Elég sok játékos edzésére látok rá, és én majdnem biztosra tudom mondani, hogy valamennyire edzi. Viszont az eddigi tapasztalatok alapján az is valószínű, hogy maga a támadó tempó edzés is nagyon lassú. Talán az egyik leglassabb. Szerintem azért lehet a dolog, mert ez lehet az az edzés, ami talán a legtöbb más skillt is edz, és szerintem ezért a főskill fejlődése sem gyors. Hosszabb távon kifizetődhet, mert előbb-utóbb jönnek ugrások más dolgokból is (2 pontos, labda, dobótáv és még talán más is).
Olyan is előfordult, hogy már-már letettünk egy játékosról, és azt gondoltuk, hogy maxolt, aztán egyszer csak megtáltosodott, és kezdek jönni a tört szintlépések. Van egy olyan sejtésem, de ez csak sejtés, hogy az idősebb játékosok edzésének a sebessége lassabb, mint korábban volt. Sok példát tudnék hozni arra, hogyha van egy játékosnak egy alacsonyabb skillje, mint a többi, azt gyorsabban fel lehet hozni, mint más skilljeit. Csak ámultam, amikor az egyik válogatott esélyes bedobónknak a passzolása (201 centi, 24-25 éves korában edzettük), 2-esről úgy jött fel 8-asra, hogy 2 hetente lépett szintet. És az a rossz, hogy ennek viszont az ellenkezőjére is lehetett már példát találni.