Coś [pewnie to te kilka piwek, które sobie strzeliłem :) ] mnie natchnęło, aby popisać więc tak na szybko podsumowanie meczów tej kolejki. Może skłoni to innych managerów do wyrażenia ich opinii:
KK Dąbrowa Górnicza - Skoczne Ciapciaki 85 - 98
Liczyłem na zwycięstwo i udało się :) Dziwne dla mnie jest to, że KKDG zagrało CT w pierwszym meczu. Zakładam że Iron_dg liczył na to, że nabiorę się na jego typ w typerku i dam normala aby nie być w plecy z entem w ewentualnym 3 meczu. Cóż nie wykorzystał okazji aby zwiększyć swoje szanse w 3 meczu (do którego jestem pewien że dojdzie) i teraz jego szanse wyglądają nie najlepiej. Iron_dg obiecał że wyjawi po barażach, z kim najbardziej chciał się zmierzyć w dwumeczu, więc mam nadzieję, że zdradzi też czy dobrze zgadłem dlaczego dał CT :)
Korona Kielce - AC_Milan 96 - 93
Jak to napisał Tomiletti " a mówią że 2-3 nie działa" :) Dwóch sympatycznych managerów i szkoda będzie któregokolwiek stracić z ligi. W tym momencie ogromnym faworytem do pozostania w lidze jest Kelvin i to z możliwością zaoszczędzenia na płaceniu pensji za następny tydzień. Kurcze, jak na razie Bukmacherzy obstawiają że z G8 spadnie tylko jedna drużyna i jeśli w przyszłym sezonie dojdzie do tej konfy jakiś mocny beniaminek jak to jest w zwyczaju od kilku sezonów to każdy mecz w G8 w przyszłym sezonie będzie walką o być albo nie być w lidze.
Dymiące Trampki - Wroclaw Hippos 79 - 65
W typerku początkowo obstawiałem Hipposów, ale zmieniłem typ gdy zauważyłem kontuzję u jednego z czołowych ich graczy. Dlatego tym bardziej dziwi mnie normal w wykonaniu Elitario. Zakładam że managera Hipposów nie zadowalał sam awans do kolejnej rundy, a uznał że żeby powalczyć z Silesią będzie musiał mieć maksymalnego możliwego enta, bo nie sądzę, aby po prostu zlekceważył Dj Charlesa
Alice In Chains - Silesia Fighters 81 - 91
Silesia była zdecydowanym faworytem i wygrała, ale dzięki niższemu nastawieniu mecz zapewne do końca trzymał w napięciu. Teraz Silesia jest zdecydowanym faworytem do wygrania nie tylko następnej rundy ale i całej ligi. Tylko że jeśli awansuje do PLK, to kto będzie w przyszłym sezonie prowadził typera ? :)
LZS Niemyslowice - Odpadki 85 - 73
Najbardziej niezrozumiały mecz tej kolejki dla mnie. Nawet jeśli staty w jakiś sposób przemawiały na korzyść Toshiego (choć moim zdaniem nie przemawiały) to z pewnością nie na tyle, aby zniwelować niższe nastawienie i wyjazd. No ale taka szalona kolejka nie mogła się odbyć bez chociażby jednego meczu, po którego sprawdzeniu statów nie przeciera się oczu ze zdziwienia :) Koniec końców Toshii wygrał i dzięki zaoszczędzonemu entowi jest teraz faworytem do awansu do finału ligi z G8 i postawienia oporu (a może nawet i pokonania) Silesii. Gratulacje i good luck :)
Jazz Band - Zagłebie 89 - 72
Największa niespodzianka sezonu regularnego, zespół Zagłębia, przed PO sprzedał dwóch zawodników i nie postawił ciężkiego wyzwania zespołowi Jazz Band, który do PO awansował niejako "przez przypadek" :) Shikor odgrażał się, że musi wygrać 3 mecz finałów aby nie narzekał że 4 miejsce w RS jest gorsze od 5, więc zobaczymy co teraz zrobi :)
Generalnie do finałów konferencji awansowały drużyny rozstawione z numerami 1,3,3,4. Pamiętam, że jak w 7 sezonie Szefciu awansował z tej ligi do PLK to w finale zagrały drużyny rozstawione w PO z numerami 3 i 3. Czy Dj Charles pokusi się o wyrównanie tego niesamowitego osiągnięcia? A może shikor też się postara i będziemy świadkami bezprecedensowej jak na ten poziom rozgrywek sytuacji i w finale zagrają drużyny rozstawione z numerami 3 i 4?? Z pewnością najbliższa sobota będzie bardzo ciekawa :)