Większa ruchliwość i wymienność podań zawodników. Szukanie najlepiej ustawionego zawodnika pod koszem. Często ścinanie obwodowych i wejścia na kosz...natomiast nie driving. Driving w moim rozumieniu to jest wejście na kosz z piłą w ręku wiążące się umiejętnością dryblingu.
Zrozumiałem... jak zwykle... natomiast mam inne zdanie. I mam nadzieję, że też uda Ci się to zrozumieć.
Co do cytatu - czyli w jaki sposób Twoim zdaniem przy oddawaniu mniej więcej takiej samej ilości rzutów zdobywane są punkty przez obwodowych przy Look Inside?:) Nie driving? W moim rozumieniu (i chyba w rozumieniu każdego znającego się na koszykówce) driving
"to jest wejście na kosz z piłą w ręku wiążące się umiejętnością dryblingu" - i tak też widzę sposób zdobywania punktów przez obwód w tej wyjątkowej sytuacji, gdy nie uda się im wykreować dobrej pozycji dla zawodników wysokich i jednak zostaną z piłką w rękach.
Co do reszty - pas... nie mam chęci na tę dyskusję. Mam inne zdanie... choćby co do: "Rzut może być po minięciu swojego rywala (dryblingu), lub z wyskoku np. po odejściu...a więc umiejętności DV, JS, HN" - oczywista sprawa, tylko co da wysokie DV, JS, HN, gdy IS=1, a rzut jest z półtora metra, a nie po wjeździe pod kosz (driving według powszechnie panującej w koszykówce definicji) i easy lay up'ie z 10 centymetrów...
Proszę skończmy tę dyskusję, bo wydaje mi się, że: po pierwsze - nie ten temat, po drugie - wyraziliśmy już swoją opinię.
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)