To jesli macie, aż tylu zawodnikow do treningu pod U21 to czemu sa narzekania, ze Projekt pod NT komplikuje prace U21.
Przecież po drafcie jest około tysiąca zawodnikow alstar>= , =< MVP.
HoFow jest okolo 50-60 z tego około 40 wchodzi do Projektu pod NT. To jest jakieś 4%, dostępnych dla U21 zawodnikow.
Ciekawe ile przepada przez zły trening lub jego brak??
Jakieś 90% ???
podawałem liczby ilu wypada przez te kilka sezonów
Ty pracujesz na tkance, która chce być zmieniana w k=określony sposób - ja pracuję na tknce, która nie chce/nie wie czy chce/niekoenicznie na maks rozwijac graczy
Jak byłem skautem obecnego rocznika kadrowego to program komplikował bo wypadło mi kilku grajków z góry listy u Właścicieli skłonnych do współpracy - taka kombinacja jest poszukiwana najbardziej
jako Selekcjoner oczywiście cieszę się, że program istnieje ale ciekawią mnie jego wyniki i jak to będzie się miało dla kadry (istnieje uzasadniona obawa, że gracze nie rozwiną się pod kadrę a przepadła im U21) słowem pożytek może być marny - oby nie!
nie wiem jak i czy uderza program w U21
mnie brakowało kilku graczy u fajnych ludzi i to było dla mnie ważne
teraz główny zarzut, to gracze bez rozwiniętych na maks główych skilli
a to brak właśnie tej magicznej kombinacji - gracz i właściciel
ale proszę odnieś się do tego:
Poza tym uważam, ze konkurencja w NT jest duzo większa niż w U21 a co za tym idzie wytrenowanie zawodnika jest duzo łatwiejsze do U21 niż do NT.
czemu uważasz, że trenowanie przez kilka sezonów bez presji czasu, wpływu znacznego kontuzji, i mniejszej konkurencji (ilości) jest według Ciebie trudniejsze? to było moje pytanie
nie kwestia tego, czy U21 traci dużo czy mało przez program
o to pytaj Joa
p.s. rozumiem, że kwestię złego trenowania pod U21 (małych graczy) już lekko rozwiałem wklejając kilku grajków w różnym wieku?