BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

[U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

Set priority
Show messages by
From: Krejzol

This Post:
00
239716.278 in reply to 239716.276
Date: 5/21/2013 8:07:34 AM
Overall Posts Rated:
455455
24 skoki, jeśli by zaczynał z każdym skillem porządny. Byłoby dosyć ciężko, nie sądzisz? :p

From: Mario

This Post:
00
239716.279 in reply to 239716.278
Date: 5/21/2013 8:28:07 AM
Overall Posts Rated:
605605
Sklle startowe
6 5
7 5
6 5
5 4
2 3

This Post:
00
239716.280 in reply to 239716.278
Date: 5/21/2013 9:22:45 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
czemu trudno 24 to praktycznie w dwa sezony się trzaska

From: aMORFIczny

To: Joa
This Post:
00
239716.281 in reply to 239716.1
Date: 5/21/2013 4:48:00 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
przekonywująca wygrana z liderem grupy i cisza na forum, lament ustał, modły zakończone, trenujemy jak dotychczas, jest dobrze:)

Joa: zamknałeś usta malkontentom, sam nie wiem co powiedzieć

From: MuzG

This Post:
00
239716.282 in reply to 239716.281
Date: 5/21/2013 4:56:06 PM
Overall Posts Rated:
334334
zamknałeś usta malkontentom

Oh, można by się doczepić, że to zasługa naszego wyższego entuzjazmu ;)
Mimo to ja jednak nie lubię narzekać i wolę pogratulować i mieć nadzieję, że w następnych tygodniach nadal będziemy mieli powody do radości.
Pozdrawiam,
MuzG

This Post:
00
239716.283 in reply to 239716.281
Date: 5/21/2013 5:04:49 PM
Overall Posts Rated:
605605
Szkoda że Joa nie ma czasu włączyć się do dyskusji :/

From: Joa
This Post:
22
239716.284 in reply to 239716.283
Date: 5/22/2013 1:35:20 PM
Overall Posts Rated:
382382
Mam dzisiaj troszke czasu, ale ogarnięcie całego tematu zajmie mi jakiś tydzień ;) także napiszę parę zdań, może znajdziecie odpowiedzi, a jak nie to pytajcie.

BB nie przestaje mnie zadziwiać - po niespodziewanych porazkach z Filipinami (tu nie mam dalej pojęcia jak) i Brazylią, równie niespodziewanie, bo aż za wysoko wygralismy z Włochami, które wygrały poprzednie 32 spotkania. Ten mecz musieliśmy wygrać nie tylko ze względu na ostatnią szanse na awans do półfinału ale i rewanż za finał ME. Czemu tak wysoko? Możliwości jest kilka, może i wszystkie sa poprawne - wyższe nastawienie, 2-3 rywala, lepsza ciut forma, brak bungi.
Jak pisałem, coś mi się wydaje, że bunga nie jest juz przewagą, dlatego tez nie mam zamiaru już z niej korzystać.
W poniedzialek czeka nas ostatni mecz w grupie, z Łotwą i bardzo bym chciał z rywalem pójść na kompromis, zobaczymy czy się uda. Wyniki pozostałych spotkań zresztą sprzyjają awansowi Polski i Lotwy - Brazylia nie ma już enta, a Chiny się rozkręcają i na pewno zakończą CT, USA podobnie, i przez to może utrzeć nosa Włochom, ktorzy spadną na 2 miejsce. Rosjanie także dostaną CT ale chyba mniej to ich zaboli. Najlepiej by było zagrac w półfinale z Włochami, a dopiero w ewentualnym finale z Rosją - zobaczymy jak będzie.
Co do składu - dziekuję wszystkim menadżerom zawodników, którzy graja w U21 i tych, którzy są bezpośrednio w ścisłej czołówce do niej. Naprawdę wykonujecie kawał dobrej roboty, gdzie chętnych do takowej z sezonu na sezon zdecydowanie ubywa. Ostanie moje zarzuty do Bechty i innych były po prostu lekkim wyładowaniem bezpośrednio po meczu, który mielismy wygrać - tak na prawdę za bardzo nie ma kogo za nich wstawić i miejsce w kadrze, jako że są w niej od początku, jak widać się nalezy :)
Właśnie kwestia rywalizacji zawodników, bo ona się tu najczęściej przewijała - Asta na prawdę wykonał świetną robotę. Mam do dyspozycji spokojnie dziesięciu guardów na mega zbliżonym poziomie, z których mogę sobie wybierać czwórkę - tu nei mam żadnych zastrzeżeń bo zawodnicy wyglądają tak, jak chciałem, nie wiem skąd jakies pogłoski, że mam mu coś do zarzucenia...
SFy to juz inna sprawa - scout oczywiście odpadł, normalka, stąd też poszukiwania były na własną rękę. Dobrze, że w miare udało mi się przygotować Krycha. Jest jeszcze Ruxleben, Tsvetkov oraz Serafin, może jeszcze Schnieber, z tym że w sprawnej tylko Krych, Ruxleben i Serafin liczą się w walce o skład - także krucho dość..
Podkoszowi - nie chce tutaj nikogo obwiniać, ale to, co miało być naszą główną siłą rażenia, wygląda dość marnie jak na moje oczekiwania. Maksymalny potencjał w kadrze to supergiwazda, i na prawdę ciężko jest juz z nich więcej wyciagnąć, stąd też albo skoków w głównych skillach nie ma, albo są bardzo rzadkie, albo właściciele trenują od jakiegoś czasu górę (Kudliński). Własnie na tych pozycjach przydaliby się Centrzy z MVP+, bo kto ma akcje wykańczać, kto ma zbierać i bronić pod koszem jak nie oni? Wśród najlepszych w tym sezonie nie ma żadnego z MVP+, zadnego... i tak zawodnicy pod koszem wygladaja praktycznie tak samo, przynajmniej w głównych skillach, jak na początku sezonu. Tu nie mamy tej przewagi, która byc powinna. Czym mamy odpowiedizeć na własną halę Rosjan? Przy tak wyrównanych teamach decydują detale, a juz własna hala jest czymś więcej. A jak Włochom, mającym w składzie 4 MVP pod koszem i kij wie ilu w rezerwie? Oczywiście cieszy mnie to, że właścicielowie tych grajków jakimi dysponuję wykorzystali ich do max potencjału, więcej nie mogą zrobić i wycisneli z zawodników ostatnie soki, za co dziękuję. Tylko gdzie ci z MVP, bo już historyków pomijam?
Treniing był taki jak zawsze, taki, który przynosił sukcesy nie tylko Nam, ale i np USA - guardzi maja przede wszystkim odpowiadać za asysty a pozycje 2-5 akcje kończyć, a przy strefie tak, żeby guardzi także sobie z tym zadaniem poradzili. Czego zabrakło? 17-17-15 na dole to raz a dwa trenerów przynajmniej lvl 6, bo ilu takich było jeszcze parę sezonów temu ;

This Post:
00
239716.285 in reply to 239716.284
Date: 5/22/2013 1:35:34 PM
Overall Posts Rated:
382382
Od nowego sezonu wchodzi nowy silnik, stąd na pewno będą zmiany w treningu, który i tak trzeba by było zmienić bo podkoszowych mamy coraz mniej. Myślę, że atak z obwodu będzie najlepszym rozwiązaniem. Potencjał u nich ciężej wykorzystać a i właśnie ciut lepsze potencjały maja guardzi od wysokich - to powinno być najlepsze rozwiązanie, ale to już problem nowego selekcjonera ;)

Co do baz 18 latków z poprzednich sezonów - nie posiadam takowych - po pierwsze niepotrzebne mi, a sprawa wazniejsza - mój komputer ze wszystkimi bazami i innymi pierdołami szlag trafił jakiś czas temu i niestety zostałem z niczym. Jesli chcecie wiedzieć jakie kto miał SS na starcie - pytajcie scoutów, moze będą mieli takie informacje jeszcze.

Co jeszcze moge napisać - sezon dla Nas mam nadizeje nie skonczy sie za tydzien, byłbym mocno rozczarowany. Moim celem jest medal, po cichu marzę o srebrze ale droga do tego strasznie wyboista..

From: Grucha

This Post:
11
239716.286 in reply to 239716.284
Date: 5/23/2013 1:48:29 AM
Overall Posts Rated:
9797
Co do SF-ów to ze zdziwieniem czytam, że mój Struszczyk nie łapie się nawet do szerokiej kardy, trzeba było to napisać przed sezonem jak się pytałem, czy są jakiekoliwek szanse na grę w U-21 (tak sam się pytałem, że mam takiego i takiego zawodnika i czy jest dla niego jakaś szansa na grę), wtedy to szanse na grę w U-21 określiłeś jako duże (dodam, że zawodnik cały czas trenuje). Gdybyś sprawę przedstawił jasno to skupiłbym się na treningu HoF-ów do NT, ale że szanse były Twoim zdaniem duże to starałem się pogodzić trening 3 trenowanych zawodników, żeby pomóc kadrze U-21. Dobrze, że oprzytomniałem, bo jeżeli trener kadry nie pyta się cały sezon o zawodnika to raczej nie ma szans na grę i zacząłem trenować go po mojemu, zresztą praktycznie cały czas trenowałem go po swojemu, bo skaut zaginął w akcji. Zresztą mam pecha po tylko tacy skauci się ze mną kontaktują (nie mówię tutaj o osobach prowadzących program Hof-ów do NT, bo np. Kac dał ładną rozpiskę jak zawodnik ma wyglądać, żeby potencjalnie znajdował się w kręgach zainteresować kadry).

PS. Nie czytałem całego postu, moja wypowiedź odnosi się tylko do części dotyczącej SF-ów.

This Post:
00
239716.287 in reply to 239716.286
Date: 5/23/2013 2:31:24 AM
Overall Posts Rated:
382382
Ok, napisałem Ci, co masz u niego podnieść, czym się zająć. Czemu nie wysyłałeś do mnie informacji o skokach (pomijam pierwsze tygodnie) ? Być może teraz wygląda na gotowego do gry ale wybacz, z braku czasu nie miałem chwili, zeby się ze wszystkimi kontaktować. Jesli widzisz, że sie nie odzywam, czemu nie napiszesz do mnie sam?

From: Krzychu

This Post:
33
239716.288 in reply to 239716.287
Date: 5/23/2013 3:42:31 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Joa, trochę to wyglada tak jakbyś powoływał tylko tych zawodników, których właściciele ciągle przysyłają do Ciebie maile ze skilami a nie tych, którzy są najlepsi.

Advertisement