BuzzerBeater Forums

BB Poland > [BUG] Grał w podstawowym, choć nie powinien

[BUG] Grał w podstawowym, choć nie powinien

Set priority
Show messages by
From: Astarotte

This Post:
00
141665.27 in reply to 141665.21
Date: 4/23/2010 2:04:18 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12101210
Ale co zrobić jeżeli chcę by mój zawodnik zagrał 20-30 minut w meczu, a jest dużo lepszy od swojego zmiennika?

proponuję na danej pozycji wystawić w pierwszej piątce kogoś ze słabą kondycją - naszą trenową gwiazdę na rezerwę - i dać polecenie "dokładnie według listy"

jakoś mi wtedy udaje się dograć coś koło pół na pół z graczem z pierwszej piątki

jeśli ma zagrać ciut więcej minut dałbym "dokładnie według listy z wyjątkiem 4 kwarty" wtedy trener dobije mu minuty w ostatniej kwarcie

to się nawet sprawdza

@wszyscy : opisany wcześniej bug u mnie pojawiał się przy ustawieniu "dokładnie według listy" - praktycznie zawsze tak grałem

teraz gram 90 % tak samo a pozostałe mecze z dowolnością w 4 kwarcie

Last edited by Astarotte at 4/23/2010 2:07:06 AM

From: oskar4

This Post:
00
141665.28 in reply to 141665.23
Date: 4/23/2010 2:45:06 AM
Overall Posts Rated:
1010
zostaw decyzję trenerowi
To niestety wzmaga buga. Bardzo często tak grałem, zwłaszcza PP i sparingi, ale ostatnio się boję :/
dokładnie wg listy rezerwowych
To prawdopodobnie chroni przed bugiem, ale ja chcę żeby moje rezerwy wchodziły na parkiet, zwłaszcza kiedy gram w PP lub sparing i na ławce siedzą zazwyczaj lepsi zawodnicy od tych z pierwszej piątki.

Niestety ja mogę być przykładem, że 'dokładnie wg listy' nie chroni przed bugiem. :{

Message deleted
From: m4ti_

This Post:
00
141665.30 in reply to 141665.26
Date: 4/23/2010 1:59:09 PM
Overall Posts Rated:
2121
Wiem, że nie zmienią i mi to już lata, bo forme i tak mam zrytą ale niech to naprawią

From: Galfin

To: MiG
This Post:
00
141665.32 in reply to 141665.31
Date: 4/24/2010 3:06:27 PM
Overall Posts Rated:
1313
No i ja tez mialem tego buga. Ludzie, ta gra przestaje miec sens jak sie caly mecz wali..........

This Post:
00
141665.33 in reply to 141665.32
Date: 4/26/2010 1:34:48 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12101210
No i ja tez mialem tego buga. Ludzie, ta gra przestaje miec sens jak sie caly mecz wali..........

eee tam jako fan Stalówki powinieneś się przyzwyczaić do bugów :)

;)

pozdrowienia dla ziomka:)

This Post:
00
141665.34 in reply to 141665.1
Date: 5/6/2010 3:57:08 PM
Overall Posts Rated:
2121
Znów to samo! Czemu nic nie jest robione w tej sprawie? Przez to mój SG w tym sezonie ani razu nie będzie miał dobrej formy! Znów przekroczył minuty! Ja się zastanawialem czemu on formy złapać nie może, myślałem sobie ze to po prostu pech ale nie! To głupi bug, dziwiłem sie czemu on gra tyle minut chodz jest wystawiany na rezerwie to teraz już wiem. Bo sobie silnik daje go do podstawowego składu mimo iż jest na rezerwie.

zal jednym slowem!

From: Khazaad

This Post:
00
141665.35 in reply to 141665.34
Date: 5/7/2010 2:39:38 AM
Overall Posts Rated:
145145
Chciałbym coś Ci na to poradzić, ale niestety niewiele mogę w tym temacie.

Zastanawiam się jednak, jak Ty to robisz? ;)) (nie wkurzaj się, nie jestem złośliwy, nie chcę Cię jeszcze bardziej irytować, wolałbym Cię raczej rozbawić :))
Bo mi aż nic takiego drastycznego się nie przytrafia. Może to Twoje IP? A może polecenia dla trenera?

To po pierwsze. A teraz po drugie:
Po kiego grzyba wystawiałeś go wczoraj do meczu, skoro miał już 48 minut z meczów ligowych? W zeszłym tygodniu było jeszcze lepiej, bo miał chyba zdrowo ponad 50 a i tak zagrał w pucharze. Skoro w kilku tygodniach z rzędu wyciąga zbyt dużo minut, to później przydałoby mu się zagrać nieco krócej, aby to wszystko zbilansować. Tak mi się przynajmniej wydaje, choć nie jestem specjalistą od formy (tzn. moi gracze też grają z reguły zbyt długo, choć to głównie efekt braku zmienników :)

Mam zawodnika, który przez trzy tygodnie zagrał kolejno 60, 54 i 50 minut (utrzymując silną formę), a w zeszłym tylko 41 minut. I co się stało z formą? Wskoczyła na sprawną. Ja wiem, że to kwestia prawdopodobieństwa, ale... coś w tym jest ;)

Może więc daj chłopakowi trochę odpocząć :)

A co do buga... to także mam nadzieję, że kiedyś się z tym uporają.

This Post:
00
141665.36 in reply to 141665.35
Date: 5/7/2010 6:51:47 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Mnie zastanawia skąd ten bug się bierze. I dlaczego u mnie zawsze grają dokładni ci co powinni a tu inni trąbią o bugu. I rodzi się we mnie wniosek, że to może wynikać z jakiś ustawień w meczu (lub kombinacji ustawień).
Pierwotnie podejrzewałem, że zależy to od schematu zmian (ja nigdy nie używam schematow środkowych tylko skrajne), no ale parę osób podało tu przkłady, wyłamujące się, że przy skrajnych też mieli buga.
A teraz przyszły mi do głowy kolejne podejrzenia. Ja przy ustawianiu składu nigdy nie korzystam z tej listy rozwijanej na samej górze "poprzednie mecze". Może korzystanie z niej jest zabugowane. I jeszcze jedna rzecz - krycie. Sprawdziłem, że można wysłać ustawienie na mecz z pustym kryciem. Nigdy tak w meczu nie grałem, u mnie zawsze krycie jest ustawione, a czasem nawet więcej czasu zajmuje mi ustawienie krycia niż wystawienie składu. Więc może gdy krycie nie jest wypełnione to silnik się gubi i pojawia się bug.
No i jak zawsze oczywiście słabym ogniwem może być prezes. Może mu się tylko wydawało, że zmienił ustawienie. Najlepiej po wysłaniu ustawienia sprawdzić w innej przeglądarce czy się zapisało.

This Post:
00
141665.37 in reply to 141665.35
Date: 5/7/2010 7:34:10 AM
Overall Posts Rated:
2121
Odniosę się tylko do tego:
Po kiego grzyba wystawiałeś go wczoraj do meczu, skoro miał już 48 minut z meczów ligowych? W zeszłym tygodniu było jeszcze lepiej, bo miał chyba zdrowo ponad 50 a i tak zagrał w pucharze. Skoro w kilku tygodniach z rzędu wyciąga zbyt dużo minut, to później przydałoby mu się zagrać nieco krócej, aby to wszystko zbilansować. Tak mi się przynajmniej wydaje, choć nie jestem specjalistą od formy (tzn. moi gracze też grają z reguły zbyt długo, choć to głównie efekt braku zmienników :)

Wystawiłem go na rezerwe aby sobie ładnie zagrał z 20 minutek i mając 60min ogolnego czasu rozegranego. Dzięki temu szanse na lepsze formę byly by większe. W poprzednich tygodniach pewnie też podobna sytuacja miala miejsce ale szkoda mi czasu aby to sprawdzać.
A, że bug po raz kolejny mi sprawia psiukusa to co ja moge na to poradzić? Wogole w czwartek nie wystawiać składu aby czegoś takiego uniknać? Nie bądźmy śmieszni. Takiego buga nie powinno być i tyle.

Advertisement