Prolaze :
Litvanija, Srbija, Crna Gora i Makedonija. Gotovo sam ubijedjen u ovakav razvoj situacije
.
Ne bi mogao da garantujem samo sa Makedonce, jer ce i Bosna biti u njihovom rangu pa ce tu biti gusto. Ostalo ide lagano
).
dobar skauting , skoro da me podsjecas na nekog od prije

)
Elem nisu ni skauti sto su nekad bili , grupa je dosta ujednacena i razlike na kraju ce biti dosta male , svako moze pobjediti svakoga
Litvanija bi trebala biti prva , iako nisu ono sto su nekad bili i dalje su najveca zemlja kosarke u ovoj grupi . Mnogo toga zavisi i od odziva igraca , oni nemaju puno NBA uzdanica ali su im najbolji igraci daleko u godinama .
Pa onda dva nivoa
Pa BiH , Srbija i Crna Gora , Crna Gora bi imala prednost ako se odazove Pekovic ali i bez toga su najbolji kolektiv od ovih pomenutih sto je i Srbija osjetila mada to i nije mjerodavno jer su se mnogi sprdali sa istom (ove sezone ) vidi se da tu nesto nestima , svi vode svoju politiku Krstica nece biti....Sto se tice BiH ofanzivno imaju najveci potencijal , odbranu do sada nisu ni mogli igrati sa 5-6 igraca u rotaciji , ovaj put ako nebude nekih vecih povreda bi tu trebala biti jos 3,4 dobra igraca u rotaciji pa onda vec mozemo pricati o ozbiljnoj ekipi .
Makedonija bez obzira sto je dosla iz prvog sesira po meni ce biti na dnu ove grupe , Ilievski , Antic , Gecevski su se oprostili , a smjenu generacija Mcaleb sam nemoze iznjeti
Zadnja bi trebala biti Letonija ali run and gun koji forsiraju ce isprazniti na nekom , vrlo vjerovatno na nama.
Bice tu puno zatvorenih krugova , 3 ekipe idu dalje , kos razlike ce odlucivati .