Bolje je cutati i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju....to su rekli pametniji od mene, te ih ja citiram, tako da nemo' da se ljutis.
Ako je za tebe ekonomija samo ono sto pise crvenim i zelenim brojevima, onda moras jos malo da poradis na matematici, jer postoji neki novac sto je i ulozen u pokretnosti i nepokretnosti, a nije sve na prodaju...
ako misliš da ćeš rečima nekog mudraca, čiji je cilj isprozivati, a ne argumentovati svoju tvrdnju, izgledati pametnije ovde, onda jbg
ne vidim šta je bio problem da objasniš svoju tvrdnju kako valja, a ne da mudruješ o crvenim i zelenim brojkama... naprosto, napišeš: "sa igračima koje sam kupio, a posle prodao, ja sam dobar milion... 300 sam u minusu, jer sam naknadno kupio još gomilu igrača, za koje isto tako očekujem naknadni profit, nakon prodaje" - vidiš, nije teško, a staje u jedan i po red
a sad, što se popajeve tvrdnje tiče, da te uputim... kad se kaže da je najisplatljivije trenirati mlade, a onda ih prodati na kraju sezone, tu je uzeto mnogo faktora: dobar profit, ali i manje vremena utrošeno na bb... jednostavno, nije svako sposoban da utroši 4 sati dnevno na špartanje po transfer listama, tražeći igrače koje može da preprodaje... nije svako sposoban da troši toliko vremena praveći računicu da mora kupiti igrača, sa kojim će zaraditi, a da dobije samo 80% od prodajne cene
moj tim već 6 sezona funkcioniše po principu: prva opcija za trening ostaje, druga i treća se prodaju na kraju sezone... to me košta 5 minuta dnevno, da odradim postave za utakmice, a profit je 97% od milion... da li sam mogao više? sigurno da, možda bih gurao i po 2 miliona po sezoni čistog profita, da nisam ostavio malo više entuzijazma u treningu: u mojoj ekipi postoje igrači koji se nikad neće prodati, makar istrulili sa platom od 900 u 50oj godini... no, sa iskustvom koje sad imam u treningu, tvrdim da bih na svakom igraču zaradio milion po sezoni, puta 3 igrača koje treniram - pa ti gledaj koliko je to loša taktika
edit: profit mi je milion po sezoni samo iz razloga što sam ranije, zbog manjka iskustva, trenirao samo dva igrača po sezoni, a kad sam prešao na tri, odlučio sam da mi prva i druga opcija za trening ostaju u ekipi, a treća se prodaje... dakle, meni samo jedan igrač doda milionče u budžet
Last edited by Jabus at 11/8/2010 9:40:23 AM