Finaal.
Loomulikult tegin liiga võitmiseks kõik võimaliku, kuigi, kui pidanuks raha alla panema, panustanuks ma ise Kivilõppe kaladele. Maru raske on sellisel tasemel oma liigapoole neljandana startides ja kuni finaalseeria lõpuni kogu aeg vastase koduväljaku eelist kogedes (me teame ju koduväljaku suurest mõjust mängutulemusele), võidukat lõppu uskuda. Aga võit tuli.
Mängu eel teadsin, et Zapiivo innustus on vastasest vähemalt 3 numbrit suurem.
Esimene mäng. Uskusin, et Kivilõppe ei jäta võitu kodumängus juhuse hooleks ja läheb agresiivsega seda koju tooma. Selle usu valguses polnud mul mingit mõtet punnitada ja võtsin mängu rahulikult. Kuivõrd Zapiivol on pigem kaugemalt viskava meeskonan renomee, lootsin alast seest visates vastast üllatada ja kui ta pannuks vale taktika, siis miks mitte ka kõrgema entu toel võitu noolida. Kivilõppe "mees-meest" sulges minu selle lootuse ukse pauguga, sest minu väga hea tasemega alast seest tehtud visked nullis vastane väga hea kaitsega. Kivilõppe ise aga üllatas mind Pricetoniga.
Teine mäng. Kuivõrd Kivilõppe sai esimesest mängust, mida tahtis - võidu, uskusin ma, et et ta võõral väljakul harakirit tegema ei torma. Oletasin, võtab mängu rahulikult, kogub entut ja püüab finaalseeria saatuse koduväljakul enese kasuks kallutada. Oletasin ka, et ta vargsi loodab, et Zapiivo manageri närv vastu ei pea ja et püüan kodus kindla peale minna ning agressiivselt mängides võit võtta. Nii ei läinud. Mängisime mõleamd rahulikult ja kogusime enturasva. Panin käiku taktika, mida Kivilõppe vastu paljud teisedki tihti kasutanud - rohkem vikseid väljast, sest Kivilõppe väline kaitse on sisemisest nõrgem. Ja "mees-meest" kaitse on Zapiivol täitsa OK, miska leidsin, et see on suht universaalsete viskajatega Kivilõppe meeskonna vastu halbade üllatuste vältimiseks parim. Et Kivilõppe oma "lemmikliistude" juurde pöördub (pall alasse), aimasin ka, eriti peale seda, kus olin esimeses mängus 2-3 maa-ala mänginud ja kus Kivilõppe mind kolmestega surmas. Teise mängu imemees oli mul poolakas Bierzynski, kes viskas oma esimese 8 mänguminuti vältel 22 punkti, tabades kolmeseid 6st 6!
Kolmas mäng. Siin polnud midagi tagasi hoida. Mõtlesin viivu ka Princetoni ja aktiivse peale aga lõpliku valiku tegin suru palli ja jookse-viska vahel. Mees-mehe kaitsetaktika oli kindel. Mul on paar päris valusat kaitsjat ja mees-mehega neid vastaste viskekahurite vastu suunata on targem, kui püüda aimata 3-2 või 2-3 kaitsetaktikat. Kuigi Kivilõppe võitis esimese veerandaja ja mängu vältel oli paar korda, kui ta ohtlikult järele tõmbas, ei olnud need tõmbed nii ohtlikud, et peale esimest veerandit oleks Kivilõppe viigini jõudnud. Zapiivo kontrollis mängu ja ma usun, et see sai võõrsil mängides nii olla ainult ja ainult suurema innustuse tõttu.
Zapiivo mängis liigas II.3 neli hooajega. Tänan kõiki managere, kelledega oli rõõm nende hooaegade vältel "piike" nii palliplatsil kui foorumis "murda."
Emotsioon peab korvpallis olema! Ja ma väidan, et korvpallis on alati emotsioone! :)
Mõistagi pole ma kõrgliigasse istutatud ja annan väga selgelt aru, et sealt on oht kohe välja kukkuda palju suurem, kui III liigast II tõustes.
Pealegi - tipus on hõredam ja siin on tõenäosus kohtuda suurem, kui jalamil.
Edu mulle ja edu teile! :)
Last edited by Mulk at 1/10/2011 6:18:04 PM