BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Οι ΒΒήδες μίλησαν

Οι ΒΒήδες μίλησαν

Set priority
Show messages by
This Post:
00
211095.27 in reply to 211095.26
Date: 2/21/2012 5:20:21 AM
Overall Posts Rated:
11571157

Ερ. Ο Charles συνίθιζε να λέει ότι μία από τις βασικές σχεδιαστικές αρχές του παιχνιδιού ήταν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει ´κυρίαρχη´ τακτική
(1) Εάν οι BBήδες πιστεύεται ότι το L.I αυτη την στιγμή είναι μία κυρίαρχη τακτική τι μέτρα προτίθεστε να πάρεται για να αλλάξει αυτό;
(2) Εάν οι ΒΒήδες πιστέευται ότι το L.I δεν είναι μία ´κυρίαρχη´ τακτική, ποια πρότυπα πρέπει να πληρούνται ώστε να αποδείξει κανείς ότι μία τακτική είναι σήμερα κυρίαρχη;

Απ. Καταπληκτική ερώτηση αν και λίγο ´παγίδα´.
Είναι αλήθεια ότι οι πλειοψηφία των χρηστών παίζει L.I σήμερα. Το γεγονός αυτό την κάνει ´κυρίαρχη´; Ίσως, δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Κοιτώντας όμως το Β3 σίγουρα έτσι δείχνει.
Υπάρχει όμως η άλλη πλευρά του νομίσματος η οποία θα πρέπει να υποθεί.
Οι χρήστες θα πρέπει να αλλάξουν τις τακτικές τους με τρόπο ώστε να βελτιωθούν στην αντιμετώπιση του L.I. Αυτή την στιγμή κάποιες παρανοήσεις για την αξία της τάπας κ.α τους αποτρέπουν απ'το να το πετύχουν αυτό. Επίσης θα χρειαστεί λίγη δημιουργικότητα και έρευνα προς την κατεύθυνση της πραγματικής λειτουργίας της άμυνας. Επιπρόσθετα, το να μην έχουν οι χρήστες παίχτες με καλό JR αποτρέπει τις ομάδες να κερδίουν παιχνίδια με περιμετρικές τακτικές. Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Το γεγονός ότι οι εσωτερικοί παίχτες είναι φθηνότεροι (σχ σε κόστος αγοράς) από τους εξωτερικούς σίγουρα δεν βοηθά.

Αυτή την στιγμή, καμιά αλλαγή στην μηχανή δεν σχεδιάζεται και είναι ακόμη ασαφές εάν θα κάνουμε κάτι για αυτό.

Σχόλιο δικό μου: Η ιστορία με το Look Inside είναι μία τυπική ιστορία ανάδρασης και κακού υπολογισμού από τους χρήστες. Απλά η κοινότητα έχει υποτιμήσει (δραστικά) την αξία της τάπας. Αυτό οδηγεί σε αδυναμία να αμυνθούμε όσο καλά θα έπρεπε εναντίον των εσωτερικών συστημάτων.

Μάλιστα η επίσης υποτιμημένη πάσα έπαιξε τον ρόλο της. Αυτό γιατί τα εξωτερικά συστήματα παίονταν για πολύ καιρό χωρίς επαρκή πάσα οπότε χρειαζόταν πολύ J.S και J.R άρα και μισθοί και το θέμα σιγά-σιγά εγκαταλήφθηκε.

Η αρχική επιτυχεία του Look Inside έστρεψε κόσμο να παίζει πιο πολύ αυτήν την τακτική. Εδώ έρχεται η ανάδραση! Για να βγουν οι μισθοί του I.S και Reb, I.D θυσιάστηκε ακόμη πιο πολύ τάπα.
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο όπου υπάρχουν πολλές άριστες επιθετικά ομάδες για Look Inside η οποίες μάλιστα δεν είναι τόσο καλές αμυντικά.

Οδηγηθήκαμε λοιπόν στο λανθασμένο συμπέρασμα ότι το Look Inside είναι η καλύτερη επιθετικά τακτική μόνο και μόνο επειδή (αυθαίρετα αλλά ψιλοδικαιολογημένα) υποτιμήσαμε την τάπα και δεν δέσαμε σωστά τις εμβέλειες με πάσα και drive.

Last edited by GM-sarithin at 2/21/2012 5:24:03 AM

Ο Marinάκης χτυπάει πάντα δυο φορές
This Post:
00
211095.28 in reply to 211095.27
Date: 2/21/2012 5:39:53 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Σχεδιάζεται κάποια αλλαγή σχετικά με τα έσοδα των play-off ή σκέφτεστε άλλους τρόπους να ενθαρύνεται τις ομάδες να ανταγωνίζονται αντί να ακολουθούν κάποια στρατηγική αναμονής (σχ εννοεί την πέμπτη θέση);
Πάντα διάβαζα τον BB-Charles να λέει ότι ψάχνουμε μία ισορροπία στην αγορά (όταν είχαμε υψηλό πληθωρισμό στις τιμές) τώρα έχουμε το αντίθετο, σχεδιαζεται κάποια αλλαγή στον τομέα αυτό; Για παράδειγμα να σταματήσετε τους ´ελεύθερους´ παίχτες (free agents)

Απ. Έχουμε συζητήσει κάποιες πιθανές αλλαγές που θα αφορούν στα έσοδα των play-off αλλά είναι κάτι που δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη.
Όσο αφορά στην αγορά η εύρεση του σημείου ισορροπίας δεν είναι εύκολο πράγμα. Ότι και εάν μεταβάλουμε έχει μεγάλα αποτελέσματα οπότε είμαστε επιφυλακτικοί για τις αλλαγές σε αυτόν τον τομέα. Το να σταματήσουμε τους ´ελεύθερους´ παίχτες δεν είναι επιλογή, αλλά μειώσαμε το μερίδιό τους στην αγορά αυξάνοντας το μισθολογικό τους όριο και καθιστώντας το μεταβλητό.

Σχόλιο δικό μου: Εγώ ήρεμη την βλέπω την αγορά. Για ισορροπία μόνο αυτοί μπορούν να ξέρουν γιατί έχουν τα δεδομένα.

Τα έλεγε ο Κατσικάκιας για την πέμπτη θέση αλλά δεν τον ακούγαμε
Πράγματι το σημείο αυτό θέλει (ξανά) αλλαγή

This Post:
00
211095.29 in reply to 211095.28
Date: 2/21/2012 5:48:14 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Θα μπορέσουμε κάποια στιγμή να δούμε στατιστικά καριέρας για το σύνολο των παιχτών μας και όχι μόνο για τους παίχτες που βάζουμε στο Hall of Fame;

Απ.Ήδη δημιουργούμε νέα χαρακτηριστικά, οπότε μπορεί να αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι και σε αυτόν τον τομέα.

Σχόλιο δικό μου: Έτσι μπράβο! Δουλειά να βλέπω

This Post:
00
211095.30 in reply to 211095.29
Date: 2/21/2012 5:57:30 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Έχουν οι ΒΒήδες σχέδια να επισημοποιήσουν κάποια ανάλυση που έχει γίνει σαν επίσημο οδηγό (οδηγίες,ορισμοί) του παιχνιδιού; Ή σε μικρότερο βαθμό υπάρχουν σχέδια (ακόμη και στο μέλλον) να επιβεβαιωθούν ή να διαψευσθούν (σχ. από τους ΒΒήδες) στατιστικές αναλύσεις που έχουν γίνει από χρήστες στα διάφορα νήματα.

Απ. Εάν κατάλαβα σωστά, η ερώτηση αφορά εάν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε χρήστες που συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν στατιστικές. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι έχουμε τον χρόνο να το κάνουμε αυτό, ακόμη και εάν το θέλαμε.

Σχόλιο δικό μου: Λογικό μου φαίνεται

Last edited by GM-sarithin at 2/21/2012 5:57:45 AM

This Post:
11
211095.31 in reply to 211095.30
Date: 2/21/2012 6:01:03 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Υπολογίζεται την αγωνιστική κατάσταση σύμφωνα με τα λεπτά που αγωνίστηκε ο παίτης την τελευταία εβδομάδα ή λαμβάνετε υπόψιν και προηγούμενες εγδομάδες

Απ. Δεν μπορώ να το αποκαλύψω αυτό.

Σχόλιο δικό μου: Δώστε στο λαό βρε την πληροφορία

This Post:
00
211095.32 in reply to 211095.31
Date: 2/21/2012 6:05:27 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Γιατί οι Mods δεν αναγνωρίζονται σαν μέλοι του προσωπικού; Δεν ζητάω δωρεάν συνδρομή (εάν και θα ήταν καλό). αλλά ίσως μια αναφορά στη λίστα προσοπικού θα ήταν καλη

Απ. Φαντάζομαι επειδή οι Mods δεν έχουν τις ευθύνες που έχουν οι LA's και GM's.

Σχόλιο δικό μου: Δώστε τσάμπα συνδρομές στον λαό ρε

This Post:
00
211095.33 in reply to 211095.32
Date: 2/21/2012 6:13:53 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Οι ΒΒήδες βρίσκονται σε αναζήτηση πρόσληψης νέου προσωπικού ώστε να βοηθησούν στην εικαστική εικονα του site και στις δημόσιες σχέσεις;

Απ. Πάντα είμαστε σε αναζήτηση προσωπικού αλλά έχουμε περιορισμούς στον προυπολογισμό. Αυτή την στιγμή οι προγραμματιστές είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Το BB όμως απαιτεί ένα μεγάλο εύρος ικανοτήτων και γνώσεις σε διαφορετικές γλώσσες προγραμματισμού, και αυτό δεν το βρίσκει εύκολα κανείς. Εγώ το να απαντάω αυτήν την ερώτηση είναι ο τρόπος μου να πω ''δουλεύουμε στο δημόσιες σέσεις μας''

Σχόλιο δικό μου: Πάντα υπάρχουν περιορισμοί. Ανακαλώ το αίτημα για τσάμπα συνδρομές ;P

This Post:
00
211095.34 in reply to 211095.33
Date: 2/21/2012 6:19:29 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Τι κάνετε ώστε να προσελκύσετε νέους χρήστες στο παιχνίδι;

Απ. Έχουν γίνει στο παρελθόν κάποιες διαφημιστικές καμπάνιες οι οποίες είχαν αποδώσει καλά για εμάς, οπότε θεωρούμε ότι θα δουλέψουν το ίδιο καλά και στο μέλον. Τώρα, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι οι νέοι χρήστες παραμένουν στο παιχνίδι και διαδίδουν την υπαρξή του. Ο καλύτερος τρόπος να το κάνουμε είναι να σας διατηρούμε ικανοποιημένους.

Σχόλιο δικό μου: Εγώ μια χαρά ικανοποιημένος είμαι πάντως

This Post:
00
211095.35 in reply to 211095.34
Date: 2/21/2012 6:26:51 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Τι νομιζεται για τις ομάδες που κερδίζουν τίτλους χρησιμοποιώντας τα λεφτά που έχουν αποταμιεύσει στο να πληρώνουν υπέρογκους μισθούς;

Απ. Το ονομάζω αυτό μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Πρέπει κανείς να είναι ελεύθερος να αποταμιεύει χρήματα και να τα χρησιμοποιεί όταν θα έχει μεγάλη σημασί αυτό (σχ. κατά βούληση). Το υπάρχον σύστημα αποτρέπει τους χρήστες από το να κυριαρχούν τον ανταγωνισμό (θυμίσου τον Toroo) και πιστεύω ότι αυτό είναι καλό.

Σχόλιο δικό μου: Απαράδεκτη άποψη! Αλλά τι να κάνουμε έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι.

This Post:
00
211095.36 in reply to 211095.35
Date: 2/21/2012 6:29:56 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Όταν ένας αναπληρωματικός αντικαθιστά έναν τραυματισμένο παίχτη, κάνει την δική του επίδοση ή κάνει την επίδοση που θα είχε ο τραυματίας εάν είχε μείνει στο γήπεδο

Απ. Ναι, κάνει την δική του επίδοση

This Post:
00
211095.37 in reply to 211095.36
Date: 2/21/2012 6:31:45 AM
Overall Posts Rated:
11571157
Ερ. Σχεδιάζετε να αλλάξετε τον τρόπο υπολογισμού των μισθών και τι θα μετρήσει πιο πολύ

Απ. Όχι δεν σχεδιάζουμε κάτι σχετικά.

Advertisement