BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Rady, tipy a návody

Rady, tipy a návody (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Wixix

This Post:
00
4494.265 in reply to 4494.264
Date: 8/2/2008 4:17:42 AM
Overall Posts Rated:
3636
1. je tam ještě penalizace, pokud jsi znalý matematiky, tak ta křivka je asi tak exponenciála - u minut dejme tomu 40-48 je to jen o něco málo méně tréninku než by bylo poměrné dělení (40/48, 41/48,..)... a u nižšího počtu minut se zase exponenciála projevuje silněji, takže při nějakých 12 minutách nedostane hráč čtvrtinu tréninku i když odehrál čtvrtinu minut potřebných k tréninku ale třeba jenom osminu (ale přesné číslo nikdo neví, takže se na tu osminu nezaměřujte, bylo to míněno jenom pro ukázku jak se to chová)..

2. na vyšších skillech jsem ještě zpomalení nezaznamenal asi proto, že "allstar" potenciál má zpomalení PODLE MĚ někde kolem prolific (11) až sensational (12)

This Post:
00
4494.266 in reply to 4494.264
Date: 8/2/2008 8:08:30 AM
Overall Posts Rated:
22
1. Jinými slovy když hráč trénuje jen 47 minut místo 48, jeho účinnost tréninku poklesne mnohem víc než ze 47 na 46

2. Tady není trénink jednoduchý a lineární jako na HT. Rychlost postupu ovlivňuje i výše ostatních skillů. Bohužel je to v pravidlech napsáno dost nekonkrétně a nikdo s tím ještě nemá příliš velké zkušenosti. Tedy nezpomaluje to jen potenciál, správnou kombinací se trénink může defakto i urychlit.

From: rwystyrk

This Post:
00
4494.267 in reply to 4494.265
Date: 8/2/2008 8:27:05 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Ptal jsem se hlavně proto, že mi docela bídně skáče Teplanský. Je pravda, že hodně točím ty vnější tréninky, ale má snad jen 2 skoky za posledních 9 týdnů, předtím měl delší dobu průměr snad 1 skok na týden. Žácek a Žalud za stejnou dobu skočili každý 6x. Tak doufám, že má všechny skilly před skokem a začne konečně zase skákat.

From: Wixix

This Post:
00
4494.268 in reply to 4494.267
Date: 8/2/2008 8:44:45 AM
Overall Posts Rated:
3636
Taky doufám, že jde jenom o vizuální zpomalení a že ve vlastnostech roste i tak, a že začne zase brzo skákat :)

This Post:
00
4494.269 in reply to 4494.268
Date: 8/4/2008 4:14:11 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
V nabídce je dneska trenér 10 Neil Johns s platem 23 870. Momentálně mám 10 Julio Jenkins s platem 24 953. Zvažuju, jestli si nechat Jenkinse nebo najmout Johnse. Spíše se kloním k tomu nechat si stávajícího.
Z toho, co jsem zatím vysledoval, trenéři padají různě rychle, ale každý trenér přibližně konstantně.
Navíc avizují nějaké změny ohledně Staffu.

From: KifaH

This Post:
00
4494.270 in reply to 4494.269
Date: 8/4/2008 4:16:29 AM
Overall Posts Rated:
3737
Presne. Ja osobne si nechávam tohto čo mám. Na to, aby sa mi oplatilo vymeniť trénera, by musel ostať bez zmeny minimálne 24týždňov, až potom by sa mi vrátila investícia spojená s jeho prepustením.

This Post:
00
4494.271 in reply to 4494.269
Date: 8/4/2008 5:29:30 AM
Overall Posts Rated:
22
Doporučuju trenéra vyměnit i když má tvůj stávající level 10.

Z toho co vím, tak bude v novém staff systému celkem problém sehnat skvělého trenéra levně na staff marketu (pokud nejsi trpělivý a nemáš čas) a za najmutí trenéra headscoutem pěkně zaplatíš.

Navíc jsem si jistý tím, že rychlost padání je předem naprogramovaná a každé takové vynechání trenéra level 10 se zatím nevyplatilo. I když je to krátká doba od najmutí, doporučuju najmout nového, ale rozhodnutí je samozřejmě na vás:)

This Post:
00
4494.272 in reply to 4494.271
Date: 8/4/2008 5:55:27 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
No, já bych to až tak jasně neviděl, protože některý trenér padá třeba co 5 týdnů o level a jiný třeba co 10 týdnů možná i více. Takže bych nerad vyměnil toho druhého za toho prvního, to bych si asi rval vlasy.
Co víš o tom novém systému? Poběží paralelně 2 systémy najímání nebo ten současný bude zcela nahrazen novým?

This Post:
00
4494.273 in reply to 4494.272
Date: 8/4/2008 6:06:17 AM
Overall Posts Rated:
22
máš pravdu, ale já své rvaní vlasů raději risknu i tak

Zde je prvotní Charlesova idea, JuicePats řekl, že to ve výsledku nakonec takhle víceméně bude vypadat, jaký máš názor?

Here's the idea that we've been pondering - all suggestions and improvements are welcomed. A number of details also need to be filled in (such as the prices associated with all of these), and we're open to suggestions here as well. With that said, here's the proposal:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

There are three types of staff: doctors, trainers, and publicists. Each of them will have a rating from 1 to 10 as well as a specialty. The available specialties are:

Doctors:
- Surgery (Heal long-term injuries)
- Taping (Keep players with minor injuries in the game)
- Fitness (Help prevent injuries)
- Recovery (Heal short-term injuries)

Doctors have a baseline rate at which they do all of the above things depending upon their skill level, but a doctor with a given specialty will act as two levels above his rating when performing his best task.

Trainers:
- Extend Career (Older players drop more slowly)
- Rookies (Help players 18yo and 19yo get better)
- Stars (Help players above 15k in salary but below potential get better)
- New Methods (Help players who have reached their potential improve a bit more)

Trainers do all of these things at a rate depending upon their skill level, but a trainer with a given specialty will act as two levels above his rating when performing his best task.

Publicists:
- Big Market, advertising (Bring more fans to the arena for DI/DII teams)
- Medium Market, advertising (Bring more fans to the arena for DIII/DIV teams)
- Small Market, advertising (Bring more fans to the arena for DV+ teams)
- Big Market, growth (Develop the fan base more for DI/DII teams)
- Medium Market, growth (Develop the fan base more for DIII/DIV teams)
- Small market, growth (Develop the fan base more for DV+ teams)

Publicists do all of these things at a rate depending upon their skill level, but a publicist with a given specialty will act as two levels above his rating when performing his best task.

You can hire staff in one of two ways.

1) You can find a headhunter to create custom staff. You can choose both their skill level and their specialty. In return, you will pay a fixed rate which will be set every offseason and will be approximately a 60% premium on what the market rate is (see the second option).
2) Any staff who are fired go onto a transfer list where they can be hired by the highest bidder, disappearing from the game if there are no offers. You bid a weekly salary, and the highest bidder hires the new staff member. All staff will have minimum acceptable weekly salaries, below which they will not accept a job offer. These will be approximately half the headhunter price.

Hiring new staff costs two weeks' wages to release the old staff member. All staff members have a 5% salary increase every five weeks, with a cap somewhere above the "headhunter" number. The headhunter number will be regularly recalculated (probably every offseason) based upon market rates for different types of staff. Staff skills never change otherwise (no add or drop).

Existing staff will continue to stay on your team and drop in skill for as long as you would like to keep them, but when you fire them they will not go into the market. New players will continue to get a shared level-1 staff member who does not increase in wage over time and does not go into the pool when fired.

This Post:
00
4494.274 in reply to 4494.273
Date: 8/4/2008 7:39:53 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Těžko říct, jak to zafunguje v praxi. Může se stát téměř nemožným sehnat pořádného trenéra (doktora, PR-managera) anebo třeba za přemrštěné platy. Zálěží, jaká bude nabídka a jaká poptávka. Takže těžko zatím soudit. Ale asi je to další "trik", jak z ekonomiky odlít další peníze při stávající inflaci a při tom, že zavedené "poplatky" ze vstupného nebudou dostatečné.

Pokud by to znamenalo, že trenéři úrovně 10 budou brát třeba 30-40k týdně nebo i více a ještě další prachy zaplatíš haedhunterům, bude to drsné, pokud ti trenér vydrží třeba jen sezonu a pak budeš muset najít nového. Ale uvidíme, nechám se překvapit.

Last edited by rwystyrk at 8/4/2008 7:45:34 AM

This Post:
00
4494.275 in reply to 4494.273
Date: 8/4/2008 8:13:48 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Tak sorry, prvně jsem to četl dost z rychlíku. Nakonec jsem názoru, že ceny staffu to až tak moc nevyžene, protože většina lidí spíše využije možnost 1. Naopak mi není úplně jasné, kdo bude kupovat trenéry na trhu, když si bude moci "vygenerovat" levnějšího možností 1.

Last edited by rwystyrk at 8/4/2008 8:14:00 AM

Advertisement