BuzzerBeater Forums

Poland - III.16 > SEZON 24

SEZON 24

Set priority
Show messages by
This Post:
00
243536.27 in reply to 243536.26
Date: 6/16/2013 1:17:42 PM
Overall Posts Rated:
108108
Zobaczymy czy przełoży się to na końcową tabelę ;)

From: Tom.
This Post:
11
243536.28 in reply to 243536.24
Date: 6/16/2013 1:50:34 PM
Overall Posts Rated:
9696
Oj widać widać czarne znajomości, cena początkowa była już całkiem niezła ale historia licytacji jakby zerknąć wyglądała od razu z dużym przeskokiem w otchłań. Jak tak dalej pójdzie to ta liga zostanie skorumpowana. Zresztą prawdziwego menadżera poznaje się po inteligentnym zarządzaniu nie mając nawet wielkiej hali. Zasada fair-play obowiązuje i chciałbym zamanifestować przeciwko korupcji. Inaczej ta liga nie będzie miała SENSU!!!!!

From: Arielos

To: Tom.
This Post:
00
243536.29 in reply to 243536.28
Date: 6/17/2013 9:29:33 AM
Basket Człuchów
III.16
Overall Posts Rated:
379379
Pozwolę przedstawić wszystkim jak wyglądała historia transferu wspomnianego zawodnika.

Przed rozpoczęciem nowego sezonu wystawiłem go za $ 999 999 i nikt go nie zalicytował (moim zdaniem wart był takich pieniędzy), tym bardziej, że był to okres transferowy. Następnie wystawiłem go za $ 799 999, ponieważ chciałem jak najszybciej się go pozbyć, aby nie płacić pensji i mieć dodatkową kasę na transfery. W tym samym czasie Caps Lock oficjalnie ogłosił na forum, że porzuca grę. Któregoś dnia wchodzę na oferty, a tam widnieje kwota $ 1.5 miliona od Caps Locka. W tym czasie nie kontaktowałem się z Caps Lockiem, zresztą nawet nigdy nie wysłaliśmy sobie żadnej wiadomości na BB-maillu, a nasza znajomość z Caps Lockiem jak i pozostałych użytkowników tej ligi polegała na dzielenie się spostrzeżeniami na ligowym forum oraz wspólna zabawa w typerka. Fakt jest taki, że Caps Lock na kilka dni przed swoją emeryturą w BB postanowił zrobić dobry uczynek w moją stronę i zalicytował gracza po zawyżonej cenie (czyli jakieś 500k więcej, aniżeli się spodziewałem otrzymać). Jeżeli chodzi o moją osobę to ja do niczego go nie namawiałem. A co tak naprawdę mogłem zrobić? Przebić jego ofertę (nawet nie miałem tyle kasy) i jeszcze na tym stracić? Szczerze to po całej tej sytuacji wolałbym, aby wspomniany zawodnik poszedł po początkowej cenie i nie było by tego tematu. Przez to zrobiła się trochę niesmaczna sytuacja. Rozumiem też pozostałych graczy, którzy mogą mieć pewne pretensje odnośnie tego transferu, ale jak już wcześniej napisałem nic w tej kwestii nie mogłem zrobić. Zresztą jak miałbym oszukiwać na transferach to cała filozofia gry straciłaby dla mnie jakikolwiek sens i po prostu bym w Buzzer Beatera nie grał.

Zresztą prawdziwego menadżera poznaje się po inteligentnym zarządzaniu nie mając nawet wielkiej hali.

Kim w takim razie jest prawdziwy manager? Według mnie prawdziwym managerem jest każdy użytkownik BB, który nie jest botem. Chyba, że miałeś na myśli dobrego managera, który i tak w opinii jednej osoby będzie dobrym managerem, a w oczach drugiego przeciętnym. Jak dla mnie dobry manager to zarówno ten, który co sezon robi minimalny postęp i ulepsza skład, taki który dysponuje mocnym składem i co sezon walczy o najwyższe laury, jak i ten o którym mówi się, że ma szczęście. Tylko, że jak się szczęście zaczyna powtarzać to już nie jest szczęście.

A co do wielkości hali to można normalnie prosperować z relatywnie małym obiektem. Wystarczy odpowiednio ustawić ceny biletów i też się swoje zarobi. Byle obiekt był zadaszony.

This Post:
00
243536.30 in reply to 243536.29
Date: 6/17/2013 10:09:06 AM
Overall Posts Rated:
33
Witam wszystkich, wchodze na forum po 1 kolejce a widzę że tutaj strasznie dużo się dzieje :)
Mimo, że najwięcej wydaje w lidze to muszę przebudować skład, gdyż po 1 kolejce widzę, żę sie go nie utrzyma. Zmieniłem cenybiletów na podobne gdy grałem sezon temu w 3 lidze a na meczu niecałę 50% kibiców to jakis żart;/ Więc trzeba coś kombinować :)
Tak w ogóle ten transfer to srpoawa niezwykle podejrzana i nie fair w stosunku do innych ale myślę, żę GM-owie gry zrobią tak że nie będzie równych i równiejszych w tej grze :)
Powodzonka;p

From: radyola

This Post:
00
243536.31 in reply to 243536.29
Date: 6/17/2013 10:32:27 AM
The Cormorans
III.12
Overall Posts Rated:
5353
Second Team:
Eutanazja
skoro wolisz, żeby poszedł po starej cenie i żeby być fair wobec innych współligowców to kup za nadwyżkę jakiegoś zawodnika (po normalnej, rynkowej cenie) a następnie go zwolnij.... będzie uczciwie?

This Post:
00
243536.32 in reply to 243536.31
Date: 6/17/2013 12:11:52 PM
Overall Posts Rated:
3434
ale dałeś propozycje. Dajcie już spokój z tym transferem, choć ja temat zacząłem. Każdemu się pewnie trafiło sprzedać kogoś za wyższą cene niż się spodziewał, a że znajomy z lig,i trudno.
Co do hali, oczywiście, ze można grać mała halą ( ja sam się dwa sezonu tu utrzymuje a miałem tylko 7500tys) lecz jakie to daje perspektywy ? granie o urtzymanie co sezon dziadami ? bo o awansie można zapomnieć, a nawet jak awansujesz to II liga Cię zje. Z tego co troche szperałem sezon temu miałem jedne z największych ceny biletów i zysk okolo 15 tys na tydzień. Nie da się z tego zrobić transferu, zmienić trenera na lepszego bądź rozbudować hali. Więc co Ty tutaj piszesz o inteligentym managerze. Granie co sezon o to samo nie daje frajdy, więc ja wole zrobić krok do tyłu aby potem dać dwa do przodu. Bo w tej chwili nawet jakbym chciał dobry transfer( a taki potrzebuje, i to nie jeden, aby sie utrzymać, to mnie nie stać!) Oczywiście może to nie wypalić ale trzeba próbować.

From: Arielos
This Post:
00
243536.33 in reply to 243536.32
Date: 6/17/2013 4:26:58 PM
Basket Człuchów
III.16
Overall Posts Rated:
379379
skoro wolisz, żeby poszedł po starej cenie i żeby być fair wobec innych współligowców to kup za nadwyżkę jakiegoś zawodnika (po normalnej, rynkowej cenie) a następnie go zwolnij.... będzie uczciwie?

Z tego co mi wiadomo przeprowadzanie takich transferów jest nielegalne i za takie postępowanie można nawet dostać karę pieniężną. A powiem szczerze, że nie chciałbym dostać kary za taką głupotę. Do tego wciąż liczyłbym się z tym, że część pieniędzy za transfer tego nieszczęsnego zawodnika mogłaby zostać odjętych z mojego konta i wyszło by na to, że za odjętą kasę z wcześniejszego transferu plus nałożoną karę wyszedłbym tak jakbym po prostu zwolnił tego zawodnika, który mimio wszystko jest coś wart.

Znalazłem więc wydaje mi się najbardziej optymalne, a zarazem sprawiedliwe rozwiązanie. Przed chwilą wysłałem prywatną wiadomość do jednego z polskich GM-ów gry (GM-Kaznodzieja) w którym opisałem cała sytuację. Na potwierdzenie tego, że kontakt z mojej strony nastąpił poprosiłem go, aby na naszym forum ligowym zamieścił post jako potwierdzenie moich słów. Jak już pisałem GM-Kaznodziejowi mam nadzieję na sprawiedliwe rozwiązanie tego problemu, tak aby każdy był zadowolony. Chciałbym uniknąć sytuacji w której przez najbliższe sezony moja osoba będzie kojarzona z oszustwem i przekupstwem. Przede wszystkim zależy mi na dobrych relacjach z pozostałymi managerami ligi.

This Post:
00
243536.34 in reply to 243536.32
Date: 6/17/2013 4:50:56 PM
Overall Posts Rated:
9696
Inteligentny menadżer drogi kolego to taki, który wie jak zarządzać drużyną. Potrafiący utrzymać ją i w dalszej przyszłości nawiązać walkę awansu z innymi rywalami, bądź też zdobyć mistrzostwo. Czy takie pojęcie jak infrastruktura z czymś się Tobie kojarzy? Prawdziwego mistrza poznaje się po tym że z niczego potrafi stworzyć coś wielkiego tzw monolit. Pamiętaj również że nie od razu Rzym zbudowano. Nie boję się spaść i wrócić tam skąd przybyłem, oraz nie boję się iść w przód. Zasada jest jedna: grosik do grosza. Jeżeli jednak chcesz iść ku przodu i obstawiasz sobie taki cel to zrób coś w tym celu, np. rozbuduj halę podnieś gdzie się da ceny biletów a gdzie nie obniż, sprawdź notowania jakie masz u swoich fanów oraz sprawdzaj inne czynniki które mają wpływ na to co się dzieje wokół twojego klubu. Czyją winą jest to że miałeś tylko 7,5tyś. miejsc? Czyją winą jest to że zmuszony byłeś grać weteranami w celu utrzymania? Poniekąd to co już sam napisałeś dałeś sobie odpowiedź, więc jeśli podano jedzenie do stołu to zacznij je jeść, aby nie ostygło, a tym bardziej nie pozwól by ktoś inny je zjadł. Nie mniej do mnie żalu za bezpośredniość jakiego języku użyłem w tym poście ale myślę że pewne wnioski drogi kolego sobie z tego wyciągniesz i zanim zaczniesz pisać cokolwiek przemyślisz to.
Jeśli chodzi o transfer to wiemy oboje że był mocno zawyżony i tu chodzi o dobro naszego kolegi by nie został zbanowany poprzez chciwość. Nie wiem jakie miał tam układy z Caps Lock ale prezent był piękny ze strony tego drugiego i mam taką nadzieję że już o takim menedżerze nikt nie usłyszy. Pragnę na koniec wspomnieć o pewnym menedżerze z plk a dokładniej drużynie ROSOMAKI NS był niezły ale dopuszczał się nie zbyt fair czynów za co został doceniony przez świat bbb i dziś to tylko legenda oraz mit

This Post:
11
243536.35 in reply to 243536.33
Date: 6/17/2013 5:00:17 PM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Potwierdzam. arielos7 skontaktował się ze mną. Sprawa została już załatwiona zgodnie z regulaminem oraz zamknięta.
A co do hali to świetnie znam jednego menadżera z halą na 5235 miejsc, który awansował właśnie do ligi II.2 i myślę, że sobie nieźle poradzi :-) A hala jest i jeszcze nieraz będzie w tym sezonie w rozbudowie.

Last edited by Kaznodzieja at 6/17/2013 5:04:51 PM

This Post:
00
243536.36 in reply to 243536.33
Date: 6/17/2013 5:01:47 PM
Overall Posts Rated:
9696
arielos7 głowa do góry :) to że piszemy nie musi oznaczać wcale wrogiego nastawienia do Ciebie, bynajmniej nie z mojej strony

This Post:
00
243536.37 in reply to 243536.35
Date: 6/18/2013 2:51:47 AM
Overall Posts Rated:
33
Wszystko jest wyjasnione takze mozemy zamknac ten temat :) Przed nami 2 kolejka ktora zapowiada sie ciekawie :)

Advertisement