A co my możemy napisać o tych zmianach? Liczyłeś, że Ci sami zawodnicy, którzy 14 tygodni temu wyglądali identycznie jak teraz staną się nagle potworami w defensywie notując średnio 3 bloki na mecz? To tak raczej nie powinno działać. Pisałeś, że bloki na poziomie 11-13 są wystarczające, aby coś stwierdzić. A ja spytam na jakiej podstawie skoro IS podkoszowych jest co najmniej na poziomie 16?
Włosi osiągają sukces w u21, ponieważ trenują tak jak powinni, czyli idą na maksa w kilku głównych skillach odpuszczając pozostałe. Niestety, ale u21 to konfrontacja głównych umiejętności. W ciągu 4 sezonów brakuje czasu na boki. Dlatego też pisałem, że młodzieżówka to idealne pole do testów, ponieważ będę wiedział, czy połączenie bloków i obrony pod koszem jest w stanie zapobiec rzutom z bliska. Nie więcej, nie mniej.
Reprezentacja może być poligonem doświadczalnym. W każdym sezonie mamy do dyspozycji min. 1 sparing, w którym możemy coś sprawdzić, zobaczyć jak dana zmiana funkcjonuje, ale w ostatnim czasie te sparingi poświęciliśmy na........konkursy. I tak 18 latkowie bez treningu zabierali nam test. Jeżeli coś sprawdzi się w takim sparingu to nie widzę, aby nie sprawdzić tego ponownie w meczu o stawkę. W ME zawsze trafią się reprezentacje odbiegające znacząco poziomem. Podobnie jest w barażach MŚ, gdzie rywalizujemy z Azją i Afryką. Czym byśmy nie zagrali to są mecze, które winniśmy wygrywać.
Eksperymentować można na boku. Można, ale wskaż mi zespół, który to robi. Najlepiej taki zespół, który Cie zadowoli, czyli pewnie musiałbyś szukać go na poziomach D1-D2. Ja jeden z takich zespołów zamieściłem gdzieś an forum. Nazywa się "Silverbacks", który grając Motionem wygrał NBA i dzielnie rywalizował w B3. Co ciekawe, nie miał najwyższych pensji w tym czasie w lidze. Odzew ze strony innych userów w tym Ciebie był zerowy. Znam też inny zespół - white snake. 3 liga niemiecka. Trenuje również blokersów. Również na forum zamieścił wyniki swoich obliczeń
(245985.1) - szukać pod nickiem nachtmahr. Odzew był podobny. Wymieniłem z nim kilka maili, jego najlepszy zawodnik ma 18 w id i 17 w sb. Ma też młodego Niemca, ale nie pamiętam już jego od/id/sb. On jednak odrobinę inaczej dokonuje swoich obliczeń ode mnie. Ja do swoich kalkulacji biorę wszystkie oddane rzuty zawodnika, który gra na podobnej pozycji co mój zawodnik (czyli Center) plus te, w których jest adnotacja, że był kryty przez KK. Czyli nieco więcej rzutów biorę do wyliczeń, ponieważ Niemiec bierze tylko te, w których jest informacja, że dany zawodnik był kryty przez blokersa.
Nie zgodzę się, że brakuje co najmniej jednego sygnału, że bloki warto trenować. Wymienię Ci ich nawet kilka.
1. Zacznę od liczb, czyli czegoś co przykuwa uwagę:
- 14,3% (4/28) z taką skutecznością rzucają rywale KK podczas ME
- 0% (0/5) z taką skutecznością rzucają rywale w drugiej rundzie ME
Co to oznacza? C naszych rywali średnio oddają 12 rzutów na 48 minut. Strasznie mało jak na LI. Dodatkowo kilka z tych akcji było po zbiórkach ofensywnych (szybka dobitka), więc prognoza ograniczenia poczynań C w następnym sezonie jest uzasadniona.
2. Pensja jest zdecydowanie niższa. Jeśli nie widać róznicy w grze ofensywnej/defensywnej pomiędzy zawodnikiem pod LI, a KK/Jochemem to po co przepłacać? Oszczędności mogą sięgać kilkuset tysięcy w perspektywie sezonu.
3. Mniej fauli. To nie jest już dowód poparty samą grą w NT, ale w lidze również bardzo rzadko fauluje. W przypadku NT dysponuję dokładniejszymi danymi i różnica między średnią wśród podkoszowych wynosi 2,4 faulu per 48 minut.
Mógłbym dopisać jeszcze 2 punkty, lecz są one dość subiektywne i nie poparte dowodami. Pierwszy z nich sugeruje, że podczas pobytu KK na parkiecie zawodnicy są zmuszani do oddawania dalszych rzutów, zatem wymagany jest JS u rywali. Druga teoria głosi, że rywale rozgrywają dłuższe akcje (lekko naciągane :P)
@Czesław
Problem powstał kilka sezonów temu. Kiepska baza, brak nadzoru - nie wiem. Joa był odpowiedzialny za t