BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Reprezentacja sezon 11/12

[NT] Reprezentacja sezon 11/12

Set priority
Show messages by
This Post:
00
125131.269 in reply to 125131.262
Date: 2/13/2010 11:20:44 AM
Overall Posts Rated:
605605
Fajnie by było gdyby tu grali.
Wyobraźmy sobie że tak LeBron James czy Tim Duncan grali by w polskiej 3 lidze?
Miejsce gwiazd powinno być w najwyższym klasach rozgrywkowych.
Jeżeli tak nie ma to jest to błąd, a nawet wielbłąd:)

This Post:
00
125131.270 in reply to 125131.269
Date: 2/13/2010 11:42:43 AM
Overall Posts Rated:
299299
grali ale nie trenowali?? bo chyba nie wyobrasz sobie ze D.Howard gra na PG w Orlando Magic, niestety w tej grze trening zależy od pozycji, więc nikt z PLK nie kupi JW żeby go wystawić na PG i podciągąć mu górę, a dół ma tak rozwinięty, że nie warto go już trenować.

This Post:
00
125131.271 in reply to 125131.267
Date: 2/13/2010 12:14:48 PM
Overall Posts Rated:
2020
Wiem doskonale, że gra na PG żeby podciągnąć górę bo na bank dół ma już znakomity i wiem że gra tam tylko dla treningu i wcale nie wyśmiewam tego w jaki sposób jest trenowany, bo na pewno jest trenowany jak najlepiej jeśli czuwają nad nim tacy znawcy jak np Mr.President. Także mój post nie był szyderczy, po prostu byłem zdziwiony, że jeden z najlepszych centrów w BB gra w meczu na PG. Także jak nie wiesz o co mi chodzi to nie krytykuj. Pozdrawiam

Last edited by R-Allen at 2/13/2010 12:18:26 PM

From: Wang

This Post:
00
125131.272 in reply to 125131.266
Date: 2/13/2010 12:25:28 PM
Overall Posts Rated:
22
Aha rzeczywiście :D Jeden z najlepszych Centrów w BB gra na rozegraniu haha polewa :D

rozje...ś mnie tym :) pozdro :D:D

From: R-Allen

To: Wang
This Post:
00
125131.273 in reply to 125131.272
Date: 2/13/2010 12:27:51 PM
Overall Posts Rated:
2020
Hehe polewa musi być nawet nieraz na forum :D w końcu śmiech to zdrowie hehe ;) Pozdro

This Post:
00
125131.274 in reply to 125131.271
Date: 2/13/2010 2:33:36 PM
Overall Posts Rated:
296296
jesli nie miałes nic złego:P na mysli to sory, chyba troszke Twoj poprzednik mnie zirytował. niepotrzebnie:P pozdrawiam:)

This Post:
00
125131.275 in reply to 125131.274
Date: 2/13/2010 2:49:48 PM
Overall Posts Rated:
2020
Hehe nie ma sprawy ;) Małysz srebro na olimpiadzie!! :))

This Post:
00
125131.276 in reply to 125131.275
Date: 2/14/2010 7:30:10 AM
Overall Posts Rated:
179179
Mr przypominam się z pytaniami które zdałem w innym wątku;). Leszek odpowiedział, czekam na Ciebie;).

1.Jak jest sytuacja naszych obwodowych? Ilu trenuje itd., czy trenują to co sztab założył ?
2.jaka jest sytuacja naszych podkoszowych ?
3.Ilu z naszych obecnych kadrowiczów trenuje ?
4.Jaki jest stan bezpośredniego zaplecza kadry ? Min. takich graczy którzy są o włos od kadry?
5. Jak układa się współpraca ze skautami pod NT ? O ile skauci młodszych roczników, są widoczni np Kozlik4 i udzielają się. To skautów pod NT np na pozycję SF i PF nie za wiele widać.;), zresztą brak SF czy PF w kadrze powoduje, że ich pracy też nie widać. Z czego to wynika? ( pytam gdyż może oceniam ich zbyt surowo, być może taka a nie inna jest Twoja wizja kadry, iż gramy bez takich grajków).

Powodzenia w kolejnych meczach.

Last edited by Czesław at 2/14/2010 7:35:31 AM

This Post:
00
125131.277 in reply to 125131.276
Date: 2/14/2010 8:56:14 AM
Overall Posts Rated:
2222
Ja tylko pozwolę sobie skomentować: nie jest zadaniem skauta być widocznym. Ba! zaryzykuję opinię że udzielanie się na forum niema nic wspólnego z dobrym albo złym wykonywaniem powierzonych zadań przez skauta.

This Post:
00
125131.278 in reply to 125131.276
Date: 2/14/2010 9:06:27 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Myślę, że na większość Twoich pytań znasz odpowiedź ale postaram się jeszcze ja na nie odpowiedzieć.
Generalnie jest tak, że praktycznie to co mamy najlepszego jest w tej chwili w NT...jest jeszcze kilku zawodników będą tych na podobnym poziomie, którzy dotychczas jeszcze w tym sezonie nie grali ale niebawem mogą również dołączyć do NT. Nie jest natomiast tak jakby wielu chciało ( i ja też ), że nagle wyciągnę jak królika z kapelusza kilku graczy, którzy dotychczasowych graczy pierwszej piątki zepchną do rezerwy. Chciałbym aby wszyscy sobie zdawali z tego sprawę... Gramy tym co mamy...
A teraz szczegółowo:
1. Sytuacja naszych obwodowych wygląda tak, że w NT mamy ich na dzisiaj 8 a w bezpośrednim zapleczu jest grupa 5-7 zawodników, którzy mają szansę w najbliższym czasie być w NT. Nie są na razie w kadrze ponieważ na razie nie są lepsi od powołanych. Wolę mieć kilka wolnych slotów aby w razie potrzeby kogoś dodatkowo powołać.
Z grupy, która jest w NT trenuje 4 zawodników. Niestety nie trenuje już od dłuższego czasu Swiatczak a od tego sezonu i Rybaczuk... Tego pierwszego na chwilę obecną nie ma kim zastąpić bez osłabienia drużyny ale już w przyszłym sezonie będę miał dla niego alternatywę. RR już nie jest tak nietykalny jak jeszcze do niedawna ale będąc w formie nadal może być silnym punktem reprezentacji. Chciałbym również pochwalić Wojtka - managera Adama Majcherczaka, bo on całkowicie poświęca wszystko by Adam był przydatny w NT. Niestety kończy mu się potencjał i chyba za wiele z niego nie wyciśniemy już...
Przez ostatnie 2 sezony zawodnicy obwodowi znacznie poprawili OD choć pewnie w najsilniejszych reprezentacjach jest ono jeszcze wyższe.. Generalnie problemem jest dla niektórych zawodników potencjał a dla innych pensja powyżej której nie chcą już dalej trenować zawodnika...

2. Sytuacja podkoszowych wygląda tak iż z będących w NT trenuje dwóch i to tych na farmach... Reszta albo wyczerpała potencjał albo managerowi nie kalkuluje się trenować ( Krus )... Lepszych obecnie nie mamy...w obwodzie jest 2-3 trenujących C ale chyba tylko jeden z nich ma szansę dołączyć do NT.

3. i 4. Odpowiedzi zawarłem we wcześniejszych punktach.

5. Nie ma skautów U21 i NT. To jest jedna grupa osób, która opiekuje się danymi rocznikami. Z racji tego iż selekcjoner U21 szybciej "korzysta" z usług 20 czy 21 letnich zawodników jego kontakt ze skautami jest i musi być ściślejszy. Ja bardziej skupiam się na zawodnikach kończących grę w U21 i mających szansę na NT. Z managerami takich zawodników jestem w kontakcie i określiliśmy sobie do czego będziemy starali się dążyć. Staram się nie wkraczać w kompetencje skautów aby nie podważać ich kompetencji ale jak trzeba ( lub ktoś mnie pyta ) określam jak ja widzę kierunek rozwoju danego zawodnika, pozycji lub skili. Uważam, że większość skautów wykonuje kawał dobrej roboty i za kilka sezonów przekonamy się iż zmienią oblicze drużyny na jeszcze lepsze.
Na brak PFa rzeczywiście cierpimy. Nie będę tu wałkował jakie są tego przyczyny, gdyż było to szeroko omawiane przez innych managerów. Przecież do niedawna większość managerów uważała, że PF to taki C z ciut lepszymi rzutami...czego przykłady mamy w klubach. Takich zawodników szkoliliśmy i takimi teraz musimy grać. W młodych rocznikach już widać inne podejście i pewnie z czasem to się zmieni.
Co do SF to nie uważam, że nie mamy SFa... Oczywiście chciałbym mieć większą alternatywę dla Zelka ale szkolenie SFa jest bardzo długotrwałe a zaczęło być "modne" od 2-3 sezonów... Nie udało się z Gątalskim, Niedźwieckim bo właściciele mieli inne wizje... W przyszłym sezonie dołączy inny kandydat na gwiazdę i chyba będzie silnym punktem NT.

This Post:
00
125131.279 in reply to 125131.278
Date: 2/14/2010 12:37:09 PM
Overall Posts Rated:
99
O pytania zadajemy, fajno, ja też mogę? Proszę, proszę, mogę?

1. W czasie debaty mówiłeś dużo i ochoczo o powołaniu scautów od zawodników "po wyjściu" z u21.

Nie ma skautów U21 i NT.

Z tego wnioskuje że nic z tego nie wyszło. Czy sie mylę? Jeśli tak to proszę o konkrety kto kim się zajmuje, chętnie się zgłoszę bo mam biznes.

2. Odnośnie treningu obwodowych:

Generalnie problemem jest dla niektórych zawodników potencjał a dla innych pensja powyżej której nie chcą już dalej trenować zawodnika...

W kilku miejscach na forum pisałem że przygarnę potencjalnego darmozjada do dalszego treningu, pensja nie gra roli. Temat nadal otwarty, ale jakoś z Twojej strony nie widzę zainteresowania. Więc chętnie się dowiem czy mam sobie dać spokój i poszukać zagranicznych graczy do treningu?

Advertisement