Ja nisam stigao da napisem komentar kola, ali sad ću se ispraviti
Crvena grupa:Dorćol - Gandža 92:94Počinjem od svoje utakmice i derbija naše grupe. Primio sam koš 8 sekundi pre kraja i u poslednjem napadu sam imao dva šuta za produžetak. Šteta...
Ne bih se složio da je zona sa fokusom loša. Mislim da sam uspeo u onome što sam hteo -
da zaustavim Vučićevića (najplaćenijeg i verovatno najboljeg igrača lige). Nako što je u prva dva kola imao prosek od preko 30 poena i 15,5 skokova po meču uz izuzetan procenat šuta, uspeo sam da ga zaustavim na 17 poena, 11 skokova uz prilično loš šut: 6 od 14. Mislim da je
rezultat odlučilo što je Gandža pogodio da ću nakon nekoliko utakmica, gde sam se uglavnom oslanjao na spoljnu liniju, opet
igrati pod košem. Ovo mi je čini mi se prva utakmica da ne postignem nijednu trojku.
Čestitke Gandži na pobedi, zaista mislim da je glavni favorit za prvo mesto u grupi.
Hell - NS Thunder 132:51Ne bih previše komentarisao ovu utakmicu,
jasna je razlika u kvalitetu. Nije mi jasno
zašto Thunder ne smanji broj igrača, ipak je 26 ogroman broj i samo bespotrebno troši novac. Verujem da je u pitanju neiskustvo. S druge strane,
Hell će izgleda konačno prodati Laurelisa (za koju svotu, videćemo), tako da me jako zanima šta nam sledi posle toga. Siguran sam da nam priprema neko iznenadjenje
Patriote - Jaguari 88:104Za mene potpuno
očekivan rezultat. Jaguari su i protiv dobre centarske linije Patriota forsirali igru pod košem i uspeli da stignu do pobede. Bez obzira na manji broj skokova,
Stanković i Renrong su dali zajedno 50 poena i doneli prevagu svojoj ekipi. Mislim da će
ekipa Jaguara definitivno biti četvrti učesnik PO iz naše grupe (uz Hell, Gandžu i Dorćol).
Patriota s druge strane još uvek luta sa spoljnom linijom (kolega Vladislav je ovde dobro primetio čuvanje minuta) i vidim da je nakon neuspešnog pokušaja da proda Danieli-ja, sada na Transfer listi Tagger. Videćemo šta će mu to doneti.
Gruja - Jagoda 80:99Kao što je već rečeno:
promašena odbrana jagode, veća želja Gruje i opet ništa.
Gruja je za sada sigurno
najveće razočaranje, ali duga je sezona. Medjutim, sa ovim timom ne može više od sedmog mesta.
Kod Jagode dobra partija Rončevića bez obzira što je i dalje na krilu. Bio je vrlo raznovrstan i samo 4 asistencije su ga delile od triple-double učinka (kad smo već kod ovoga,
da li je neki vaš igrač ostvario triple-doube u prošlosti? Meni se to još uvek nije desilo...).
Plava grupa:Serious - Wojvodina 90:100Još jedan trijumf mog omiljenog sastava u ovoj ligi Veći entuzijazam Wojvodine je sigurno uticao na rezultat, ali mislim da je
Serious izgubio poverenje u svoja dva najplaćenija igrača (koji su i na ovoj utakmici bili katastrofalni, samo 6 od 30 iz igre), pa je zato stavio igru na centra. Makay je ponovo na Transfer listi, doveden je odličan krilni igrač (Benavent) i
mislim da ćemo tek videti prave igre Seriousa. Wojvodina pobedjuje zahvaljujući, pre svega Ćuku i Jankoviću, mada realno
nema sastav za prvo mesto u grupi. Mislim da je 3. ili 4. mesto realan domet ove ekipe.
Vandali - Vectra 101:80Identična taktika obe ekipe, veća želja Vectre, ali pobeda Vandala. Ostajem pri onome da će
Vectra sa ovim timom biti peta. Ogromna razlika u broju skokova i u procentu šuta na strani Vandala.
Vandali kvalitetniji sastav.
Budućnost - Largo 62:112Budućnost ima svoju taktiku, opet u timu pet igrača.
Largo jako dobra ekipa, odlična partija Svolosa (46 poena), Hinić na pleju (kandidat za reprezentaciju)... Doveo je i dobro krilo pre neki dan.
Mislim da će uz Vandale i Serious odlučivati o prvom mestu u grupi. Del - Miljakovac 25:0
Šta se dešava sa ekipom Miljakovca!??