Bez przesady Panowie. Arnold wtedy się trochę zaniedbał. Jakiś czas po zrobieniu tego zdjęcia na plaży grał w filmie Terminator 3 (w wieku 56 lat) i wyglądał świetnie. Jak ktoś nie wierzy niech zobaczy ten film, jest tam nawet scena jak idzie nago więc można dobrze ocenić sylwetkę :-)
Również w wieku 56 lat był Mickey Rourke kiedy zagrał w filmie Zapaśnik i jego ciało również wyglądało świetnie.
Jeśli zaś chodzi o wiek 60+ to doskonałym przykładem na to jak można wyglądać w tym wieku jest Sylvester Stallone. Gdy zagrał w filmie Rocky Balboa miał równo 60 lat, gdy grał w John Rambo miał 62, w Niezniszczalnych 2 miał już 66. Obecnie za niecały miesiąc skończy 67 i wygląda fantastycznie jak na swój wiek. Jest nawet bardziej umięśniony i ma niższym poziom tkanki tłuszczowej niż gdy był młody. Oczywiście Sly bierze przynajmniej hormon wzrostu (miał przez to nawet problemy z prawem gdy przekraczał kilka lat temu granicę Australii i znaleziono przy nim ten hormon) bo dalej zarabia na życie w dużej mierze swoim ciałem. Ale i tak to nic nie zmienia jeśli chodzi o mój podziw dla niego za to jak wygląda pomimo upływu lat. Arnold nie musi już raczej brać dopingu bo już późniejsze jego role były często komediowe a później został gubernatorem. Zresztą w ostatnich filmach z jego udziałem i tak występuje raczej całkowicie ubrany :-) Chciałbym w ich wieku wyglądać jak oni.
A wracając jeszcze do kulturystów zawodowych to przytoczę jeszcze Wam osobę Vince'a Taylora. Facet w wieku 51 wystąpił jeszcze na Arnold Classic (po Mr. Olympia drugich najbardziej prestiżowych zawodach dla zawodowców) i zajął na nich wysokie 10 miejsce rywalizując z dużo młodszymi od siebie. Oto zdjęcie z tych zawodów:
http://muscletime.com/gallery/pro-bodybuilding/arnold-cla... - Taylor to ten afroamerykanin pozujacy obok azjaty.
Czyli jak się okazuje można nawet w wieku pięćdziesięciu paru lat a nawet po sześćdziesiątce wyglądać bardzo dobrze a nawet świetnie. Trzeba tylko o siebie dbać.