Ranking wg. SS10
Dosłownie na sam koniec kadencji obiecany ranking:-)
138 Bukowy
133 Warchałowski
132 Kozaczuk
131 Lupa
130 Wiesielak, Starostecki
128 Rakus, Leśniewski
127 Mieszkowski, Rak
126 Opara, Glażewski, Waraksa, Skindzier
125 Gurak, Weryszko, Podniesiński, Popa, Szurek
124 Stańczak, Reda, Chreń, Wasztyl, Osiadacz
Jest sporo do pracy dla nowego coacha. Nie wiem czy jest się czym szczycić. Oceńcie sami. Powiem tylko tyle, że jak przychodziłem to nie było żadnego grajka z SS10=>130. Dzisiaj jest sześciu, z czego jeden ma spore szanse na 140. Szczególnie można się poprawić jeżeli chodzi o podkoszowych. Trochę ciągle żyjemy tymi naszymi super podkoszowymi, a tym czasem Czesi i Słowacy to już mają podkoszowych z SS10 podchodzącym pod 140. Tutaj za moich kadencji starałem się niwelować przestój, który nastał po tych grubych latach jeżeli chodzi o podkoszowych. Nie było za bardzo prospectów. Teraz kilku jest m.in. Maleńczuk, Wasztyl, Siwakowski, Onyszko, Gorzel, Reczkowski, Wiernicki. Na podkoszowych chyba nowy coach będzie musiał się skupić najbardziej. Dobrze, że aż pięciu z wymienionych siedmiu ma potencjał historyczny zawodnik. Wasztyl jest tylko MVP ale już jest bardzo dobry i powinien być z niego bardzo mulit podkoszowy.
Jeżeli chodzi o obwodowych to jest nieźle, a powinno być jeszcze lepiej. Powstało kilku naprawdę klasowych zawodników z super dołem. Na zapleczu też zauważam znaczącą poprawę jeżeli chodzi o dolnej skille obwodowych. Aż czterech z tych sześciu SS10 =>130 to są właśnie obwodowi. Dwóch może jeszcze solidnie potrenować. Zaplecze też dobrze rokuje. W niedługim czasie powinni kolejni PG/SG (najszybciej Rak i Skindzier) dołączać do grona zawodników z SS10 =>130.
SFy też dobrze stoją. Jest Bukowy, który już jest super, a jeszcze może trenować. Jest Warchał. Jest też Leśniewski, z który jeszcze pownien się rozwinąć i z którego nowy coach powinien więcej korzystać niż ja. Na zapleczu jest Kudyk, Tomański, Zub.
Last edited by kozlik4 at 3/10/2013 10:38:38 PM