Van egy-két elméletem rá, a legjobb talán az, hogy beütött a Cleveland-kór, és az utolsó negyedben James elkezdte pumpálni a labdát...
Előttem van egy totál jellemző jelenet, amikor Chalmers (azaz irányító) a saját térfelén odapöccinti Jamesnek a lasztit, hogy hozza fel ő... Minek?
Különben mindkét oldalon alapos hibák voltak szerintem a meccselésben. Főleg a cseretaktikában. Néhány dolog:
- Nowitzki jól kezdett, majd (számomra) érthetetlen módon az első negyed derekán le is csüccsent a padra. Mindenkivel előfordul, hogy lecserélik, de amikor már a közvetítő kamera is őt mutatja a meccs helyett (= érdeklődés, hogy mikor jön vissza), akkor az már gáz...
- Kidd a meccs több szakaszában borzasztó rossz volt, Barea-nak egész jól ment helyenként, miért nem lehetett többet cserélni?
- Stevenson bevágott három triplát, utána alig találkozott a labdával.
- Marion csak magának alakított ki helyzeteket, szerintem alig használták ki, hogy nagy napja volt.
- Oké, hogy Chalmers vágta be az egyenlítő hármast, de az már csak a következmény volt. Oké, hogy Bibby rosszabb védő, de 15 előnynél talán ott lehetett volna, előtte dobott 14 pontot. Akkor meg főleg, ha totál csőd a támadójáték (=Dallas felzárkózási szakasz).
- Na meg az, hogy a kb. űrbéli mezőnymutatóval rendelkező Wade-hez az utolsó negyedben alig jutott el a labda.
Szóval valahogy úgy tűnik nekem, hogy a kulcsfontosságú időszakokban lehet találni olyan hatékonysági hibákat, amikkel szerintem mindkét csapat beljebb lehetett volna, ha meglépik. De úgy vagyok ezzel, hogy utólag már nem izgat a dolog, mert így lett jó végül (semleges vagyok egyébként, a partvonalról szurkolok. Inkább húznék a Dallas felé, de végülis mindegy, nekem elég egy jó párharc is).