Jeśli zawodnik kluczowy lubi podawać to pewnie będzie grał 1 na 1 i oddawał do wolnego zawodnika. Jeśli lub rzucać to będzie rzucał. Testował to w formacji Przemek Klaczyński + 4 cieniasów.
Moim zdaniem to co kto lubi nie ma za bardzo znaczenia;-) Bardziej co potrafi:P Pytanie co potrafili ci 4 gracze, którzy wystąpili u boku Klaczyńskiego? Poza patrzeniem na jego grę:D
W tym meczu dałeś do pierwszego składu reprezentanta kraju i 4 naprawdę cienkich graczy ;-) W każdej taktyce w takim zestawieniu składu prawdopodobnie Klaczyński rzuciłby najwięcej punktów. Moim zdaniem test byłby wartościowszy gdybyś go wykonał na zawodnikach pierwszego składu, w meczu z bardziej wymagającym rywalem. Wtedy faktycznie można by zobaczyć, który zawodnik oddaje najwięcej rzutów i spróbować dowiedzieć się dlaczego.
Ciekawe jest natomiast to, ile rzutów z dystansu oddała twoja drużyna przy grze pod kosz. Asyst też jest b.dużo. Klaczyński miał na pewno największe DV z drużyny i oddał najwięcej rzutów. Twoja drużyna osiągnęła bardzo fajne staty w rubryczce punkty na 100 rzutów. To by dowodziło, że to co mówię ma sens.
Nie zgadzam się z powyższą interpretacją. Dla mnie Izolacja to izolacja. Zawodnik dostaje piłkę, sporo miejsca, a reszta gapi się co też ten z nią uczyni. Proste.
Według mnie to nie takie proste. W tych meczach, w których sprawdzałem ISO, zbyt często najwięcej rzutów oddawali gracze, których nie uważałem za największe strzelby w grze pod kosz i na pewno nie spisaliby się tak dobrze przy LI, czy LP.
W zasadzie nie zależy mi za bardzo na tym, żeby się wzajemnie przekonywać;-) W końcu nie o to tu chodzi. W każdym bądź razie dzięki za opinię i przykład własnego meczu.
Last edited by kozlik4 at 2/16/2011 8:04:21 PM