BuzzerBeater Forums

Suomi - I.1 > Kausi 38

Kausi 38

Set priority
Show messages by
From: mahmu
This Post:
11
285273.27 in reply to 285273.26
Date: 4/27/2017 5:43:36 AM
Overall Posts Rated:
242242
Kaksi jatkoaikapeliä tällä kaudella ja molemmat kääntyneet meille. Pienestä kiinni että tulos oliskin 7-5 eikä 9-3. Törkeen hyvin mennyt kausi, toivottavasti tähdistöotteluviikon jälkeen saataisiin pidettyä sama draivi päällä!

From: mahmu

This Post:
00
285273.29 in reply to 285273.28
Date: 4/27/2017 9:47:09 AM
Overall Posts Rated:
242242
Joo, en tiedä sitten mikä siinä on. Iän mukana tuleva kokemus?

From: mahmu

This Post:
11
285273.31 in reply to 285273.30
Date: 5/9/2017 6:29:18 AM
Overall Posts Rated:
242242
Kiitos!

Ja jälleen jatkoaikapeli käännettiin voitoksi. On mennyt aika moni asia kyllä putkeen tällä kaudella

From: mahmu
This Post:
11
285273.32 in reply to 285273.31
Date: 5/21/2017 7:22:24 PM
Overall Posts Rated:
242242
Pientä katsausta taas Päätepysäkiltä:

Muutamama tappio napattiin tuliaisiksi oman lohkon peleistä, mutta muuten on mennyt kyllä putkeen. Treeni sujuu nuorien osalla hyvin ja Russier nappasi myös sivupoppina ulkopakkia lisää. Käytettiin myös se oman pelaajan henkilökuntaan nostaminen, Tervonen on jo toista viikkoa joukkueen valmentaja.

Vielä on neljä peliä jäljellä kautta ja alkaa näyttää siltä, että päästään playoffeihin asti. Tavoitteena kuitenkin asetelmien kohottaminen, jotta saataisiin kotietu. Seuraava peli Kangasalan KoriKissoja vastaan ja luvassa tiukkaa taistelua (toivottavasti).

Miten muilla joukkueilla mennyt kausi?

From: kbasket

This Post:
11
285273.33 in reply to 285273.32
Date: 5/22/2017 7:45:06 AM
PaaPoo
SM-Koris
Overall Posts Rated:
394394
Meillä on mennyt odotettua paremmin. Näyttäisi aika hyvältä tällä hetkellä ja joukkueen historian paras sijoitus sarjassa lienee jo melko varma. Todennäköisesti päästään pelaamaan ensimmäinen pleijaripeli tällä tasolla.

Treenikin tuntuu sujuvan ja Tauno Ihq päässyt pelaamaan MJ:ssa. Jos jotain negatiivistä, niin talous on huonossa jamassa...

Aika tyly on tämä uusi malli, missä kolme jengiä joutuu karsimaan. Toisaalta tuo mielestäni kilpailullisia haasteita ja siinä mielessä saattaa loppu viimein olla vanhaa parempi mutta kyllä kovia jengejä alkaa tippua kakkoseen...

From: Wagner

This Post:
44
285273.34 in reply to 285273.32
Date: 5/23/2017 12:28:56 PM
Wagner College
II.2
Overall Posts Rated:
5151
Tervehdys kaikille,
osallistutaanpa pitkästä aikaa taas keskusteluun hetkenä, jona oma SM-koristaival näyttää olevan hiuskarvan varassa mm. tämänpäiväisen pisteen tappion ansiosta. Tietenkin tähän on johtanut myös mm. se, että olen pitkään kieltäytynyt muuttamaan pelistrategiaani BB:n kehiteltyä tuon 30 pelaajan rajoituksen uusien pelaajahankintojen osalta. Ja onhan tuo suurin BB motivaatio nyt ollut muutenkin jo tovin hieman kateissa..

Mutta sitten itse asiaan, jota tuntuukin tänään riittävän :P

Hirmuisen positiiviset fiilikset ei siis tämänpäiväisestä tappiosta (ja tietyistä BB:n peliin liittyvistä erityisen turhauttavista ominaisuuksista johtuen) ole – etenkin kun divari saattaa hyvinkin kutsua kauden päätteeksi. Em. turhauttavista ominaisuuksista voisin jauhaa pitkäänkin, mutta mainittakoon nyt ainakin valmentajan kyvyttömyys peluuttaa pelaajia ohjeiden mukaan (kuinka vaikeaa voi olla noudattaa täysin päivänselvää peluutuslistaa?) tai ylipäätään mahdollisuudesta antaa valmentajalle ohjeita siitä kuinka paljon peliminuutteja kunkin pelaajan tulisi ottelussa saada (tämä ominaisuushan on muistaakseni ollut jo jo(i)ssain 2K:n NBA peleissä, ei liene vaikeaa toteuttaa BB:iin?).

Myös ns. pelaajakohtaiset lisäohjeet pitäisi saada ehdottomasti käyttöön; esim. niin, että on mahdollisuus vaatia peluuttamaan pelaajaa 48min (ja esim. tähdentää tätä ottamaan todella kevyesti puolustuksessa jos on virhevaikeuksissa) ja ohjeistaa yksittäisiä pelaajia kuinka virhealttiisti he pelaavat ((on mielestäni epärealistista ja todella ärsyttävää, että esim. luonnostaan paljon virheilevä (tai muuten virhevaikeuksiin joutunut) pelaaja ei voi alkaa ottaa kevyemmin ja antaa hyökkääjälle selvästi siimaa sillä hyödyllä, että pysyisi itse kentällä eikä virheilisi itseään ulos)). Pitäisi myös pystyä määrittelemään, ketä pelaajaa kukakin puolustaa (muutenkin, kuin mies miestä vastaan puolustuksessa, jossa sitäkään ei voi aina taata), muutoinkin kuin käyttämällä neliö+ - pelistrategiaa (jota käyttäessä ei ole mahd. puolustaa mies miestä vastaan, eikä myöskään voi olla varma/kontrolloida sitä, kuka ketäkin milloinkin puolustaa). Pitäisi myös pystyä määrittelemään esim. millä intensiteetillä hyökkäyslevyihin mennään, mutta peliin pitäisi samalla toteuttaa myös hyökkäyspään levypalloihin virheilymahdollisuus, että tässä muutoksessa olisi enemmän mieltä.

Mitä tän päivän peliin tulee, niin se kuvaa kyllä varsin mainiosti koko päin peetä mennyttä kautta; 25 min jälkeen loukkaantui oman pelanneen rosterin ”palkkakuningas” X. Shunhai (siihen mennessä 25 minuutissa tehot 19/11, arvostelu 16,5). Eikä tässäkään vielä mitään, mutta valmentan ilmeisesti nukkuessa ottelun ajan toinen ”syömahampaistani”, kuun taivaalta tuomaan ostettu F. Luna (palkka $142K, 11 minuutissa 8p/5r/5a, 16,5 arvostelu) sai peliaikaa peräti 4 minuuttia n. 21 jäljellä olevasta minuutista, vaikka valmentajalle oli annettu vapaus valita taulukosta ja hänet määritelty tulemaan ensimmäisenä vaihdosta kahdelle eri pelipaikalle…

Ostoskanavamaisesti eikä tässäkään vielä kaikki; valmentajalla ei taida olla kaksisesti peliälyä, kun pisteen tappiolla ollessa pelikellon näyttäessä 47.50 ei oteta toista niistä kahdesta jäljellä olevasta aikalisästä… ja pelistrategiana kun on ”aja korille”, ei ehkä odottaisi, että peli tyritään kolmosroiskaisuun kaverin toimesta, jonka kauden prosentti huitelee 13:n tienoilla… etenkin, kun joukkueeni on sarjan parhaita vaparijoukkueita ja sisäfokuksen ansiosta FG% oli onnistuttu hilaamaan 20%-yksikköä normaalia paremmaksi. Pisteenä i:n päälle mainittakoon vielä kyvyttömyys ottaa virhe pelikelloon jääneessä 2 sekunnissa - pelissä, jossa on mahdollista heittää ”bullet-pass” toiseen päähän kenttää ja suorittaa esim. kolmosheitto, kaiken tämän tapahtuessa 1 sekunnin sisällä…

Noh, loppupäätelmänä sen verran, että ehkä 4-tason valkulta jolle maksetaan ”vain” n. $250K/kausi ei voi vaatia esim. luetun ymmärtämistä… :P

Kiitos ja anteeksi, onnea loppukauteen! :)

Last edited by Wagner at 5/23/2017 12:31:55 PM

From: Albert8

This Post:
11
285273.35 in reply to 285273.34
Date: 5/23/2017 3:23:12 PM
Overall Posts Rated:
577577
Mä niin tunnistan tuon turhautumisen etenkin valmentajan peluutukseen, sekä myös tuon taktikoinnin köyhyyden suhteen.

Aina peräänkuulutetun lisää kilpailua peleihin. Ei sitä perkale voi tulla, kun kaikki keskittyy saamaan treenikkeilleen ihanneminuutit pelistä toiseen ja kaiken lisäksi siinäkin vielä usein epäonnistutaan.

Eli treeni riippumattomaksi pelipaikasta ja ajasta. Tai sitten lisää variaatioita handlata tuota valkun peluutusta.

From: kbasket

This Post:
11
285273.36 in reply to 285273.34
Date: 5/23/2017 6:02:28 PM
PaaPoo
SM-Koris
Overall Posts Rated:
394394
Varmasti paljon asiaa "romaanissasi" mutta pakko kysyä, ettet nyt vähän katkeroitunut myös omaan näppäryyteesi kompastumisesta? Ei siis sinällään ole tarkoitus kettuilla... Näyttäisi vain "peliliikkeesi" siltä, että suunnittelit takavasemmalta tulemista mutta kun se nyt ei sitten onnistunutkaan, niin pelin vika.. Ei siis sillä, etteikö pelissä ole puutteita, totta kai niitä on mutta tämmöinen verrattain yksinkertainen pelihän tämä aina on ollut.

Sinällään olet kyllä vekkulin pelitavan valinnut ja en muista, että oliko kakkosessa, vai kolmosessa kun joskus noista pelaajistasi forkalla mainitsit. Menin sen viestin jälkeen heti katsastamaan pelaajasi ja vinopinohan niitä oli silloinkin. :) Iso hatunnosto siis omasta tyylistä ja harmittavaa, jos nyt tiput. Kaikesta huolimatta tsemppiä ja toivon mukaan jonkinlainen mielenkiinto säilyy, ettei waagut katoa BB-kartalta.

From: Wagner

This Post:
22
285273.37 in reply to 285273.36
Date: 5/23/2017 8:36:37 PM
Wagner College
II.2
Overall Posts Rated:
5151
Joo ajattelin kirjoittaa pienen romaanin, niin kun kuvasta näkyy – hatunnosto nille, jotka jaksoivat kokonaan lukea läpi tuon vuodatuksen (josta toki osa olisi varmaan kuulunut jollekin muulle palstalle jos tarkkoja ollaan).

Noh, ei kai tässä ihan sillä tasolla olla katkeruudessa, että kaikki nyt tänään olisi yhtäkkiä pelin vika vain sen häviön takia. :) Tiedostan ihan täysin, että viivytin tota loppuviimein hyvin kalliiksikin tullutta papparaisten ostoa vähintään viikolla parilla liian pitkälle sarjapaikan säilyttääkseni ja tässähän lopulta vain ikään kuin tultiin kokeilleeksi kepillä jäätä, että vieläkö sarjapaikan säilyttäminen voisi onnistua. Ja näin ollen tottakai se (hyvin todennäköinen) putoaminen on sitä kautta mun oma moka, eihän siinä ole kahta sanaa. Mutta nyt kun tämä saatiin pois alta, niin täytyy vielä todeta, että kyllä tässä on vuosia (kaudesta 13) katseltu tätä peliä ja harmiteltu pelin hukattua potentiaalia ja tosiaan esim. tuota turhan köyhää taktista valikoimaa ja vaikutusmahdollisuuksia pelin eri osa-alueisiin. Se on toki juuri näin, että tämä on aina ollut yksinkertainen peli, mutta eikös aina kannattaisi asioita kehittää parempaan suuntaan? Enkä nyt edes viitsi mennä pelin epärealistisiin puoliin, ne on kai vaan osaltaan hyväksyttävä BB:tä pelatessa – tuskin tämä tästä tulee kunnon simulaatioksi koskaan muuttumaan. :P Vaikka kovin mieluusti olisin tuossa väärässä..

Jokin tässä pelissä kuitenkin on tähän asti pitänyt otteessaan – en sitten tiedä, kuinka paljon on kyse tästä Daniel Kahnemanninkin Nobelin palkinnon voittaneessa kirjassaan ”Thinking, fast and slow” mainitsemastaan termistä ”sunk cost fallacy”. Joskus tuntuu, että paljonkin on kyse juuri tuosta omalla kohdalla, vaikkakin toinen pelin suola on ollut omanlaisensa franchisen rakentaminen omalla tyylilläni.. Siksi olenkin hyvin pettynyt (ja tästä asiasta jopa hieman katkera ja tympääntynyt, en yksittäisestä sarjasta putoamisesta) BB:n asettamaan 30:n pelaajan kattoon, joka käytännössä tarkoitti mulle joko hidasta hiipumista kakkosdivarin pohjamutiin tai jopa alemmas (pelaajahankintojen ollessa mahdottomia ja omien kasvattien ikäännyttyä ”käyttökelvottomiksi”) tai luopumista omanlaisestani, erikoisestakin pelityylistäni. Pelityylistä, joka kuitenkin oli se yksi suurin pelin suola kohdallani. Ja mistä tämä kaikki sai alkunsa? Yksittäisestä satunnaisen käyttäjän tempauksesta ymmärtääkseni.. Siltä pohjalta asiaa lähestyen onhan se nyt vähintäänkin erikoista, että jos joku manageri päätyy ostamaan 1479 pelaajaa, niin sen takia rajoitus asetetaan 98% tuota alemmas. Erästä suomalaista klassikkoelokuvaa mukaillen; asiahan ei tietysti minulle kuulu, mutta miksi ihmeessä en voisi pyörittää vaikkapa 150 halvan pelaajan joukkuetta, kun mulla olisi siihen kerran varaa, keltä se on pois? Itse asiassa halvemmaksi sekin tulisi, kun tämänhetkinen rosteri ja fanit nyt on hylänneet tän uppoavan laivan jo aikoja sitten muutenkin joten sekään ei olisi lipputuloja paljoa heikentänyt.. :D

@Albert8: Hyviä ja harkitsemisen arvosia ehdotuksia molemmat ja lienee sanomattakin selvää, et oon samaa mieltä siitä, että tuollaisenaan toi treenisysteemi on hiukka kyseenalainen – se sais mun mielestä esim. noiden jomman kumman (tai muun hyväksi oletetun) vaihtoehdon lisäks olla huomattavasti monipuolisempi. Mutta tässä tullaan taas tähän ”sunk cost fallacyyn”; tässä sitä taas ollaan romaanin äärellä, vaikka kannattaisi pikemminkin kysyä itseltään, että miksipä mä niistä täällä kirjoittelisin ja käyttäisin aikaa ja energiaa siihen, kun tuskin kuitenkaan realistisesti ajateltuna yhden jampan foorumi huuteluilla on hirmusesti vaikutusta pelin tulevaisuuteen :D Ehkä tässä kuitenkin on sitäkin taustalla, että yritän näillä novelleillani (pitkästä aikaa) omalta osaltani pitää foorumia aktiivisena ja samalla heitellä ajatuksia ja ehkä kehitysehdotuksiakin ilmoille..

PS. Pitäisiköhän vähän yrittää kirjoittaa tiiviimmin, tai alkaa vaihtoehtoisesti harkita kirjailijan uraa… :P

Advertisement