Wg mnie bardzo ciekawy mecz, bardzo mi się podoba ale trochę mylne wnioski z nich wyciągasz.
Zauważ, że obrona pod koszem jest największym statem Twojej drużyny w tym meczu. I w zasadzie jest taka sama jak w poprzednich Twoich meczach. A trzeba pamiętać, że ten mecz był po resecie a więc zapewne na gorszej formie i entuzjazmie. Więc wg mnie żadnego osłabienia obrony nie było z powodu tego, że center krył jako center.
Być może mogło być drobne osłabienie z powodu pozostałych przestawień, ale to wydaje mi się oczywiste, no bo po prostu nie masz do tego zawodników - pozostali zawodnicy w obronie grali na nie swoich pozycjach. Ale ten Center grał na swojej. I wg mnie się sprawdził. Chociażby dlatego, że popatrz jak ładnie pokrył centrów rywala.
A rywal miał najlepszych zawodników na C, jego centrzy z tego meczu mają pensję 62 i 36k a zawodnicy na pozostałych pozycjach poniżej 10 tysięcy (9, 6, 4, 3). A mimo tego centrzy rywala mieli jedną z najgorszych skuteczności w meczu (8/20) tylko trzysięczny PG miał gorszą. Tak więc wg mnie ten mecz pokazuje, że zamiana obrony się sprawdziła, jeśli zawodnik ma odpowiednią obronę.
Oczywiście ten zawodnik nie nadaje się na PG w ataku ale to jest kwestia tego typu, że po prostu nie był trenowany jako PG. A w przyszłości zawodnicy byliby odpowiednio trenowani - obwodowi skille obwodowe bez OD ale z ID i RB natomiast podkoszowi IS, OD, trochę RB (mniej niż wcześniej bo głównie do ataku), bez ID, no i reszta w boki. I z pensją 100k będą lepiej wymiatać niż JW.
Co do zbiórek to dwie sprawy. Wg mnie pewne osłabienie zbiórek występuje, ale z moich obserwacji wynika, że tylko w ataku. Ale to jest sprawa wymagająca tylko zmiany treningu. Węgrzyn nie pozbierał tak dużo pilek dlatego, że rywalizował o nie z najgroźniejszymi przeciwnikami.
Ale reasumując ten mecz potwierdza mnie w przekonaniu, że warto odwracać obronę, dzięki za ten test.