PM

This Post:
11
243827.255 in reply to 243827.254
Date: 8/26/2013 4:15:44 PM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
borczi dał z siebie co się dało...teraz zerknijmy czy pracą u podstaw nie da się jeszcze czegoś dodać.

Według mnie trzeba zweryfikować system trenowania. Podyskutujmy do końca sezonu tak, by jeśli nawet nie te roczniki, to nowe stały się mocne.
Ja ze swej stroy zakończę opis początku treningu by na draft było to gotowe do podawania. Zrobię też aktualizacje swojego rocznika.
Teraz już widzieliście czym dysponujemy na chwilę obecną wśród małych grajków

From: Jax

To: Pewu
This Post:
00
243827.256 in reply to 243827.254
Date: 8/26/2013 4:19:07 PM
Overall Posts Rated:
773773
czyli musisz kandydować następnym razem :-)

From: Pewu

To: Jax
This Post:
00
243827.257 in reply to 243827.256
Date: 8/26/2013 4:32:10 PM
Overall Posts Rated:
914914
To nie dla mnie ;) Realizuję się w innych aspektach jakie oferuje BB. Zresztą uważam, że na razie dobrze borczi sobie radzi, więc nie widzę potrzeby konkurować z nim. Nie wiem co prawda jak wyglądają 18-19latkowie, ale mam nadzieję, że niedługo dowiemy się jak wygląda trening u najmłodszych.

From: borczi

This Post:
11
243827.258 in reply to 243827.249
Date: 8/26/2013 5:23:11 PM
Overall Posts Rated:
593593
Kac - muszę wyjść teraz, bo kobieta ma imieniny, a ja cały dzień przy komputerze:( ... odpowiem jak wrócę - wybacz proszę.
Zaangażowania to na pewno nie można Ci odmówić:D...ale aż takiego poświęcenia od Ciebie nie wymagamy:-)

:) Są sprawy ważne i ważniejsze... chociaż oczywiście nie wspomniałem, że dotarłem o 21 dlatego, że najpierw mecz, a potem jego analiza... zginąłbym śmiercią najstraszliwszą ze strasznych)

Postaram się po kolei ogarnąć poruszone kwestie...

POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)

This Post:
00
243827.259 in reply to 243827.245
Date: 8/26/2013 5:59:35 PM
Overall Posts Rated:
593593
1. Dla tych, których mam w osiemnastce reprezentacyjnej staram się pełnić rolę opiekuna. Wiedząc o planach treningowych, sprawdzam ile mniej więcej skoków w głównych skillach jeszcze może mieć miejsce. Jeśli jest blisko, to uzgadniam z właścicielem co dalej. Wyjaśniając to, co pisałem o zablokowaniu - nie mam na myśli takiego na amen... myślę o sytuacji, w której niski potencjał w połowie sezonu kadrowego wyklucza już możliwość skutecznego treningu podstawowych skilli.

Dla przykładu:

Rzut z wyskoku: słaby ↑ Zasięg rzutu: przeciętny
Obr. na dystansie: okropny Kozłowanie: porządny
Wejście pod kosz: porządny Podania: silny
Rzut z bliska: cudowny Obr. pod koszem: zdumiewający
Zbieranie: wspaniały Blokowanie: znaczący
Kondycja: słaby Rzuty osobiste: niezdarny

sezon się kończy, więc to jedno wklejenie niczym nam nie grozi.

2. Na to pytanie nie odpowiem w tej chwili tak szczegółowo jak powinienem - odpowiedź szczegółowa pojawi się w temacie o treningu, który założył Asta. Dla 18-latków trenowanych "pod kadrę U21" priorytetem są obrony. Ideałem by było, aby przez ten rok wzrosły o 6-7 poziomów (wiem - wygórowane plany). Resztę chcę opisać w odpowiednim temacie.

3. W przyszłym sezonie jest nadzieja na dwa warianty na obwodzie. Projekt powstał zanim zostałem trenerem kadry, więc wiem tylko kto się aktualnie nim zajmuje i jakie ma plany. Efekt poznamy za dwa tygodnie - wtedy powołam wszystkich graczy i uaktualnię bazy. Projekt zakłada trening także rzucających obwodowych. Podstawą oczywiście nadal jest grupa z OD i podaniami... czyli standard. Dla grupy obecnych 18-latków chcę zrobić podobny projekt i prowadzić go aż do osiągnięcia wieku kadrowego. Oprócz podstawowych umiejętności, które mają priorytet, chciałbym na zasadach podobnych do tych, jakie wskazał nam wszystkim PeWu doprowadzić do tego, że powstaną też zawodnicy trochę odbiegający od kalki. I proste pytanie - czy uważacie, że PeWu zmarnował Kuzniara??? O tym planie więcej za dosłownie chwilę...

4. Forum niestety nie wypaliło - zbyt wiele było wątpliwości - choćby co do tego, kto może/powinien mieć dostęp do skilli zawodników. Projekt treningowy powstał - wejdzie w życie dla obecnych 18-latków. Ważną jego część stanowić ma ujawniony dziś pomysł nagrody dla dwóch właścicieli z naszego kraju, a także pomysł PeWu, którego jeszcze dziś zdradzić niestety nie mogę. Celem obu pomysłów jest to, abyśmy mieli najlepszych zawodników na świecie patrząc i od strony wymagań idealnych i od strony potrzeb nietypowych (tak, jak obecnie KK wśród 20-latków - najlepszy na świecie obrońca).

Muszę napisać jedną ważną rzecz - bardzo ufam skautom, którzy zajmują się kadrą. I póki co nie zrobili nic, co to zaufanie mogłoby zachwiać. Pozwólcie więc, że oceny co do pewnych działań będą miały miejsce pod koniec lub po sezonie. Wtedy też przyjdzie czas na decyzje.

5. Oj zbyt wiele wymagasz:( Nie wiem, jak prezentować się będą rywale. Mogę powiedzieć, jak zapowiada się nasz skład. Pod koszem by było naprawdę świetnie, gdyby nie potencjał:( Z pierwszych 11 zawodników sortowanych według wysokości pensji tylko dwóch ma wyższy potencjał niż "8". To sprawia, że z tą pozostałą dziewiątką trzeba będzie w połowie sezonu kadrowego postępować ostrożnie. Na dodatek pięciu z tej jedenastki ma kondycję równą "1" tragedia... Siłę naszych podkoszowych oceniam jednak wyżej niż w tym roku. Ale pełen rocznik sprawdzę dopiero za te dwa tygodnie. A na obwodzie tak jak pisałem - skauci zapowiadają, że będzie podobnie... nie widzę nikogo na poziomie dzisiejszego wymiatacza Łotyszy z pensją 52tysięcy na PG:( Nie wiem, więc czy to starczy na medal... zapowiada się, że na mistrzostwach świata będą Włosi i Łotwa/Rosja, do tego pewnie groźne USA. Zobaczymy... o ile awansujemy.

6. Oj ciężko to policzyć:( Bazy obejmują kilkaset nazwisk - przynajmniej te, które ja tworzyłem. Do 18-latków skauci mieli napisać nie omijając żadnego. Przejęliśmy nawet historyków.

cdn

This Post:
00
243827.260 in reply to 243827.259
Date: 8/26/2013 6:04:01 PM
Overall Posts Rated:
593593
Potem zaczyna być różnie - część właścicieli trenuje, ale nie odpisuje - wtedy tylko aktualizujemy bazy. Nawet świetny skau, jakim jest rav nie dał rady dopchać się do wszystkich i wymusić kontakt. Jeśli chodzi jednak o najlepszych 21-latków, to wszyscy z czołówki byli i są trenowani przez cały obecny sezon. Z jednym z właścicieli jest tylko problem... Włoch żyje swoim życiem - trenuje, ale nic nie odpowiada;)

7. tak, oczywiście. Jak pisałem taki ranking pojawi się po zakończeniu ME - wtedy po prostu będę mógł już powoływać i nie martwić się o enta. Nadal jednak nie wiem dokładnie, na jaki kształt takiego rankingu się wszyscy zgadzamy? SS10, SS6 i SS4? Jeśli starczy, to nie ma problemu.

This Post:
00
243827.261 in reply to 243827.248
Date: 8/26/2013 6:16:03 PM
Overall Posts Rated:
593593
Pg/Sg - na debiut 20-latków raczej nie ma szans na szczęście... chociaż wielkiego szału nie będzie - liczymy ze skautami, że będzie podobnie jak w tym roku. Z jedną różnicą - chcemy mieć kogoś, kto potrafi rzucać, a nie tylko bronić... w razie potrzeby..
Szczerze mówiąc ta wypowiedź budzi trochę moje wątpliwości. Żeby się nie okazało, że zrobisz rzuty, a nie będzie np. podań:D

Dla mnie obwodowy U-21 to przede wszystkim wypasione PS i OD:P W moim odczuciu problemem dzisiejszej kadry U-21 nie jest brak JS i JR obwodowych tylko właśnie za mało wypasione podania i OD.
------------------------------------------------------------------------
W ogóle widzę w Tobie duże chęci żonglowania taktykami (m.in. to 3-2 i pewnie wiele innych zakus, których na szczęście nie zrealizowałeś:D)...tylko:
(...)

Mamy OD i PS na poziomie 15. Mamy graczy na obwodzie takich, jak wszyscy na świecie. I co? I dostaliśmy w zadek;)

Co do podkoszowych - zauważ jedną ciekawą rzecz - zobacz kto u Włochów gra na SFie, zobacz kto wiele minut dziś grał na SFie u Łotyszy. Rozwiązując zagadkę - centrzy. U nas po fouled out Grzywacza na SFie pojawiali się nasi wysocy. I wyglądało to tragicznie. Może dostajemy w d... bo świat się zmienia i oprócz mutantów, których my i tak nie mamy, nasi najgroźniejsi rywale mają też jako czwartą/piątą siłę pod koszem zawodnika posiadającego dobre skille dla SFa? Chcę stworzyć lepszy zespół od Włochów - do tego potrzebuje na SFie lepszego "centra" niż mają oni.

Co do "żonglowania taktykami" - wszystkie ważne mecze "do wygrania" zagraliśmy Look Inside + mtm. Moje "duże chęci" i tak sprawiły, że efektem było wygranie grupy eliminacyjnej. Wybór runa na Włochów uważam za jedyny słuszny. Do przerwy się sprawdzał - a druga połowa podobna do dzisiejszej... może to nie taktyki winne:/.. kondycja... w pewnych przypdkach była poprawiana, ale na taki trening pod U21, to już w ogóle brakuje czasu. Nie zgodzę się kompletnie z twierdzeniem, że żongluję czymkolwiek. Tak jak pisaliśmy - kim miałbym niby zagrać patient?:( Albo motion...

Advertisement