BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

[U21] Mistrzostwa Świata sezon 23

Set priority
Show messages by
From: aMORFIczny

To: Joa
This Post:
00
239716.281 in reply to 239716.1
Date: 5/21/2013 4:48:00 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
przekonywująca wygrana z liderem grupy i cisza na forum, lament ustał, modły zakończone, trenujemy jak dotychczas, jest dobrze:)

Joa: zamknałeś usta malkontentom, sam nie wiem co powiedzieć

From: MuzG

This Post:
00
239716.282 in reply to 239716.281
Date: 5/21/2013 4:56:06 PM
Overall Posts Rated:
334334
zamknałeś usta malkontentom

Oh, można by się doczepić, że to zasługa naszego wyższego entuzjazmu ;)
Mimo to ja jednak nie lubię narzekać i wolę pogratulować i mieć nadzieję, że w następnych tygodniach nadal będziemy mieli powody do radości.
Pozdrawiam,
MuzG

This Post:
00
239716.283 in reply to 239716.281
Date: 5/21/2013 5:04:49 PM
Overall Posts Rated:
605605
Szkoda że Joa nie ma czasu włączyć się do dyskusji :/

From: Joa
This Post:
22
239716.284 in reply to 239716.283
Date: 5/22/2013 1:35:20 PM
Overall Posts Rated:
382382
Mam dzisiaj troszke czasu, ale ogarnięcie całego tematu zajmie mi jakiś tydzień ;) także napiszę parę zdań, może znajdziecie odpowiedzi, a jak nie to pytajcie.

BB nie przestaje mnie zadziwiać - po niespodziewanych porazkach z Filipinami (tu nie mam dalej pojęcia jak) i Brazylią, równie niespodziewanie, bo aż za wysoko wygralismy z Włochami, które wygrały poprzednie 32 spotkania. Ten mecz musieliśmy wygrać nie tylko ze względu na ostatnią szanse na awans do półfinału ale i rewanż za finał ME. Czemu tak wysoko? Możliwości jest kilka, może i wszystkie sa poprawne - wyższe nastawienie, 2-3 rywala, lepsza ciut forma, brak bungi.
Jak pisałem, coś mi się wydaje, że bunga nie jest juz przewagą, dlatego tez nie mam zamiaru już z niej korzystać.
W poniedzialek czeka nas ostatni mecz w grupie, z Łotwą i bardzo bym chciał z rywalem pójść na kompromis, zobaczymy czy się uda. Wyniki pozostałych spotkań zresztą sprzyjają awansowi Polski i Lotwy - Brazylia nie ma już enta, a Chiny się rozkręcają i na pewno zakończą CT, USA podobnie, i przez to może utrzeć nosa Włochom, ktorzy spadną na 2 miejsce. Rosjanie także dostaną CT ale chyba mniej to ich zaboli. Najlepiej by było zagrac w półfinale z Włochami, a dopiero w ewentualnym finale z Rosją - zobaczymy jak będzie.
Co do składu - dziekuję wszystkim menadżerom zawodników, którzy graja w U21 i tych, którzy są bezpośrednio w ścisłej czołówce do niej. Naprawdę wykonujecie kawał dobrej roboty, gdzie chętnych do takowej z sezonu na sezon zdecydowanie ubywa. Ostanie moje zarzuty do Bechty i innych były po prostu lekkim wyładowaniem bezpośrednio po meczu, który mielismy wygrać - tak na prawdę za bardzo nie ma kogo za nich wstawić i miejsce w kadrze, jako że są w niej od początku, jak widać się nalezy :)
Właśnie kwestia rywalizacji zawodników, bo ona się tu najczęściej przewijała - Asta na prawdę wykonał świetną robotę. Mam do dyspozycji spokojnie dziesięciu guardów na mega zbliżonym poziomie, z których mogę sobie wybierać czwórkę - tu nei mam żadnych zastrzeżeń bo zawodnicy wyglądają tak, jak chciałem, nie wiem skąd jakies pogłoski, że mam mu coś do zarzucenia...
SFy to juz inna sprawa - scout oczywiście odpadł, normalka, stąd też poszukiwania były na własną rękę. Dobrze, że w miare udało mi się przygotować Krycha. Jest jeszcze Ruxleben, Tsvetkov oraz Serafin, może jeszcze Schnieber, z tym że w sprawnej tylko Krych, Ruxleben i Serafin liczą się w walce o skład - także krucho dość..
Podkoszowi - nie chce tutaj nikogo obwiniać, ale to, co miało być naszą główną siłą rażenia, wygląda dość marnie jak na moje oczekiwania. Maksymalny potencjał w kadrze to supergiwazda, i na prawdę ciężko jest juz z nich więcej wyciagnąć, stąd też albo skoków w głównych skillach nie ma, albo są bardzo rzadkie, albo właściciele trenują od jakiegoś czasu górę (Kudliński). Własnie na tych pozycjach przydaliby się Centrzy z MVP+, bo kto ma akcje wykańczać, kto ma zbierać i bronić pod koszem jak nie oni? Wśród najlepszych w tym sezonie nie ma żadnego z MVP+, zadnego... i tak zawodnicy pod koszem wygladaja praktycznie tak samo, przynajmniej w głównych skillach, jak na początku sezonu. Tu nie mamy tej przewagi, która byc powinna. Czym mamy odpowiedizeć na własną halę Rosjan? Przy tak wyrównanych teamach decydują detale, a juz własna hala jest czymś więcej. A jak Włochom, mającym w składzie 4 MVP pod koszem i kij wie ilu w rezerwie? Oczywiście cieszy mnie to, że właścicielowie tych grajków jakimi dysponuję wykorzystali ich do max potencjału, więcej nie mogą zrobić i wycisneli z zawodników ostatnie soki, za co dziękuję. Tylko gdzie ci z MVP, bo już historyków pomijam?
Treniing był taki jak zawsze, taki, który przynosił sukcesy nie tylko Nam, ale i np USA - guardzi maja przede wszystkim odpowiadać za asysty a pozycje 2-5 akcje kończyć, a przy strefie tak, żeby guardzi także sobie z tym zadaniem poradzili. Czego zabrakło? 17-17-15 na dole to raz a dwa trenerów przynajmniej lvl 6, bo ilu takich było jeszcze parę sezonów temu ;

This Post:
00
239716.285 in reply to 239716.284
Date: 5/22/2013 1:35:34 PM
Overall Posts Rated:
382382
Od nowego sezonu wchodzi nowy silnik, stąd na pewno będą zmiany w treningu, który i tak trzeba by było zmienić bo podkoszowych mamy coraz mniej. Myślę, że atak z obwodu będzie najlepszym rozwiązaniem. Potencjał u nich ciężej wykorzystać a i właśnie ciut lepsze potencjały maja guardzi od wysokich - to powinno być najlepsze rozwiązanie, ale to już problem nowego selekcjonera ;)

Co do baz 18 latków z poprzednich sezonów - nie posiadam takowych - po pierwsze niepotrzebne mi, a sprawa wazniejsza - mój komputer ze wszystkimi bazami i innymi pierdołami szlag trafił jakiś czas temu i niestety zostałem z niczym. Jesli chcecie wiedzieć jakie kto miał SS na starcie - pytajcie scoutów, moze będą mieli takie informacje jeszcze.

Co jeszcze moge napisać - sezon dla Nas mam nadizeje nie skonczy sie za tydzien, byłbym mocno rozczarowany. Moim celem jest medal, po cichu marzę o srebrze ale droga do tego strasznie wyboista..

From: Grucha

This Post:
11
239716.286 in reply to 239716.284
Date: 5/23/2013 1:48:29 AM
Overall Posts Rated:
9797
Co do SF-ów to ze zdziwieniem czytam, że mój Struszczyk nie łapie się nawet do szerokiej kardy, trzeba było to napisać przed sezonem jak się pytałem, czy są jakiekoliwek szanse na grę w U-21 (tak sam się pytałem, że mam takiego i takiego zawodnika i czy jest dla niego jakaś szansa na grę), wtedy to szanse na grę w U-21 określiłeś jako duże (dodam, że zawodnik cały czas trenuje). Gdybyś sprawę przedstawił jasno to skupiłbym się na treningu HoF-ów do NT, ale że szanse były Twoim zdaniem duże to starałem się pogodzić trening 3 trenowanych zawodników, żeby pomóc kadrze U-21. Dobrze, że oprzytomniałem, bo jeżeli trener kadry nie pyta się cały sezon o zawodnika to raczej nie ma szans na grę i zacząłem trenować go po mojemu, zresztą praktycznie cały czas trenowałem go po swojemu, bo skaut zaginął w akcji. Zresztą mam pecha po tylko tacy skauci się ze mną kontaktują (nie mówię tutaj o osobach prowadzących program Hof-ów do NT, bo np. Kac dał ładną rozpiskę jak zawodnik ma wyglądać, żeby potencjalnie znajdował się w kręgach zainteresować kadry).

PS. Nie czytałem całego postu, moja wypowiedź odnosi się tylko do części dotyczącej SF-ów.

This Post:
00
239716.287 in reply to 239716.286
Date: 5/23/2013 2:31:24 AM
Overall Posts Rated:
382382
Ok, napisałem Ci, co masz u niego podnieść, czym się zająć. Czemu nie wysyłałeś do mnie informacji o skokach (pomijam pierwsze tygodnie) ? Być może teraz wygląda na gotowego do gry ale wybacz, z braku czasu nie miałem chwili, zeby się ze wszystkimi kontaktować. Jesli widzisz, że sie nie odzywam, czemu nie napiszesz do mnie sam?

From: Krzychu

This Post:
33
239716.288 in reply to 239716.287
Date: 5/23/2013 3:42:31 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Joa, trochę to wyglada tak jakbyś powoływał tylko tych zawodników, których właściciele ciągle przysyłają do Ciebie maile ze skilami a nie tych, którzy są najlepsi.

From: Jax

This Post:
11
239716.289 in reply to 239716.285
Date: 5/23/2013 4:55:20 AM
Overall Posts Rated:
773773
Dwa razy przecierałem ekran i oczy żeby przeczytać że mamy grać od następnego sezonu z obwodu :-))

Szczerze to nie wierzę że to nastąpi . Ciężko będzie przekonać naród :-))

From: Grucha

This Post:
22
239716.290 in reply to 239716.287
Date: 5/23/2013 7:16:35 AM
Overall Posts Rated:
9797
Sprawa jest prosta nie lubię się narzucać, jeżeli nawet to śmiesznie brzmi to taka jest prawda. Trzeba było napisać, że chciałbyś abym raportował Ci jak przebiega trening. Nie wiem jak wygląda współpraca ze skautami (bo jak wcześniej pisałem miałem tylko kontakt z takimi, którzy sprzestawali grać), a co dopiero z selekcjonerem kardy. Jakbyś napisał co i jak to nie byłoby nieporozumnień. Z drugiej strony jak sam pisałeś stracileś skauta SF-ów z jego bazą, więc chyba powinnieneś dołożyć wszelkich starań, żeby żaden zawodnik nie przepadł.

This Post:
11
239716.291 in reply to 239716.290
Date: 5/23/2013 7:56:36 AM
Overall Posts Rated:
1717
dobry

Dawno nie pisałem/nie dyskutowałem z racji tego, że kadrowicza posiadam to się wypowiem. Na pewno problemem jest to, że Joa ma mało czasu na BB bo każdy chciał by żeby selekcjoner przynajmniej dziennie spędzał przed kompem 2/3 h tylko na tą grę. Cóż zdarzyło się tak a nie inaczej. To tylko zabawa choć w przeszłości na kilku wątkach dochodziło do "ostrych" wymian zdań które temu przeczyło to znaczy zabawę ktoś brał sobie za bardzo do serca :). Kwestia kontaktu z selekcjonerem jeżeli chodzi o moją skromną osobę w 100% bez zarzutu, pełna konsultacja co trenujemy co będzie najlepsze dla kadry i czy mój zawodnik będzie w kadrze. Trening było trzeba przestawić i kasę poświecić, ale to dla dobra wyższego. Tak jak pisałem wyżej to tylko gra i świat wirtualny.

pozdrawiam

Advertisement