BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 - Sezona 33

U21 - Sezona 33

Set priority
Show messages by
This Post:
00
274831.28 in reply to 274831.27
Date: 1/5/2016 11:24:36 AM
Overall Posts Rated:
136136
Hvala :)

Dakle, dobili smo juce Argentinu nakon produzetka (35897) i izbacili ih iz daljeg takmicenja. Izuzetno raduje ovakav raspored poena, asistencija i skokova jer to dovoljno govori o nasim sekundarnim skilovima :)

1 Taiwan 3 0 +27
2 Italia 2 1 +19
3 France 2 1 +10
4 Srbija 2 1 +9
5 España 1 2 -5
6 Deutschland 1 2 -7
7 China 1 2 -12
8 Australia 0 3 -41

Ovo je stanje u drugoj grupi SP i poprilicno je iznenadjujuce da je Tajvan preneo sve 3 pobede. Daleko od toga da su losa ekipa, ali dobiti i Spaniju i Italiju je veliki podvig. Jesu oba puta tukli CT, ali su u dobroj poziciji jer treba da napadnu Kineze i Nemce, koji su takodje bez enta i oni su na konju. Problem se javlja sto ce i Spanija i Italija lako izaci na kraj sa dve pomenute ekipe, ali ne moze se reci da je nas posao sa Australijom nesto tezi, bar kako mi se cini na prvi pogled.

Sto se konkretno nase situacije tice, ukoliko uberemo 2 pobede imamo solidne sanse. Mada, posmatrajuci disproporciju kvaliteta i enta koji su reprezentacije prenele, mnogo je realnije da ce 3 od 4 pobede trebati za medalju. Ekipe koje su sada od 1 do 5 mesta ce se i boriti za medalju, dok ostale 3 nemaju sanse da se umesaju u borbu. U takvom razvoju situacije nije dobro sto poslednji mec igramo sa Spanijom, ali ne treba trcati pred rudu.. ko zna sta se sve moze izdesavati do te poslednje tekme. Prvu utakmicu igramo protiv Italije, verovatno najjaceg tima iz druge grupe i o njima ce biti reci nakon petka, a najverovatnije u ponedeljak.

U principu, da mi je neko ponudio ovu situaciju na startu sezone, sigurno bih je prihvatio i zato ne treba biti nezahvalan :) Dovoljno je sto smo u prilici da se borimo za medalju, pa sta bude. Nadam se da ent pojedinih igraca nece biti ispunjen bar u naredne 2-3 nedelje jer je sada svaka sitnica i svaki skill od ogromnog znacaja.

P.S.NARAVNO, NAJBITNIJE JE DA DRZITE FORMU NA ZAVIDNOM NIVOU. OD 55 DO NEKIH 70, EVENTUALNO 75 MINUTA. NIKAKO PREKO TOGA!!!! Pojedini vrlo bitni igraci konstantno drze neku slabu osmicu i nema naznaka da ce ikada biti ta devetka upravo jer igraju preko 80-85 min svaku ili svaku drugu nedelju. Bilo bi idealno da igrac odigra po 30-ak minuta dve tekme nedeljno i nema zime za formu. Zrtvujte malo rezultate zarad medalje :)

From: Lale
This Post:
00
274831.29 in reply to 274831.28
Date: 1/11/2016 9:11:31 AM
Overall Posts Rated:
136136
Novi ponedeljak, novi protivnik - Italija.

Danasnji derbi SP-a je upravo nasa utakmica sa Italijom, ali zanimljivo ce biti i izmedju Francuske i Tajvana, mada ocekujem pobedu Francuza. Ostala 2 para su Spanija - Kina i Nemacka -Australija. Za nas bi bilo dobro da Kina i Tajvan dobiju, ali tesko moguce.

Sto se tice nase utakmice, mi igramo sa najjacim timom iz grupe B, iako je Tajvan preneo vise pobeda od njih. Na svu srecu, imaju znacajnih problema sa formom. I mi se mucimo sa formom pod kosem, ali je bar spoljna linija na nivou i od njih se ocekuje da iznesu ovu utakmicu.

Italijani, iako oslabljeni, su ipak klasa i pobeda bi bila ogroman uspeh, ali nece biti lako. Mada, i poraz nije smak sveta, jer nam je Spanija glavni konkurent za medalju. Tako da i ako se desi da izgubimo, imamo popravni protiv Spanaca.

Dodjite na chat da ispratimo u21 selekciju.
Italija - Srbija 19.30h

To: Lale
This Post:
00
274831.30 in reply to 274831.29
Date: 1/18/2016 1:32:36 PM
Overall Posts Rated:
136136
Nisam imao vremena za najavu - pa samo kratko: Drugi mec druge faze SP je protiv Tajvana. Nadamo se pobedi, pa da se priblizimo toj medalji sa svetskog.

Tekma je vec pocela...dodjite na chat :)

This Post:
00
274831.31 in reply to 274831.30
Date: 1/18/2016 8:09:51 PM
Overall Posts Rated:
6161
Cestitke na pobedi! Sve je lakse uz Micunovica. :) Uklopio se na keca.

This Post:
00
274831.32 in reply to 274831.31
Date: 1/19/2016 8:14:49 AM
Overall Posts Rated:
136136
Hvala :) Micun nas je spasio i ostavio u trci za medalju. Sada je ostalo samo jedno mesto, a ono je rezervisano ili za Vrtikapu ili za Vranica. Mada, ne mora da znaci jer ima jos nekoliko simpaticnih igraca.

1 Italia U21 4 1 53
2 France U21 4 1 52
3 España U21 3 2 53
4 Srbija U21 3 2 14
5 Taiwan U21 3 2 -6
6 Deutschland U21 1 4 -37
7 Australia U21 1 4 -61
8 China U21 1 4 -68

Dakle, Tajvan i Spanija su nam najveci protivnici za prolaz dalje. Iako se na pocetku cinilo da ce Tajvan pametno iskoristiti tih 3-0 i cuvati ent za Nemce i Kineze - to se nije desilo i trosili su ent gde nisu trebali.

Raspored Tajvana: Kina i Nemacka;
Raspored Spanije: Francuzi i mi;
Nas raspored: Australija i Spanija.
Francuska: Spanija i Italija
Italija: Nemacka i Francuska.

Vazno je da mi dobijemo obe poslednje utakmice, ali to nece biti bas lako. Zato treba navijati da Tajvan gubi. Spanija i ako izgubi od Francuza, a dobije nas, oni idu dalje. Tako da se moze mnogo toga izdesavati jer je raspored veoma zapetljan.

Pratite u21... :)

This Post:
00
274831.33 in reply to 274831.32
Date: 1/25/2016 9:08:24 AM
Overall Posts Rated:
136136
Danas izuzetno zanimljiv dan kod u21 :)

Mi igramo sa Australijom i nadamo se pobedi koja bi nas priblizila jos jednoj medalji :) Ja bih voleo da uzmem jos jednu medalju i da to bude 3 medalja u 4 sezone za mene i moj strucni stab pa da se oprostim od u21 na lep nacin :)

Imamo bolju formu, veci ent i kvalitetniji sastav pa ja iskreno ne verujem da mozemo izgubiti, ali ko zna...

Ovo kolo se igra derbi Spanija - Francuska i to moramo ispratiti jer nas Spanija ocekuje u poslednjem kolu. Medjutim, jos bitniji mec je izmedju Tajvana i Kine. Navijamo za Kinu, jer ako Tajvan izgubi, a mi dobijemo danas - kvalifikovali smo se za polufinale 99%. To je ipak tesko moguce jer je Kina zveknula CT Francuzima i uzasna im je forma, ali se ipak treba nadati jer verujem da imaju tim sa vise sekundaraca i da imaju lepsi sastav. Moze se videti i koliko smo se mi namucili sa njima, dok smo Tajvan dosta lako pobedili.

Ja necu moci na chat, ali se nadam da ce biti nasih ljudi da isprate kraj ove poslednje utakmice SP.
Srbija - Australija, 19.30h. Neka nam je sa srecom :)

This Post:
00
274831.34 in reply to 274831.33
Date: 1/28/2016 9:43:18 AM
Overall Posts Rated:
136136
Nakon sjajne pobede nad Australijom (35934), korak smo blize medalji sa SP. Neverovatna partija nasih pulena!

Sada tabela izgleda ovako:

1 Italia U21...................5/1 73
2 France U21.................5/1 71
3 Srbija U21...................4/2 59
4 Taiwan U21.................4/2 15
5 España U21.................3/3 34
6 Deutschland U21.........1/5 -57
7 China U21....................1/5 -89
8 Australia U21...............1/5 -106

Mi igramo sa direktnim konkurentom za polufinale - Spancima. Ovim porazom od 19 razlike protiv Fr su nam mnogo pomogli i uspeli smo da okrenemo situaciju. Imamo +25 i smemo da izgubimo sa 12 od Spanaca, a da opet idemo dalje. Tada bismo bili cetvrti i u polufinalu igrali sa Italijom najverovatnije jer verujem da ce Italija dobiti FR. Situacija je krajnje jasna - Spanci ce da opeglaju CT jer 12 razlike nije lako nadomestiti, a na nama je da odlucimo da li nam je dovoljna bronzana medalja pa da mi odgovorimo sa tim CT-om, ili da ne igramo na sigurno i sacuvamo ent za polufinale. Sve ce biti jasnije nakon petka i azuriranja treninga.

Drugi konkurent za prolaz je Tajvan, koji ce igrati protiv Nemca (koji su bacili ent na Italiju) i 99% pobediti. Od ove utakmice nema mnogo vajde, ali nikada se ne zna.

P.s.Nadam se nesto vecoj poseti na chatu u ponedeljak u 19.30h.

This Post:
00
274831.35 in reply to 274831.34
Date: 2/1/2016 10:21:56 AM
Overall Posts Rated:
136136
Danas u 19.30h igramo poslednji mec druge faze SP-a u Madjarskoj.

Trenutno se nalazimo na trecem mestu koje nas vodi u polufinale i kojim uzimamo jos jednu medalju. Protivnik je jedan od najjacih na svetu - Spanija. Ekipa koja meni uopste ne lezi, jer imam tri poraza od njih. Ti porazi su uglavnim bili rezultat trosenja enta u prethodnim utakmicama, dok je danas nesto drugacija situacija.

Ent nam je slican, ali forma itekako nije! Njima skoro ceo tim u devetkama, a nama vrloo mali broj igraca. Sve neke slabasne osmice :S Medjutim, nasa glavna snaga je +25 kojih imamo, pa mozemo da izgubimo do 12 razlike i da ponovo prodjemo.
Cak i sa porazom mozemo da prodjemo, ako Tajvan izgubi od Nemaca, ali kao sto sam rekao u prethodnom postu - to nije bas moguce. Nemci su tukli CT i opet ce, jer nemaju sta da izgube, dok ce Tajvan pokusati da podigne malo enta i tu ce ici tie. To je jedini % koji ide na ruku Nemcima, dok je sve ostalo na strani Tajvana. Mislim da Nemci imaju dobar protok lopte, ali da na kretanje ili slicno nemaju sanse, vec da trebaju traziti rupu na OD kod visokih kod Tajvana, jer imaju opasne sutere za tri. CT+flow + opasan napadac na KC ili C (gde je vec manji OD) je recept za pobedu Nemaca, ali videcemo da li ce pokusati tako nesto.

Ono sto je evidentno jeste da su Spanci jaci tim od nas, ali mi cemo pokusati da nas zadrzimo u opsegu tih -12 kako znamo i umemo. Jasno je i to da Spanci MORAJU gadjati GDP i gadjace oba 100%, tu nema dileme.

Dakle, imamo 2 verzije koje nas vode ka medalji: poraz manji od 13 ili pobeda Nemaca nad Tajvanom. Idealno bi bilo da mi pobedimo, a ujedno pobedi i Nemacka i tako i mi i Spanci prodjemo dalje. To bi nam savrseno odgovaralo, ali videcemo sta ce biti danas.

Nadam se da ovo nece biti moja poslednja takmicarska utakmica na celu mlade, jer bi bilo fer da ovaj trud rezultira jos jednom medaljom. Srecno nam!:)

Dodjite na chat da se druzimo - Srbija vs Spanija 19.30h

This Post:
33
274831.36 in reply to 274831.35
Date: 2/12/2016 5:54:55 PM
KK Losers
II.3
Overall Posts Rated:
318318
Second Team:
DZASK United
Postovana zajednico,

Obzirom da je takmicarski deo sezone za nas U21 tim zavrsen, mislim da je pravi trenutak da napisem koju rec. Doslo je vreme da batalim posao skauta za potrebe U21 tima, predugo se time bavim, nemam vise ni motiva ni vremena. Poceo sam jos u vreme kada je Mirko bio selektor, sa cuvenom generacijom centara-Alfirovic, Ivancevic, Bulajic, Tosic, itd. Kasnije su me mudre glave premestile na pracenje krila i tu sam se zadrzao do dana danasnjeg. Na sve sem ove poslednje generacije igraca sam ponosan i prezadovoljan. Ovi decaci koji sada imaju 19 godina i koje uskoro preuzima buduci mladi selektor, zaista su slabasni. Ima dosta i moje zasluge, nisam posvetio dovoljno paznje, nisam naisao na dobar prijem kod nekih menadzera koji su imali talentovane igrace, a dosta igraca je zaista bilo ocajno. Citava ta generacija je dosta tanka i bilo bi fer da se to kaze pre nego sto nekom uvalimo vruc krompir u sake.
Sa pozicije skauta upoznao sam mnostvo gotivnih likova, znaju oni koji su, da ne nabrajam. Licno, najponosniji sam na generaciju koja je igrala ove sezone, jer sam pratio bas dosta igraca koji su bili medju 18. Najveci poduhvati su po meni igranje ovog decaka za U21 (33057657) , dosao sa drafta sa 19 godina, u vreme kada je najvisi skil bio 7 i stigao da uzme neke minute na krilu. Zatim imamo i ovu trojicu zverki, potencijala 5 (35600049) (33938402) (36420084) . Svi su oni zajednicki produkt vlasnika, selektora i mene, ali su svakako za ponos. Druge zemlje i ne treniraju pot5, a nama su prva dvojica bili najbolja krila u generaciji.
Ne mogu vise da pisem, ionako niko nece citati. Dakle, to je to od mene. Lepo je bilo, uzivao sam u poslu skoro do samog kraja, bili smo i uspesni. Vreme je za neke nove ljude.

This Post:
00
274831.37 in reply to 274831.35
Date: 2/12/2016 6:17:14 PM
Overall Posts Rated:
136136
Preduhitri me Mare :)

Nakon 4 sezone na celu mlade reprezentacije, vreme je da se leti iz fotelje :)

Pre svega, zelim da se izvinim za kasno pisanje u vezi utakmice sa Spancima, ali doslo je do takvog zasicenja da stvarno nisam imao volje niti da odgovaram na ovih par mailova, niti da pisem nesto na forumu. Zato je pravo vreme da se malo iskulira, ali verujem da cu za neke 4 sezone ponovo da se kandidujem.

Uglavnom, pre svega hvala svima koji su me podrzavali i hvala menadzerima sa kojima sam saradjivao ove i prethodnih sezona. I veeeeeliko hvala skautima za svoj trud i vreme koje su ulozili.

Ove sezone je sve islo kako treba, ali nedostatak primarnih nas je satrao i to je to. Izgubili smo 20 razlike od Spanaca, i time ispustili medalju :/ Spanci su nas procitali da ce ici LI, a i mi njima... mislio sam da ce to biti dovoljno za poraz od maksimalno 12 razlike, ali nazalost, pogresio sam. Racunao sam da ce oni gadjati LP, jer je LP spor tempo, a to ide u prilog onom koji zeli da smanji broj poena na utakmici. Nazalost, oni su ocigledno premalo razmisljali i na srecu to uhvatili. Jasno mi je bilo da ce gadjati LI/LP i da cemo odigranim osnovnim napadom ili kretanjem uspeti da preduhitrimo njihov GDP, ali nisam imao dovoljno m... da to i odigram jer je ovogodisnji tim bio iskljucivo napravljen za LI, obzirom da smo opet imali pot 5-6 u glavnim ulogama, pa se stedelo na svemu (na PA, JS, JR, pa cak i na OD). Mada je pitanje da li bi svakako na BO ubacili preko 50 poena kada su nas ovako razvalili na LI vs LI. Sve je to jedan veliki znak pitanja, ali generalno je odradjen super posao i zasluzili smo medalju!

Sto se tice ove generacije, mislim da je napravljeno milion dobrih igraca pod mojom komandom, a dokaz tome je da je Purovic prodat za 3 miliona pre nekoliko dana! Sumnjam da je ijedan drugi igrac 21g i pota 8 prodat za te pare ove sezone. Jos jedan dokaz da je trening bio sjajno vodjen je i Dojkov koji je brutalan igrac sa samo potom 5! Ako Luka zeli, neka pokaze skilove ovde da se malo hvalimo :)

Mada, bilo je tu i losih stvari ove sezone, a to je forma 2 jakoooo bitna igraca. Uspeli smo da napravimo beka sa IS 13, ali zato forma konstantno losa. Necemo sada o tome, ali mislim da svi ti menadzeri koji ne drze formu kako treba iz nedelje u nedelju ne postuju vreme i trud koji neko drugi ulozi u ovo sve. Pre svega, ti menadzeri ne bi uspeli pravilno iskoristiti pot ili elasticni efekat kao sto smo mi iz strucnog staba to cinili i onda je nekako neposteno ne uzvratiti bar tom dobrom formom. Nekada mi bude zao sto sam mnoge naucio kako se pravilno radi trening :P

Ono sto smo uspeli za 4 sezone da uradimo jeste 2 bronzane medalje sa evropskih prvenstava, dok smo na oba svetska bili jako blizu medalje, sto je za nasu zajednicu veoma dobar skor.

This Post:
00
274831.38 in reply to 274831.37
Date: 2/12/2016 6:29:27 PM
Overall Posts Rated:
136136
Naredna generacija

Prosle sezone sam nekoliko puta apelovao na ljude da preuzmu generaciju od 20 godina, koja se tada tek formirala. Nakon toga sam i na pocetku ove sezone pokusao da ubedim narednog selektrora, odnosno potencijalnog selektora da preuzme tu generaciju, ali niko nije bio zainteresovan, cak niko ni mail nije poslao. Ja sam nesto pokusao sa njima, ali menadzeri uopste nisu bili zainteresovani za saradnju, osim nekih 5-6 ljudi koji i drze ok igrace. U najmanju ruku, naredna generacija je uzasna!!! Doslo je do zasicenja kod mene, kod skauta, a pre svega kod zajednice. Ima tu i moje krivice jer ih nisam dovoljno kontrolisao kako treniraju, da li na 1 ili 2 poz, da ih vise ubedjujem kada nece da slusaju itd, ali stvarno nemam vise zelje da objasnjavam najosnovnije stvari na bb-u. Nakon ove generacije koja ce sledece sez imati 22 godine, nema vise "poznatih" menadzera koji treniraju za u21 ili ih je veoooma malo. Dakle, od novog selektora ne ocekujte nista jer mu nece biti lako. Ako nekim cudom uspe da osvoji medalju, ja mu placam supporter :D

Ono sto je jos veci problem, jeste odlazak Mareta kao skauta, Matije, Frenkija, a pre toga Zvoneta. Cini mi se da sledi vrlo tezak period za u21, pa bi bilo super kada bi neko ozbiljan preuzeo ovaj posao, a ja bih iskustvom sigurno pomagao. Necu biti ni skaut za u21 bar neko vreme, osim ako me ne zamoli neko ko je meni bio skaut ili sa kim sam bio bas dobar. U tom slucaju necu moci da odbijem da pomognem.

U sustini, to je to... Nadam se da ce novi selektor uvesti neke novine, pre svega u nacinu pravljenja igraca, jer je ovaj vid skautinga preopsiran, a nasa zajednica sve manje zainteresovana za reprezentaciju. Mozda ne bi bilo lose da se nadje 5 menadzera za svaku sezonu koji ce napraviti pleja, beka, krilo, kc i centra, dok ce ostali igraci biti popunjeni sa lista skauta. Takve ili slicne metode su neophodne, jer to diktira stanje u zajednici.

To je to od mene. Nadam se da ste zadovoljni vidjenim u ove 4 sezone, a za mene je vreme da se malo posvetim klubu :)
Ziveli ;)

Advertisement