Palju õnne võitjale ja edu teiseks jäänule järgmisel hooajal. Ootaks siis võitja kommentaare, mis edu aluseks oli. Üks oli kindlasti uue mehe ostmine, teine, entu kasvatamine mitmeid mänge enne finaale. Mis veel? Ja loomulikult edu meistriliigas, loodan seal siis paari hooaja pärast kohtuda.
Ettvalmistus POks algas 16. novembril 2010. Sellepärast siis, et Zapiivo sai sel päeval Võimsa 8 meeskondadega mängides oma 4 kaotuse 5st mängust. Kõik see juhtus novembri esimeses pooles. Esmalt nüpeldas Zapiivot LaLunaBasket, siis GAG vilistlased ja kivilõppe kalad ning ülejärgmises mängus Torud. Sai selgeks, et oma taeblipoole esimese kahe hulka ma ei jõua.
Mängijate ostud.Tegelikult olid Zapiivo POde ja finaalmängudes põhiviisikus kaks detsembrikuus ostetud meest.
Põhimängujuhi rolli kandis poolakas Bierzynski, kellele sattusin mängijaturul juhuslikult peale ja ostsin heade skillidega poolaka soodsalt Free Agency meeskonnast kindla eesmärgiga mees peagi kasudega maha müüa. Enne proovisin teda mängudes ja tüüp hakkas mulle meeldima. Kuigi tema lähivise on olematu, sain teda vajadusel kasutada postitsioonidel 1-3. See mulle kaartide segamiseks sobis ja poolaksa jäi meeskonda.
19. detsembril, sai selgeks, kuidas pean viimased kaks liigamängu mängima. Soovisin, et PO esimeseks vastaseks tuleks iTeam. Selleks pidin Väikestele Kunnidele kaotama ja RAMSit võitma. Nii ka tegin ja kõik sobitusid kenasti oma kohtadele. Usukusin, et iTeami üle saan võõrsil võidu ja jõuan vähemasti oma tabelipoole "mini" finaali RAMSi vastu. Et RAMSI kodus Kunne võidab, oli mulle ka selge.
Niisiis, kui teadsin, milliste meeste vastu pean POd mängima, oli selge, et korvi alla pidin jõudu juurde hankima. Just korvialune ruum oli minu nõrk koht. Mitte lauapallid, vaid kaitse. Kondasin turul ja saingi soovitud tüübi - gruusia koondislase Botso Matiashvili. Tal on täpselt need skillid, milliseid hädapärast iTeami Margus Võsu (palk 157885) ja Kivilõppe kalade Sajjad Alizade (palk 121 623) vastu vajasin.
Koos Korea koondislase Kyung-Nam Yun'iga (sellegi mehe ostsin hooaja poole peal, novembri keskel, kui olin juba mitmes mängus peksa saanud, sest sisemine kaitse oli kehv) moodustasid nad otsustavates mängudes korvi alla hea kindlustunde.
Entu kasvatamine.Entut kogusin hooaja algusest peale (mäletate ju, sest siinsamas foorumis nurisesin, et Zapiivo vastu tullakse aina „rohkem mängu“ pannes), aga novembri keskel sai selgeks, et suhtumist „normaalne“ kasutan alles POs. Ühe erandiga nii ka läks (kogemata unustasin suhtumist muuta kodumämgus Kakerdiste vastu, mida toona kibedalt kahetsesin – tobe vääratus).
Veerand- ja poolfinaalOma liiga PO mängudes läksin taktikaga kindla peale, mängides nii Iteami, kui RAMSI vastu ründes "suru palli" ja kaitses "mees-meest". iTeam lõikas oma kaitsetaktikaga näppu ja Zapiivo võit oli kindel. RAMSIt kartsin. Põhjendatult. Mängu võitja oli lahtine viimase minutini, mil vabavisetega Zapiivo 7-punktilise võidu sai. Muide, see mäng oligi liiga II.3 14. hooaja PO kõige tasavägisem mäng.
Uskusin, et Zapiivo ühtlasem meeskond ja põhiviisikule peaaegu võrdsed vahetused pingilt aitab meestel mängu lõpul värskemad olla. Võimalik, et see oli võidu võti, sest ka RAMSI oli kena ja rasvase entukihi kogunud.
Last edited by Mulk at 1/10/2011 6:21:16 PM